Reklama

Reklama

Je to pták? Je to letadlo? Ne, mechanický kluk – Astro Boy. Byl stvořen pro napínavá dobrodružství, které může prožít jenom on. Jeho táta, slavný vědec Tenma, mu do vínku dal super sílu, rentgenové paprsky, rychlost a schopnost létat nad oblaky. Astro Boy poznává svět, učí se lidským emocím, když tu je jeho rodina a přátelé ocitnou v nouzi. Odvážný kluk se proto vrací do rodného Metro City, aby čelil možná dosud největší životní výzvě.

Astro Boy pochází z hlavy Osamu Tezuky, který je přezdíván Bůh mangy, tedy japonských komiksů. Příběhy malého chlapce začal vydávat počátkem padesátých let minulého století. Ty byly později přepracovány do televizního seriálu. Právě jeho podoba tehdy udala směr celé japonské animované produkci a dodnes je v ní patrný Tezukův vliv. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (158)

F.man 

všechny recenze uživatele

Poměrně svěží a parádně odsípající animák. Vůbec žádný problém nemám se stylem animace, která je, ano, na míle vzdálená trendu Pixaru. Jiné se ale nerovná nutně horší. Naopak, k onomu dětskému stylu to sedí dobře. Spokojenost i s většinou vtipů, potěšen solidní akcí a na měkko z milého hrdiny - solidní tři. Onward and upward... ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Ide o dosť neemotívny príbeh, ktorý ide takým strmhlavým akčným tempom, že nemáte čas a vlastne ani možnosť sa s hlavnými hrdinami stotožniť nie to im ešte začať fandiť. Hneď na začiatku emočná sprcha v podobe straty syna a hneď potom akoby sa ani nechumelilo sa pokračuje ďalej v príbehu. Čo sa týka postáv sú v pohode, svedčalo by im asi kvalitnejšie intro ale neva. Sci-fi je to zhliadnuteľné avšak odvoláva sa (alebo skôr vykráda) na asi všetkých svojich sci-fi akčných rozprávkových predchodcov. Popravde nevidel som animovaný seriál, ktorý príbeh môže asi viac okoreniť ale celonočák to dosť zle odštartoval. Navyše sa v rozprávke dosť často omieľa klišé o priateľstve, láske a podobných sračkách a hneď v ďalšej scéne je tam celé mesto rozcupované obrovským robotom. No stojí to za posúdenie. Navyše pri stopáži, ktorá činí celú hodinu a pól by som sa s tým asi aj ja lepšie vyhral. 46% ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Astro Boy je původně japonský komiks posléze televizní seriál pocházející z hlavy „boha mangy“ Osama Tezuky. Americká 3D verze nás seznámí s okolnostmi, které daly tomuto mechanickému chlapci vzniknout i jeho prvním bojem proti zlu. Nejde o typickou rodinnou animovanou zábavu, kterou nás pravidelně zásobuje například Pixar. Astro boy je vzhledem k historii postavičky místy až příliš dětinský, humoru obsahuje asi jako hlavní hrdina lidských orgánů a vše navíc ještě shazuje příšerný český dabing – což je vzhledem k celkem sympatickému příběhu věčná škoda a odsuzuje film do společnosti těch slabším animákům roku 2009. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

I když jsem příznivce animáku musím přiznat, že tohle nebyl můj šálek kávy. Prvotní myšlenka a záměr se mi líbil, ale zpracování a hlavně konec mě dosti zklamal. Když vzpomenu třeba graficky nedotaženou, ale za to citově nabitou Terru, tak se to nedá srovnat. Průměrná zábava o klukovi, co se stal robotem. Doporučuji jen citově zakrnělým jedincům bez smyslu pro děj. 50% ()

Yojimbo 

všechny recenze uživatele

Pro děti asi slušná zábava, která ve mně zanechala spíše rozpačité pocity. Celý příběh je jednoduchý až hanba, akční scény jsou takové uhlazené až nudné a vše v podstatě vyznívá hrozně naivně. Být malý capart, asi bych slintal blahem, ale kdokoliv nad 12 let by se měl poohlédnout po něčem dospělejším. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (5)

  • Režírovat měl původně Colin Brady, byl však nahrazen Davidem Bowersem. (D3VIL)
  • Postava Astro Boye se poprvé objevila v roce 1952 ve své první komiksové sérii. Úspěch byl obrovský, a tak v roce 1963 vznikl stejnojmenný televizní seriál. Na televizní obrazovce byl několikrát "znovuoživen", a to v roce 1963, posléze v roce 2003. (Tomihiro)
  • Poprvé byla pohádka Astro Boy vysílána v Japonsku roku 1963 (D3VIL)

Reklama

Reklama