Reklama

Reklama

VOD (1)

John Ottway je zaměstnán v táboře u naftařského vrtu na Aljašce jako ochránce tábora a lovec vlků. Stále vzpomíná na svou přítelkyni, která ho opustila, a nevidí smysl života mezi bývalými kriminálníky, lidmi na útěku a vandráky, kteří tam stejně jako on pracují. Se skupinou dělníků odlétá do Anchorage. Letadlo se dostane do bouřky a havaruje v pustině. Pád letadla přežije sedm mužů – Ottway, Díaz, Talget, Hendrick, Flannery, Burke a Hernandez. Ottway se jako lovec ujímá vedení. V troskách letadla najdou oblečení a jídlo a zapálí oheň. Ottway spatří vlka ožírajícího mrtvolu. Ten na ně zaútočí a muži ho zabijí. Ottway ví, že vlci cítí krev a jestli mají ještě k tomu někde v okolí doupě, určitě se vrátí. Muži jsou pro ně hrozbou, nepatří do jejich teritoria. Proto musejí držet noční hlídky u ohně… Při své službě se Hernandez vzdálí od ohně a vlk ho zakousne. Ottway rozhodne, že se vydají do lesa na obzoru, kde se můžou lépe bránit. Před odchodem od trosek muži seberou zahynuvším peněženky s fotografiemi, aby je pak mohli předat příbuzným. Během cesty přes pláň zabijí vlci Flanneryho. Ottway prohlásí, že buď vlky zabijí, nebo vlci dostanou je… Muži si vyrobí oštěpy s nábojem a roznětkou. Později Díaz zabije vlka, který se u nich objeví. Muži už nemají jídlo, tak si ho upečou. Večer si povídají a Ottway zjistí, že i ti, které považoval za otrlé a za ztracené existence, někoho tam daleko milují a vzpomínají na něj. Ráno se vydají na cestu lesem a v patách mají vlky… (TV Prima)

(více)

Videa (26)

Trailer 1

Recenze (898)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek je jasným důkazem, že lze seriál o šesti sezonách přežívání na ostrově, přičemž v každé je cirka 24 epizod o čtyřiceti minutách, sfrcnout do dvou hodin. Lost přenesený na Aljašku. Nebo, Lovci lvů přepsaní na Lovci vlků. Vdechnuté drama do epizody s Bearem Gryllsem. Halloweenský slasher jako bajka. Může to být vlastně cokoliv. Ten film ale neví, kam kráčí a otevřený konec to jen podtrhuje. Digitální vlci? A tak lacině? Na druhou stranu musím říct, že jsem se nějak významně nenudil. Celkově se mi celý ten večer ve společnosti morijských vrrků docela líbil. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Takovej pohodovej chlapskej outdoor, doletěli, zakempili, láhev Jacka otevřeli, vo bohu porozprávěli, vo kurvách, vo dětech, no a občas někoho sežral vlk. Carnahanův pokus o drsné survival drama nemá podle mého nic společného s hororem, je to mnohem spíš režisérův pokus o vážné existenciální téma, které sráží zvláštní umělá pachuť digitálního "zla" a digitální epiky. Tomu filmu hodně sluší výprava, sluší mu Liam Neeson, sluší mu i Streitenfeldova lyrická hudba (klidně bych jí čekal spíš v severském filmu)... ale hodně mu ubližuje to, že Carnahan má tendence krutost a nemilosrdnost přírody dotahovat ad absurdum uměle: dovedu si představit, že jako syrové drama bez jediného digitálního doteku by tohle mohlo být brilantní téma pro Petera Weira. Snaha jít na maso a krev vyznívá u Carnahana do ztracena nikoli proto, že by byl málo efektní, ale spíš proto, že to s efekty zbytečně přehání. Dílčí věci mu neupírám. Úvod a závěr jsou silné jak medvědí krk. Ale snaha udržet dialogy nad hladinou patosu a prázdných proklamací zrovna dvakrát nevychází. Mezi vlky je film, který se snaží rozjet se zataženou ruční brzdou. Zároveň je to docela ironický obraz toho, že naše představy divoké přírody ohraničují hollywoodské filmy, Discovery Chanel a CGI efekty. Jenže Carnahan nám chtěl ukázat přesně to, co v těchto obrazech chybí (duchovní přesah existence vydané na pospas divočině). A nevyšlo mu to. Když jedna z postav řve: "vy nejste zvířata, my jsme zvířata", nemá pravdu. V tomhle filmu není zvíře nikdo. Proto v něm chybí byť jenom náznak fascinace něčím jiným než táborákovou metafyzikou. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nesedí mi tam přiliš mnoho snových scén (nekonzistentní vzhledem k nastavení snímku) a někdy příliš digitální, jindy zase příliš umělí (ala Gmork v nekonečném příběhu - ten alespoň naháněl hrůzu) vlci. Jinak ale v rámci tohoto malého survival subžánru nemám žádný problém. Dobře rozvrstvené charaktery, absence patosu, výtečné vyvražďovačky a hlavně strhující atmosféra, především díky brilantnímu zvuku a zvukovým efektům (vlci v lese atd.). Vyhecované scény, jako napřiklad skok přes propast, nebo i skvěle a sugestivne natočená havárie letadla má neskutečné koule a divák má pocit, že si sahá na pokraj svých možností společně s hlavními hrdiny. Konec naštěstí nepokažen. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Na nového Carnahana jsem vyrazil v očekávání akčního survival thrilleru, kde vlci budou efektně hodovat na nebohých těžařích, přičemž jim bude dělat nedobrovolného číšníka Liam Neeson. K nefalšovanému překvapení jsem dostal ve všech ohledech funkční horor, kde z táhlého vytí mrazí v zádech a chlupáči se krmí bez jakýchkoliv servítek a zásad slušného stolování. Když v druhé polovině začnou na jedné straně docházet síly a na druhé naopak růst apetit, ani se nelze divit, že začne fyzicky bolet každý krok, za což patří dík nejen Carnahanovu kumštu, ale i Streitenfeldově hudbě, která z toho definitivně ždíme koncentrovanou depresi. A ten konec! Nejzajímavější a nejnepříjemnější překvapení cca rok a půl nazpět. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Neboj sa.“ Niektoré pasáže na 4*, iné na 2*, napriek nevyváženosti veľká šupa (z produkcie Ridleyho a Tonyho Scottovcov). Na prvý raz sa to nezdá, ale pri opakovaných pozretiach to získava na sile. Veľmi veľa tomu dáva tvrdý snajper Liam Neeson, fajn ksichty vo vedľajších úlohách, vo svorke brutálne útočiace vlky a panovačná príroda rovnako majestátna a krásna, ako beštiálna, vražedná a neodpúšťajúca chyby. Zároveň Medzi vlkmi patrí medzi moje TOP filmy s obľúbenými koncami. Posledná pasáž s citovaním básne a následnou „zrážkou“, to je fakt neuveriteľné. Mimochodom, niečo je síce ukryté aj v titulkoch, ale nedá sa z toho veľa vydedukovať, ja by som to tam osobne nedával. Film občas nudí a stagnuje a Aljaška bola v mnohých iných filmov po vizuálnej stránke predaná presvedčivejšie (občas Medzi vlkmi vyzerá televízne). Ale inak poriadne drsný film pre drsných mužov a ženy, ktoré majú rady poriadne drsné filmy. Hrozne veľa tomu dávajú pôsobivé flashbacky do hrdinovho detstva, „báseň“ a mrazivé scény s manželkou. Mnohí v komentoch spomínajú nelogické chyby a fyzikálne/vlčie blbosti, ale mne tieto veci prekvapivo vôbec nevadilo a túto studenú jazdu som si riadne užil. Chvíľu som síce rozmýšľal, z akého oblečenia uviazali lano a prečo nikto v priebehu celého filmu ani raz nevylezie na strom, ale potom som to vzdal a radšej som sa nechal unášať strmhlavým prúdom rieky. Extra chladnej rieky. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (21)

  • Závěrečnými titulkami snímek nekončí. Po jejich skončení ještě následuje důležitá scéna. (Linkyc)
  • Slovo "fuck" nebo jeho variace ve filmu zazní 161krát, což činí průměr 1,30 za minutu. (ČSFD)
  • Film byl natočen podle krátké povídky Ghost Walker, kterou napsal Ian Mackenzie Jeffers, jenž se podílel i na scénáři filmu. [Zdroj: Bontonfilm] (Krouťák)

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Na Hromnice o pár projektilů více

Na Hromnice o pár projektilů více

03.06.2012

Joemu Carnahanovi se sice nepovedlo rozběhnout úspěšnou sérii s A-Teamem, ale letošním Mezi vlky dokázal, že jako filmař má co říct a ví, jak to říct. Naposledy jsme o něm psali v souvislosti s… (více)

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

02.02.2012

Akční klasiku Přání smrti se před několika lety pokoušel remakovat Sylvester Stallone. Má teď ale spoustu jiné práce a o projekt se začal živě zajímat Joe Carnahan (foto). Režisér A-Teamu a survival… (více)

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama