Reklama

Reklama

VOD (1)

John Ottway je zaměstnán v táboře u naftařského vrtu na Aljašce jako ochránce tábora a lovec vlků. Stále vzpomíná na svou přítelkyni, která ho opustila, a nevidí smysl života mezi bývalými kriminálníky, lidmi na útěku a vandráky, kteří tam stejně jako on pracují. Se skupinou dělníků odlétá do Anchorage. Letadlo se dostane do bouřky a havaruje v pustině. Pád letadla přežije sedm mužů – Ottway, Díaz, Talget, Hendrick, Flannery, Burke a Hernandez. Ottway se jako lovec ujímá vedení. V troskách letadla najdou oblečení a jídlo a zapálí oheň. Ottway spatří vlka ožírajícího mrtvolu. Ten na ně zaútočí a muži ho zabijí. Ottway ví, že vlci cítí krev a jestli mají ještě k tomu někde v okolí doupě, určitě se vrátí. Muži jsou pro ně hrozbou, nepatří do jejich teritoria. Proto musejí držet noční hlídky u ohně… Při své službě se Hernandez vzdálí od ohně a vlk ho zakousne. Ottway rozhodne, že se vydají do lesa na obzoru, kde se můžou lépe bránit. Před odchodem od trosek muži seberou zahynuvším peněženky s fotografiemi, aby je pak mohli předat příbuzným. Během cesty přes pláň zabijí vlci Flanneryho. Ottway prohlásí, že buď vlky zabijí, nebo vlci dostanou je… Muži si vyrobí oštěpy s nábojem a roznětkou. Později Díaz zabije vlka, který se u nich objeví. Muži už nemají jídlo, tak si ho upečou. Večer si povídají a Ottway zjistí, že i ti, které považoval za otrlé a za ztracené existence, někoho tam daleko milují a vzpomínají na něj. Ráno se vydají na cestu lesem a v patách mají vlky… (TV Prima)

(více)

Videa (26)

Trailer 1

Recenze (898)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já tomuhle filmu klidně moc rád opustím fakt, že za kamerou stálo nějaký bláznivý prase, který z každý akční sekvence udělalo kolotoč, směsku, guláš a bůhví jaký další mišmaš nepřehledného a hlavně zbytečně efektivního čehosi, co s dobře sestříhaným filmem mělo hodně málo společného.. Zbytečně proto, že jsem z akce vlastně skoro nic neměl. Na druhou stranu musím říct, že mi přišlo, jak kdyby tenhle film ani nechtěl zaujmout akcí, jako spíš přírodou a prostředím jako takovým. Liam Neeson se mi tu opět zjevil jako parádní borec, který je ošlehanej jedním životním průserem vedle druhýho a vypadá to, že ten poslední ho maximálně skolí. Každopádně boj je to parádní, atmosféra naprosto luxusní a Liam je prostě boží. Nakonec možná i tyhle tři naprosto prostý důvody mě dokopaly k tomu, abych filmu dal čtyři hvězdy. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson a několik komparzistů se plahočí zimní krajinou a divák jenom čeká, až všichni komparzisti postupně umřou. Že jsou tam nějaký digitální vlci, pro děj filmu neni vůbec důležitý. Je úplně jedno, jestli ty komparzisty sežerou vlci, umrznou, nebo se jim podaří, že se zabijou vlastní nešikovností. Když jsou teda konečně všichni kromě Neesona po smrti, tak nakonec v posledních cca deseti minutách přijde něco jako pokus o jakousi hlubší myšlenku. Hvězdu snad jenom za toho Liama Neesona. Ale radši bych ho viděl v nějakym trochu inteligentnějším filmu. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nesedí mi tam přiliš mnoho snových scén (nekonzistentní vzhledem k nastavení snímku) a někdy příliš digitální, jindy zase příliš umělí (ala Gmork v nekonečném příběhu - ten alespoň naháněl hrůzu) vlci. Jinak ale v rámci tohoto malého survival subžánru nemám žádný problém. Dobře rozvrstvené charaktery, absence patosu, výtečné vyvražďovačky a hlavně strhující atmosféra, především díky brilantnímu zvuku a zvukovým efektům (vlci v lese atd.). Vyhecované scény, jako napřiklad skok přes propast, nebo i skvěle a sugestivne natočená havárie letadla má neskutečné koule a divák má pocit, že si sahá na pokraj svých možností společně s hlavními hrdiny. Konec naštěstí nepokažen. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jestli si to v roce 2011 někdo mohl rozdat na férovku s hladovými vlky byl to určitě Liam Neeson. V době, kdy je na Mela Gibsona pořádaná štvanice a o kvalitní roli v Hollywoodu nezakopne, pro nás Liam poskytuje přísun minimálně dvou chlapáckých postav ročně. Tady za dozoru Joe Carnahana představuje zlomeného muže, který se, jak už to tak bývá, ocitne v nesprávnou chvíli na nesprávném místě a je donucen bojovat. Zpočátku 7členná skupinka navíc začne postupem času povážlivě řídnout..... Poprvé mě film kdovíjak neseděl a například rozprávky u ohně mě unavovaly. Při druhé projekci nenecházím nic co by mě nějak překáželo. Survival žánr mám prostě rád. 70% ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Banda jednotlivců s plochými osudy a minulostí rekrutovaná z řad nejbanálnějších scenáristických stereotypů, zaklesnutá v průhledném umrtním pořadníku. A nad tím vším vyčnívá Neeson jako úkaz z jiného hereckého světa. Je to film o přežití v extrémních podmínkách, horor, esoterická sonda do hlubin žoldákovy duše? Nebo snad nová vize příběhu o Psu Baskervillském? Třetí Predátor? Scénář bezadně krouží kolem skvělého námětu a marně přemýšlí, z jaké strany to celé uchopit. Postavy zakládají ohně, vyměňují si historky, neohrabaně přemítají o životě, nuceně fuckují a pak ně vyskočí digitalní vlk nebo jim za zády zahřmí vlčí chorál (to jako vážně?). A mistr Carnahan, řemeslník schopný ladně vršit skvělou akci i přestylizované obrazové filtry, tu najednou bezmocně stojí a modlí se, ať už to celé skončí. Protože kde není scénář a kam se nehodí akce a přestylizované filtry, tam ani slovutný mistr nic nezmůže. A když už tu šanci přece jen má, je to podivuhodná mizérie (desetiminutovka na útesu nad řekou otevírá letošní žebříček WTF). Být to jenom Neesonova tichá, komorní, osobní anabáze napříč nehostinnou pustinou (klidně v režii Terrence Malicka), nebylo by o čem, ale tohle nesmyslné skupinové putování postrádá prvky žánrové zábavy jakéhokoliv druhu. [Londýn, 27/1/12] ()

Galerie (61)

Zajímavosti (21)

  • V závěrečné scéně se zranění hlavní postavy na jeden záběr přesune z levé tváře na pravou. (Petroff)
  • Aby se herci co nejlépe vžili do souboje s digitálními vlky, útočili na ně lidé s vlčí maskou. (jenik71)

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Na Hromnice o pár projektilů více

Na Hromnice o pár projektilů více

03.06.2012

Joemu Carnahanovi se sice nepovedlo rozběhnout úspěšnou sérii s A-Teamem, ale letošním Mezi vlky dokázal, že jako filmař má co říct a ví, jak to říct. Naposledy jsme o něm psali v souvislosti s… (více)

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

02.02.2012

Akční klasiku Přání smrti se před několika lety pokoušel remakovat Sylvester Stallone. Má teď ale spoustu jiné práce a o projekt se začal živě zajímat Joe Carnahan (foto). Režisér A-Teamu a survival… (více)

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama