Reklama

Reklama

VOD (1)

John Ottway je zaměstnán v táboře u naftařského vrtu na Aljašce jako ochránce tábora a lovec vlků. Stále vzpomíná na svou přítelkyni, která ho opustila, a nevidí smysl života mezi bývalými kriminálníky, lidmi na útěku a vandráky, kteří tam stejně jako on pracují. Se skupinou dělníků odlétá do Anchorage. Letadlo se dostane do bouřky a havaruje v pustině. Pád letadla přežije sedm mužů – Ottway, Díaz, Talget, Hendrick, Flannery, Burke a Hernandez. Ottway se jako lovec ujímá vedení. V troskách letadla najdou oblečení a jídlo a zapálí oheň. Ottway spatří vlka ožírajícího mrtvolu. Ten na ně zaútočí a muži ho zabijí. Ottway ví, že vlci cítí krev a jestli mají ještě k tomu někde v okolí doupě, určitě se vrátí. Muži jsou pro ně hrozbou, nepatří do jejich teritoria. Proto musejí držet noční hlídky u ohně… Při své službě se Hernandez vzdálí od ohně a vlk ho zakousne. Ottway rozhodne, že se vydají do lesa na obzoru, kde se můžou lépe bránit. Před odchodem od trosek muži seberou zahynuvším peněženky s fotografiemi, aby je pak mohli předat příbuzným. Během cesty přes pláň zabijí vlci Flanneryho. Ottway prohlásí, že buď vlky zabijí, nebo vlci dostanou je… Muži si vyrobí oštěpy s nábojem a roznětkou. Později Díaz zabije vlka, který se u nich objeví. Muži už nemají jídlo, tak si ho upečou. Večer si povídají a Ottway zjistí, že i ti, které považoval za otrlé a za ztracené existence, někoho tam daleko milují a vzpomínají na něj. Ráno se vydají na cestu lesem a v patách mají vlky… (TV Prima)

(více)

Recenze (898)

POMO 

všechny recenze uživatele

Keď film z tohto prostredia a s týmto námetom drží pokope iba charizma hlavného herca, je niečo špatne. Človek sa tu nepokochá Aljaškou, pretože je celý čas buď noc alebo hustá fujavica (menšie náklady vďaka nakrúcaniu v štúdiu). A nedočká sa ani Carnahanových kameramanských atrakcií. Čo by nemusela byť výtka, keby film fungoval ako strhujúca, temná survival dráma, ktorou chce byť, ale ktorou nie je kvôli scenáru. Postavy nezaujímavé (keby pád lietadla prežil iba Neeson, filmu by to len pomohlo), dialógy k ničomu, a nápad prispieť do subžánru niečím inovatívnym žiadny. Nudiť sa nebudete, pretože sa občas zjavia hroziví (digitálni) vlci, ale na slabé tri hviezdy to dosahuje iba vďaka Neesonovi. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když vlkům rupne v kuli, zapomenou, že jsou vlci. Začnou pak tančit kolem ohně s panem Neesonem a krvelačně lovit mukly a soudný divák si může akorát tak ošoupat chrupavku mezi atlasem a čepovcem nevěřícným kroucením hlavou. Je ale možné, že třeba ten mamlas, co tohle bezmyšlenkovitě naškrábal v přestávce na oběd mezi vysáváním Liamovy žumpy, prostě jen nepřišel na vhodný způsob, jak dostat na Aljašku lvy. Náš charismatický Ir patrně usoudil, že je majitel hovnocucu skvělá konexe a tak na to kývl. Jednu dávám jen za ty chudáky, kteří museli kvůli takové plytké, nízkorozpočtové, slaboduché kravině mrznout v nějaké kanadské prdeli. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Banda jednotlivců s plochými osudy a minulostí rekrutovaná z řad nejbanálnějších scenáristických stereotypů, zaklesnutá v průhledném umrtním pořadníku. A nad tím vším vyčnívá Neeson jako úkaz z jiného hereckého světa. Je to film o přežití v extrémních podmínkách, horor, esoterická sonda do hlubin žoldákovy duše? Nebo snad nová vize příběhu o Psu Baskervillském? Třetí Predátor? Scénář bezadně krouží kolem skvělého námětu a marně přemýšlí, z jaké strany to celé uchopit. Postavy zakládají ohně, vyměňují si historky, neohrabaně přemítají o životě, nuceně fuckují a pak ně vyskočí digitalní vlk nebo jim za zády zahřmí vlčí chorál (to jako vážně?). A mistr Carnahan, řemeslník schopný ladně vršit skvělou akci i přestylizované obrazové filtry, tu najednou bezmocně stojí a modlí se, ať už to celé skončí. Protože kde není scénář a kam se nehodí akce a přestylizované filtry, tam ani slovutný mistr nic nezmůže. A když už tu šanci přece jen má, je to podivuhodná mizérie (desetiminutovka na útesu nad řekou otevírá letošní žebříček WTF). Být to jenom Neesonova tichá, komorní, osobní anabáze napříč nehostinnou pustinou (klidně v režii Terrence Malicka), nebylo by o čem, ale tohle nesmyslné skupinové putování postrádá prvky žánrové zábavy jakéhokoliv druhu. [Londýn, 27/1/12] ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Čekal se drsný boj o přežití, ve kterém si postavy šáhnou až na dno. Ve skutečnosti je ale stejně důležitý příběh zlomeného muže, který se musí vyrovnat se svou minulostí. Neeson film neskutečným způsobem táhne a nebýt laciného využívání vlků (je tu podobný princip, jako v jednodušších zombie hororech – máme skupinku postav, které se musí dostat z bodu A do bodu B a vždy, když se zastaví a odpočívají, se objeví nepřítel a jednoho z nich sežere), nebál bych se nejvyššího hodnocení. V rámci survival filmů nevyhnutelné zklamání.. Ten intimní a velmi citlivý přesah v podobě ztráty a znovunalezené chuti k životu si mě ale získal. Ukázka toho, že i z kalkulu může vzejít cosi silného a osobního. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po rozporuplých ohlasech (velmi pozitivní přijetí americkou kritikou i uživateli imdb, ale podstatně horší přijetí na čsfd; akční trailery, které prý mlžily) jsem se odprostil od očekávání napínavého akčního survivalu a do kina jsem šel s otevřenou myslí a tím, že jsem připraven v podstatě na všechno a že Carnahanovi umožním, aby mě filmově potěšil tak, jak sám uznal za vhodné. No bohužel mě, kluk jeden ušatá, moc nepotěšil. The Grey je technicky velmi pěkný, ale scénář prostě drhne, nemůže se rozhodnout, co v něm bude převažovat. Hororová atmosféra, brutální útoky vlků, chlapácký dobrodružný survival, studie vztahů mezi trosečníky, filosofické rozebírání touhy bojovat a žít ... Nakonec je to o všem a současně o ničem. Na té rovině podobenství to jakž takž funguje, ale jinak mám z filmu rozpačitej dojem - a abych se přes všechny ty drobnosti, co mi v průběhu vadily, jen tak přenesl, muselo by mít to "fungující" podobenství mnohem větší razanci a dopad. Zklamání a 6/10. PS: Ten film s odstupem času celkem roste, možná mu dám ještě jednu šanci ... ()

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

Já prostě nevím proč si někdo myslí že v klíčových utěkových scénách je lepší mít rozmazanej a rozhoupanej obraz než klidný zaběry jako za starých časů. Nevidím žádnej rozměr v tom, že chvíli čumím na vousy, za sekundu na něčí zub a za sekundu zase na kapající krev. Ano jistě z filmu jde jak nepříjemná až bezvýchodisková atmosféra, zima jak prase a při zavytí vlků se mě hrůzou postavil i odložený kulich vedle na sedačce, ale dokud nebudou přehledný záběry v celým filmu a budou se houpat, třást a střihat, tak prostě odpad a nazdar bazar. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris is Liam Neeson´s bitch now. Pri pohľade na tunajšie hodnotenia uvažujem, kde sa stala chyba. Možno som proste videl iný film. Ten môj bol geniálne zrežírovaný s niekoľkými scénami, na ktoré dlho nezabudnem. Výborne strieda priam melancholickú atmosféru so skutočne napínavými akčnými / hororovými výjavmi a má veľmi solídne postavy, ktoré po chlapsky príliš nerozoberajú svoje pohnútky a minulosť. Každá zo smrtí vo filme je drvivo pôsobivá. K tomu presná podprahová línia s manželkou a otcom a absolútne skvelý Neeson. Pecka. Na konci som plakal. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Na nového Carnahana jsem vyrazil v očekávání akčního survival thrilleru, kde vlci budou efektně hodovat na nebohých těžařích, přičemž jim bude dělat nedobrovolného číšníka Liam Neeson. K nefalšovanému překvapení jsem dostal ve všech ohledech funkční horor, kde z táhlého vytí mrazí v zádech a chlupáči se krmí bez jakýchkoliv servítek a zásad slušného stolování. Když v druhé polovině začnou na jedné straně docházet síly a na druhé naopak růst apetit, ani se nelze divit, že začne fyzicky bolet každý krok, za což patří dík nejen Carnahanovu kumštu, ale i Streitenfeldově hudbě, která z toho definitivně ždíme koncentrovanou depresi. A ten konec! Nejzajímavější a nejnepříjemnější překvapení cca rok a půl nazpět. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Možná tomu filmu trochu ublížil střih, protože některé scénky působily nedotaženě - ale to se asi už nedozvíme. Každopádně jsem byl ale celkově mile překvapený, byť nejvíce mě překvapilo, že charisma Liama Neesona stále funguje a dá se na něm vystavět celý film (pravda, je to už 7 let staré, ale to neva). Děj byl sice zčásti nepřekvapivý, ale celkově zvládnutý tak, aby se divák nenudil (tedy aspoň většina diváků, když koukám na ty hvězdičky kolem...). Pro mě osobně je to tak 75%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já tomuhle filmu klidně moc rád opustím fakt, že za kamerou stálo nějaký bláznivý prase, který z každý akční sekvence udělalo kolotoč, směsku, guláš a bůhví jaký další mišmaš nepřehledného a hlavně zbytečně efektivního čehosi, co s dobře sestříhaným filmem mělo hodně málo společného.. Zbytečně proto, že jsem z akce vlastně skoro nic neměl. Na druhou stranu musím říct, že mi přišlo, jak kdyby tenhle film ani nechtěl zaujmout akcí, jako spíš přírodou a prostředím jako takovým. Liam Neeson se mi tu opět zjevil jako parádní borec, který je ošlehanej jedním životním průserem vedle druhýho a vypadá to, že ten poslední ho maximálně skolí. Každopádně boj je to parádní, atmosféra naprosto luxusní a Liam je prostě boží. Nakonec možná i tyhle tři naprosto prostý důvody mě dokopaly k tomu, abych filmu dal čtyři hvězdy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $51,580,236Tržby Celosvetovo $85,800,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,643,874 //počet predaných kusov 548,421Tržby za predaj DVD v USA $12,427,817 //počet predaných kusov 744,005║ Komorne spracovaný dobrodružný film, s dobrým rozbehom a poslabším dojazdom, ktorý mohol mať väčší rozmach v rámci akcie ale aspoň miestami príde na slušne spracované "desivé" lakačky s vlkmi. /65%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Takovej pohodovej chlapskej outdoor, doletěli, zakempili, láhev Jacka otevřeli, vo bohu porozprávěli, vo kurvách, vo dětech, no a občas někoho sežral vlk. Carnahanův pokus o drsné survival drama nemá podle mého nic společného s hororem, je to mnohem spíš režisérův pokus o vážné existenciální téma, které sráží zvláštní umělá pachuť digitálního "zla" a digitální epiky. Tomu filmu hodně sluší výprava, sluší mu Liam Neeson, sluší mu i Streitenfeldova lyrická hudba (klidně bych jí čekal spíš v severském filmu)... ale hodně mu ubližuje to, že Carnahan má tendence krutost a nemilosrdnost přírody dotahovat ad absurdum uměle: dovedu si představit, že jako syrové drama bez jediného digitálního doteku by tohle mohlo být brilantní téma pro Petera Weira. Snaha jít na maso a krev vyznívá u Carnahana do ztracena nikoli proto, že by byl málo efektní, ale spíš proto, že to s efekty zbytečně přehání. Dílčí věci mu neupírám. Úvod a závěr jsou silné jak medvědí krk. Ale snaha udržet dialogy nad hladinou patosu a prázdných proklamací zrovna dvakrát nevychází. Mezi vlky je film, který se snaží rozjet se zataženou ruční brzdou. Zároveň je to docela ironický obraz toho, že naše představy divoké přírody ohraničují hollywoodské filmy, Discovery Chanel a CGI efekty. Jenže Carnahan nám chtěl ukázat přesně to, co v těchto obrazech chybí (duchovní přesah existence vydané na pospas divočině). A nevyšlo mu to. Když jedna z postav řve: "vy nejste zvířata, my jsme zvířata", nemá pravdu. V tomhle filmu není zvíře nikdo. Proto v něm chybí byť jenom náznak fascinace něčím jiným než táborákovou metafyzikou. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

S trochou nadsázky letošní Drive, ale těžko to zasáhne tak širokej diváckej okruh. Což je mi upřímně jedno, protože mě to bralo hodně. 9/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Démonizace CGI vlků ve filmu, který se nemůže rozhodnout zda chce být spíše zasněženě melancholickou existencionální záležitostí o vyrovnávání se se ztrátou či nekompromisním filmem o přežití s poněkud přepálenými scénami ve stylu "Liam Neeson is new MacGyver/Bear Grylls/Chuck Norris". V obou polohách to snímku sice sluší, ale zároveň se ty dva přístupy příliš bijí. A je to škoda. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Přírodopisnej dokument to zrovna není, ale rozhodně to je film, co má atmosféru a koule. Úplně mi z toho byla zima, smál jsem se s nima při historkách u ohně, chápal jsem týpka, co jen tak zůstal ležet a čekal na smrt a žral jsem každé gesto nekompromisního Liama Neesona. V tomhle filmu je to prostě bůh. Ta postava je prostě super, normální člověk, co si nehraje na vůdce, jen se chová nejracionálněji a ostatní ho přirozeně následujou. Syrový začátek a ještě syrovější konec. Kurva pořádnej film! 9/10 ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

KINO - Lidi čekali přímý útok a Carnahan na to šel od lesa :) Chlapská balada, která jde proti očekávání a já byl naměkko od první sekvence a a pak ještě několikrát. Liam Neeson je trefa do černého a věřím, že opravdu má slušnou šanci na nominaci (film bude mít re-release v oscarové sezóně) a Marc Streitenfeld zas dokazuje, že je perfektní volba pro náladovotvornou hudební složku. Nemůžu se dočkat, co udělá s Prometheem. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Tolik nesmyslů, že to člověka až donutí napsat "zvlád bych to tam teda asi fakt líp", i za cenu, že bude za debila, kterej si to ve skutečnosti neumí ani představit (jakože samozřejmě bude). Havárka letadla prima, atmosféra nula, vlci vtip, patos vtip, většina úkonů vtip, vlastně je to komedie. (2,5*) _____ P. S. Největší vzrušení v sále zažito při zdvořilém okřikování v zátylku sedícího šrotovacího stroje s popcornem. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

...VE VZDUCHU JE KREV. A SMRT..... /// Příběh několika (prej sedmi) týpků, kteří se stanou součástí bestselleru ,,Jsme v prdeli“ uchvátí (filmovou) krásou letecký katastrofy, již jistě ocení i Alexandr Borisovič Sizov (tak schválně....), dokonalým zvukem (vyju tady – teď tady a teď....je hele pejsek....), frajerským L. Neesonem (jenž předvádí, že je jedno, jestli má sráč dvě nebo čtyři nohy), chlupatejma zmrdama a očekáváním, kdo s kým dřív vyjebe. Dobrodružnej thrillerovej horor (rozhodně ne rodinnej film, jak mi s tyčí v ruce po 20ti minutách vysvětlila manželka) se spoustou zajímavejch okamžiků. Vono je ve finále jedno, jestli zdrháte ze Sibiře nebo z Aljašky. Důležitý je mít sebou dobrýho zálesáka, nemít něco s hnátou a tak nějak nenasrat ,,toho nahoře“. To jsou věci, který jsou fajn. To horší je, že prostě nečekám ,,intimní hloubavou ukecanou citovku“. Nějak mi to k tomuhle přírodnímu dobrodružství neštymuje. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Povídku ,,Ghost Walker“ od Ian MacKenzie Jefferse číst nebudu. 2.) Zrovna nelyžuju, a tak se chcu něco dozvědět (o vlkovi) do příroďáku. 3.) Film, kde se berou peněženky nemůže bejt špatnej! 4.) Thx za titule ,,Ferry“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Drsná příroda a vlci, kteří nejsou mazlíčci. Dalo se na to koukat, dost mi ale vadila ta retro vzpomínka hlavního hrdiny na svou manželku a vzpomínky na tatínka. Zbytečné neustálé přerušování děje a film se tak děsně táhl. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Od Joe Carnahana som videl všetky filmy a zdá sa mi, že čím je starší, tím má čoraz lepší cit pre prostredie. Veľmi sa mi páči, že The Grey nieje vôbec uponáhľaný film a predsa má tak krátku stopáž. Plus atmosféra tak kvalitná, dej tak dramatický a herecká paráda Liama Neesnona tak uveriteľná, že jednoducho nemôžem dať menej ako 85%. ()

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Na Hromnice o pár projektilů více

Na Hromnice o pár projektilů více

03.06.2012

Joemu Carnahanovi se sice nepovedlo rozběhnout úspěšnou sérii s A-Teamem, ale letošním Mezi vlky dokázal, že jako filmař má co říct a ví, jak to říct. Naposledy jsme o něm psali v souvislosti s… (více)

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

02.02.2012

Akční klasiku Přání smrti se před několika lety pokoušel remakovat Sylvester Stallone. Má teď ale spoustu jiné práce a o projekt se začal živě zajímat Joe Carnahan (foto). Režisér A-Teamu a survival… (více)

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama