Reklama

Reklama

Je to pták? Je to letadlo? Ne, mechanický kluk – Astro Boy. Byl stvořen pro napínavá dobrodružství, které může prožít jenom on. Jeho táta, slavný vědec Tenma, mu do vínku dal super sílu, rentgenové paprsky, rychlost a schopnost létat nad oblaky. Astro Boy poznává svět, učí se lidským emocím, když tu je jeho rodina a přátelé ocitnou v nouzi. Odvážný kluk se proto vrací do rodného Metro City, aby čelil možná dosud největší životní výzvě.

Astro Boy pochází z hlavy Osamu Tezuky, který je přezdíván Bůh mangy, tedy japonských komiksů. Příběhy malého chlapce začal vydávat počátkem padesátých let minulého století. Ty byly později přepracovány do televizního seriálu. Právě jeho podoba tehdy udala směr celé japonské animované produkci a dodnes je v ní patrný Tezukův vliv. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (158)

Němi 

všechny recenze uživatele

Male studio IMAGI se nemuze rovnat nejvetsim hracum, ale stejne jako u CGI Zelv ninja vytvorilo sympaticky svet. Astro je zameren na mensi divaky, ale narozdil od jinych z nich nedela idioty a obcas citlive nakousne velmi dospele tema. Navic se nesnazi za kazdou cenu podbizet a levne prodat, budiz tedy 4* za sympatie. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo dobré. Pár fakt drsných vtípkov. Lepšie ako ROBOTI. Akcia veľmi zaujímavá, aj keď mne osobne chýbalo riadne vygradovanie, resp. trochu viac gulervúckosti (finálny gigant robot bol cool). Ale keďže je to jednoznačne film pre deti, dávam rovnaké hodnotenie, ako som dal SÚBOJU O PLANÉTU TERRA alebo DELGOVI... ()

Reklama

uiu 

všechny recenze uživatele

Film, z kterého se dalo vykřesat mnohem více, bohužel se tvůrci zaměřili jen na to dětské publikum a předkládají nám příběh bez hloubky a osobnosti. Vědec přijde při nehodě o syna a tak se rozhodne udělat robota s jeho DNA a podobou. Jenže si uvědomí, že robot mu syna nenahradí a vzdá se ho. Kdyby to tvůrci mysleli vážně, zašli by do takové psychologické hloubky dilematu vědce a smutku Astro Boye, který je vyhnán za svou jinakost a nenáviděn otcem proto, že není jeho syn... Ale film do takových témat ani nenakoukne, jede si po pohádkové linii, akčnosti a je jen pro děti ve věku Astro Boye. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Neznám předlohu, ale Astro Boy je vcelku ucházející zábavná jednohubka. Animace je příjemná, je tu plno sympatických postav a jeden ultra padouch, který nesmí chybět. Hlaška "já mám kulomety v zadečku" mě opravdu dostala do kolen. Btw. Revoluční robotí fronta mi krapet připomněla Lidovou Frontu Judeje :D ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Opět to působí na city a bere si to strašně moc nápadů z jiných animovaných filmů...Nemůžu si pomoct, ale vidím v tom Loraxe a Wall-eho (možná i z jiných). Je to naprosto předvídatelné a až přespříliš z toho srší hrdinství a nedokážu se zbavit naivity příběhu související s prvky anime díky kterým vůbec Astro Boy vznikl. Opět další z hromady průměrných animáků...škoda těšila jsem se, že konečně změním názor na animované filmy a opět bez výsledku. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (5)

  • Astro Boy a jeho tvorca sa v Japonsku stali natoľko populárnymi, že sa dostali aj na poštové známky a robotický chlapec sa v sieni slávy postavil vedľa takých postáv ako napr. robot C-3PO z Hviezdnych vojen. (rudess)
  • Postava Astro Boye se poprvé objevila v roce 1952 ve své první komiksové sérii. Úspěch byl obrovský, a tak v roce 1963 vznikl stejnojmenný televizní seriál. Na televizní obrazovce byl několikrát "znovuoživen", a to v roce 1963, posléze v roce 2003. (Tomihiro)
  • Poprvé byla pohádka Astro Boy vysílána v Japonsku roku 1963 (D3VIL)

Reklama

Reklama