Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavnou hrdinkou filmu je Stella, ktorá sa dlhší čas márne usiluje študovať herectvo, napokon ju však napriek očakávaniam prijmú na súkromnú školu Matteusza Gdulu. Stella je ctižiadostivá, ale nie veľmi talentovaná, kvôli čomu sa rýchlo stane terčom posmeškov ostatných spolužiakov. Jej jedinou priateľkou sa stane plachá Cecile. Od nej sa dozvie o Gdulovi, tajomnom zakladateľovi školy a jeho podivných vyučovacích metódach. V 70. rokoch prišli o život viacerí jeho študenti. Gdula spáchal samovraždu a jeho výučba bola zakázaná. Keď však jedna zo študentiek záhadne zmizne a z uzatvoreného, rozpadnutého krídla budovy sa začnú ozývať podivné zvuky, Stella začína tušiť, že Gdulove praktiky sa na tejto škole ani zďaleka neskončili. Teraz má len jediný cieľ: zúčastniť sa na Gdulovej vyučovacej metóde, a to aj v prípade, že by ju to malo stáť život... (ricci.s)

(více)

Recenze (70)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Wow, tak toto som Marschallovi zhltol aj s navijákom, neskutočne kvalitný horor. Cítil som tam paralelu k The Woods, dokonca aj k Martyrs, akurát s tým rozdielom, že tentokrát trpela hlavná hrdinka úplne dobrovoľne, aby sa stala lepšou herečkou, až kým nezistila, v akých sračkách sa v skutočnosti nachádza. Dej sa odohráva na umeleckej škole, kde prebiehajú veľmi podivné praktiky spojené s mučením a vraždením (určite by som ich zaviedol aj na dnešných školách). Psychologický horor spojený s exploitation a slasherom (to prvé prevláda), výbornou hudbou a s parádnym gore!, pričom ten šialený záver ma tak trochu odrovnal, myslím samozrejme v dobrom. Jediným mínusom je to, že Nemci majú neskutočne škaredé a nesympatické ženské herecké osadenstvo, ale oni za to nemôžu, takže im to tentokrát odpustím :-) Pecka, ktorá v mojich očiach prekonala aj tohtoročný nemecký TOP Urban Explorer... ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprostá PECKA, BOMBA a GIALLO OSLAVA!!!! Po ultimátním a až příliš pocitovém Ameru (2009), k nám z Německa přichází klasický dějový moderní giallo nářez. Opravdu velké překvapení, film je hodně mysteriozní, což není vůbec na škodu, vizuální stránka úžasná, připomíná staré 70.kové italské pecky, Argentovu hru s prostorem a barvami, Fulciho styl detailních vražd, které jsou fakt brutální a až mučivě zahrané a ztvárněné. Film je i perfektně zahraný. Vše podtrhuje GENIÁLNÍ SOUNDTRACK, který mne dostával do té 100%ní "giallo extáze" a já hltal každou vteřinu s obrovským nadšením a úžasným prožitkem ... Tohle se fakt povedlo, lahůdka, pro milovníky klasického giallo (sub)žánru se může jednat i o moderní kult. BRAVO!!! ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Film má v sebe niektoré prvky gialla, ale nebolo to celkom ono. Niektoré momenty mi pripomenuli Suspiriu od Argenta, len s atmosférou to bolo ako na hojdačke. V niektorých scénach bola celkom slušná, ale striedalo sa to s dlhými minútami nudy a nezaujímavosti. Uvítal by som aj výraznejšiu hudbu, kvalitnejších hercov a tajomnejšieho vraha, pretože hlavný záporák bol jasný už skoro od začiatku, čo výrazne prispelo k celkovému nudnejšiemu dojmu. Príbeh sám o sebe však nebol najhorší. 60/100 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Než se začnu rozohňovat, které všechny filmy jsem si vybavil (od Suspirie, přes Operu až zpět k Infernu), připomenu si závěr titulků: tento film je věnován - M.Bavovi, D.Argentovi a S.Martinovi. A jsme doma, že.... Jistě, člověk si vzpomene i na Fulciho či na Mučedníky, ale největší vliv bude patřit jednoznačně Argentovi. Barvy (červená!, modrá, žlutá), smysl pro detail, nenásilné spojení hudby s obrazem (zjm. kytara při hledání, bloudění), labyrint chodeb, černé rukavice, bodná zbraň a naturalistické gore, kdy krví se nešetří. Propichování obětí je natolik intenzivní, až z něho mrazí. Hlavně tehdy, kdy jim špic projede hrdlem bez varování. Původně jsem čekal nějaký čarodějnický kult, nakonec se ukázalo něco možná ještě děsivějšího. Hlavní postava - Stella - až pozdě pochopí (prostě blondýna, no), že cesta, kterou zvolila, ji povede přes bolest a děsivé sny do náručí smrti. A čím více se holka brání, tím více se zamotává do lepkavé pavučiny, z níž nebude úniku. Nebo se jí snad nakonec podaří zvítězit nad démony bažícími po její krvi? ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Trochu mi tu chyba prepracovanejsi, "kriminalnejsi" pribeh, ale tajomna atmosfera a epicky vizual to bohato vynahradzuje. Aj tak mam radsej Suspiriu nez vsetky tradicnejsie giallo thrillery dokopy. BTW, toto je jej remake... sice sa hovorilo, ze ten pripravovany americky je zbytocny a vopred odsudeny na zanik, ale az tymto filmom sa to naozaj potvrdilo. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama