Reklama

Reklama

VOD (1)

John Ottway je zaměstnán v táboře u naftařského vrtu na Aljašce jako ochránce tábora a lovec vlků. Stále vzpomíná na svou přítelkyni, která ho opustila, a nevidí smysl života mezi bývalými kriminálníky, lidmi na útěku a vandráky, kteří tam stejně jako on pracují. Se skupinou dělníků odlétá do Anchorage. Letadlo se dostane do bouřky a havaruje v pustině. Pád letadla přežije sedm mužů – Ottway, Díaz, Talget, Hendrick, Flannery, Burke a Hernandez. Ottway se jako lovec ujímá vedení. V troskách letadla najdou oblečení a jídlo a zapálí oheň. Ottway spatří vlka ožírajícího mrtvolu. Ten na ně zaútočí a muži ho zabijí. Ottway ví, že vlci cítí krev a jestli mají ještě k tomu někde v okolí doupě, určitě se vrátí. Muži jsou pro ně hrozbou, nepatří do jejich teritoria. Proto musejí držet noční hlídky u ohně… Při své službě se Hernandez vzdálí od ohně a vlk ho zakousne. Ottway rozhodne, že se vydají do lesa na obzoru, kde se můžou lépe bránit. Před odchodem od trosek muži seberou zahynuvším peněženky s fotografiemi, aby je pak mohli předat příbuzným. Během cesty přes pláň zabijí vlci Flanneryho. Ottway prohlásí, že buď vlky zabijí, nebo vlci dostanou je… Muži si vyrobí oštěpy s nábojem a roznětkou. Později Díaz zabije vlka, který se u nich objeví. Muži už nemají jídlo, tak si ho upečou. Večer si povídají a Ottway zjistí, že i ti, které považoval za otrlé a za ztracené existence, někoho tam daleko milují a vzpomínají na něj. Ráno se vydají na cestu lesem a v patách mají vlky… (TV Prima)

(více)

Videa (26)

Trailer 1

Recenze (898)

verbal 

všechny recenze uživatele

Když vlkům rupne v kuli, zapomenou, že jsou vlci. Začnou pak tančit kolem ohně s panem Neesonem a krvelačně lovit mukly a soudný divák si může akorát tak ošoupat chrupavku mezi atlasem a čepovcem nevěřícným kroucením hlavou. Je ale možné, že třeba ten mamlas, co tohle bezmyšlenkovitě naškrábal v přestávce na oběd mezi vysáváním Liamovy žumpy, prostě jen nepřišel na vhodný způsob, jak dostat na Aljašku lvy. Náš charismatický Ir patrně usoudil, že je majitel hovnocucu skvělá konexe a tak na to kývl. Jednu dávám jen za ty chudáky, kteří museli kvůli takové plytké, nízkorozpočtové, slaboduché kravině mrznout v nějaké kanadské prdeli. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Joe Carnahan, Ian MacKenzie Jeffers / Based on Ghost Walker by Ian MacKenzie Jeffers | Hudba: Marc Steitenfeld | Produkcia: Jules Daly, Coe Carnahan, Ridley Scott, Mickey Liddell | Distribúcia: Open Road Films | Štúdio: LD Entertainment, Scott Free Productions, Inferno Distribution | Rozpočet: 25 miliónov $ | Tržby: 77,278,331 $ || Lacno a pomali sa rozbiehajúci príbeh, ktorý sa naopak práve kôli jeho tempu a rytmu premení v naozajstnú dobrodružnú drámu. Tá psychologická struna hlavnej postavy funguje omnoho viac, než všetko ostatné dokopy - kôli Neesonovy (presne ako v Taken). Trochu viac reálnosti, viac nádherných živých záberov z alijašky, a bolo by to za jasných päť. Ps: Kôli podhodnoteniu okolo dávam nakoniec všetky hviezdy, ktoré sú mi dostupné :) - možno aj preto, že je to môj tisíci komentár tu na čsfd... uff, to je už tiež doba :) ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po rozporuplých ohlasech (velmi pozitivní přijetí americkou kritikou i uživateli imdb, ale podstatně horší přijetí na čsfd; akční trailery, které prý mlžily) jsem se odprostil od očekávání napínavého akčního survivalu a do kina jsem šel s otevřenou myslí a tím, že jsem připraven v podstatě na všechno a že Carnahanovi umožním, aby mě filmově potěšil tak, jak sám uznal za vhodné. No bohužel mě, kluk jeden ušatá, moc nepotěšil. The Grey je technicky velmi pěkný, ale scénář prostě drhne, nemůže se rozhodnout, co v něm bude převažovat. Hororová atmosféra, brutální útoky vlků, chlapácký dobrodružný survival, studie vztahů mezi trosečníky, filosofické rozebírání touhy bojovat a žít ... Nakonec je to o všem a současně o ničem. Na té rovině podobenství to jakž takž funguje, ale jinak mám z filmu rozpačitej dojem - a abych se přes všechny ty drobnosti, co mi v průběhu vadily, jen tak přenesl, muselo by mít to "fungující" podobenství mnohem větší razanci a dopad. Zklamání a 6/10. PS: Ten film s odstupem času celkem roste, možná mu dám ještě jednu šanci ... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson a několik komparzistů se plahočí zimní krajinou a divák jenom čeká, až všichni komparzisti postupně umřou. Že jsou tam nějaký digitální vlci, pro děj filmu neni vůbec důležitý. Je úplně jedno, jestli ty komparzisty sežerou vlci, umrznou, nebo se jim podaří, že se zabijou vlastní nešikovností. Když jsou teda konečně všichni kromě Neesona po smrti, tak nakonec v posledních cca deseti minutách přijde něco jako pokus o jakousi hlubší myšlenku. Hvězdu snad jenom za toho Liama Neesona. Ale radši bych ho viděl v nějakym trochu inteligentnějším filmu. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Keď film z tohto prostredia a s týmto námetom drží pokope iba charizma hlavného herca, je niečo špatne. Človek sa tu nepokochá Aljaškou, pretože je celý čas buď noc alebo hustá fujavica (menšie náklady vďaka nakrúcaniu v štúdiu). A nedočká sa ani Carnahanových kameramanských atrakcií. Čo by nemusela byť výtka, keby film fungoval ako strhujúca, temná survival dráma, ktorou chce byť, ale ktorou nie je kvôli scenáru. Postavy nezaujímavé (keby pád lietadla prežil iba Neeson, filmu by to len pomohlo), dialógy k ničomu, a nápad prispieť do subžánru niečím inovatívnym žiadny. Nudiť sa nebudete, pretože sa občas zjavia hroziví (digitálni) vlci, ale na slabé tri hviezdy to dosahuje iba vďaka Neesonovi. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (21)

  • Natáčalo sa v Kanade od 10. januára do 3. marca 2011. (m.a.t.o.)
  • Natáčení začínalo obvykle vždy v 7:30 ve velkých mrazech. Malá kabinka traktoru tak byla jediným místem, kde se mohli herci a štáb alespoň trochu zahřát. (jenik71)
  • Joe Carnahan sa v jednom rozhovore pochválil, že počas natáčania kúpil od miestneho lovca štyroch mŕtvych vlkov. Dvaja boli použitý ako rekvizity a z ďalších dvoch si štáb údajne urobil večeru. (m.a.t.o.)

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Na Hromnice o pár projektilů více

Na Hromnice o pár projektilů více

03.06.2012

Joemu Carnahanovi se sice nepovedlo rozběhnout úspěšnou sérii s A-Teamem, ale letošním Mezi vlky dokázal, že jako filmař má co říct a ví, jak to říct. Naposledy jsme o něm psali v souvislosti s… (více)

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

02.02.2012

Akční klasiku Přání smrti se před několika lety pokoušel remakovat Sylvester Stallone. Má teď ale spoustu jiné práce a o projekt se začal živě zajímat Joe Carnahan (foto). Režisér A-Teamu a survival… (více)

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama