Reklama

Reklama

A-Team sleduje odvážnou skupinku bývalých členů speciální vojenské jednotky. Hannibal Smith je protřelý plánovač vynalézavých misí, na jejichž realizaci je minimum času, vyžadují mimořádné schopnosti a velmi zdatné vojáky. Templeton 'Hezoun' Peck dokáže sehnat kdykoliv cokoliv. B.A. Baracus je řidič a největší svalovec v týmu. A H.M. 'Šílenec' Murdock je zdatný pilot a kvalifikovaný potápěč. Společně sloužili své vlasti celých osm let, načež byli posláni do vojenského vězení za zločin, který nespáchali. Poté, co se jim relativně snadno podaří z vězení utéct, se pouští do nebezpečného pátrání, aby dokázali svou nevinu a očistili svá jména. Během toho je napříč zeměkoulí pronásleduje vysoce postavená vojenská důstojnice Charisa Sosová (jedna z bývalých Hezounových milenek). A právě když už se zdá, že mají všechny potřebné důkazy k prokázání neviny, zjišťují, že jejich nejnovější mise právě začíná. (HBO GO)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 275)

Madison 

všechny recenze uživatele

Veľmi oddychová akčárna, ktorá je až neznesiteľne "prechaotizovane zbesilá". Tak, ako ma skvelý začiatok v púšti navnadil na ďalšie nadnesené hrdinstvá, po čase som začala strácať záujem o postavy a dej, pretože ten film je strašne zostrihaný. Nedovoľujem si to prirovnať k scottovským videoklipovým tendenciám - pretože tie ešte dávajú zmysel, ale toto utečie tak rýchlo, že divák ani nevie, o čo tam ide - áno, asi trochu zveličujem, no ja som z toho rýchleho deja a rýchlych strihov bola proste unavená. Milujem akciu, ale viac ma nadchne, keď je uhladená a elegantná. Herci sú fajn, všetci frčia na plné obrátky, aj atmosféra je taká spontánna a uvoľnená, no pravdupovediac, čakala som viac. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ja som počas filmu sľúbila, že budem musieť dať 4* už len za to, že som sa hlavne počas prvej polovice filmu bohato nasmiala :-) Len prvých pár minút ma vystrašil teatrálny príhovor Liama Neesona, keď ma priateľ upozornil "je to komédia". Tak som sa trochu uvoľnila a čakala, čo film prinesie. Mal pravdu - väčšiu časť filmu som mala pocit, že humor prevažuje nad akciou. Čo asi nie je celkom presné - ale prečo vlastne v žánrovom zaradení komédia vôbec nie je?! P.S.: Ešte v titulkoch ma naplašilo obsadenie, lebo Bradleyho Coopera ani Jessicu Biel nemusím... ale Bradley to nakoniec zvládol celkom dobre ;-) ()

Reklama

Mertax 

všechny recenze uživatele

Je úplně jedno, že seriál si skoro nepamatuju. Vybavuju si maximálně tak černocha s pejzama a vrtulník./// Máme tu hodně zpomalovaček, detailních záběrů a teatrálních dialogů s naivními replikami. Na filmu je ale vidět, že se nebere vážně. (Aspoň doufám:D). Pokud ovšem tvůrci mysleli zcela seriózně, že si chlapi ukážou v káře svý rangerský kérky a stanou se z nich nejlepší parťáci, tak by mé hodnocení bylo dosti jiné./// Team se přesouvá z jednoho kontinentu na druhý za použití všemožných dopravních prostředků, až se vám z toho motá hlava jak vrtule. Lokací je moc, ale nějak se ty prachy utratit musím, že, páni producenti? Zajímavé je, že jsem se zasmála mnohem víckrát než u čistokrevné komedie, zejména B. A. je díky svému minimalistickému hereckému projevu maximálním zdrojem humoru. Ovšem příběh je dost nekonzistentní a rozháraný. Hlavní zápletka sice není nijak složitá, ale neustále jsem přemýšlela, jaké byla motivace té a té postavy, proč ten udělal to, proč to neudělal dřív atd. Když už sem pošesté slyšela, že „musíme získat ty štočky (zpět)“, tak už jsem propukala v nekontrolovatelný smích./// L. Neeson prokázal, že mu jdou i méně vážné role a scénkou v krematorii mě prostě dostal, ale většinou byl spíš vážným mentorem Teamu. Leaderem se totiž stává Face. B. Cooper tady už ale trochu opakuje svou roli frikulína z Pařby ve Vegas, ale jeho pózy á la „sedim si v Afghánistánu, nohy mám v bazénu, na hlavě šílený brejličky a vypadám kurevsky sexy“ funguje perfektně. Konec je přepálený (ohňostroj odvrátí pozornost cvičených profíků, náklad lodi se po výbuchu valí a valí, ale nikomu se nic nestane), ale šílenost typu vrtulník vzhůru nohama byla totální ptákotrh (=nářez), nemluvě o tanku, který se stal parašutistou, nebo o novém sportu (bruslení na mrakodrapu). A-Team nabízí nejen efektivní splnění mise, ale u toho i sakra efektní akci. Přičtěme k tomu nejen přesně padnoucí úderná hudbu (A. Silvestri), ale i hodně skutečně vtipných vtipů, že se až stydíte smát. A mravní ponaučení, děti? Neparkujte na místech pro postižené! „I ain't gettin' on no plane!“. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Čas, Lynchi. Dejte mi minutu a jsem dobrý. Když budu mít hodinu, budu skvělý. Dejte mi šest měsíců a jsem nepřekonatelný.“ Tak předně, měl jsem jistá očekávání. Čekal jsem stylovou akci, spoustu „cool“ scén, hlášky, nadhled a sympaťáky, kterým budu moct fandit. A přesně to jsem také dostal. Byla to opravdu jízda, která mě ani na moment nepřestala bavit. A nutno dodat, že místy vládla šílenost ruku v ruce se správně uhozenými nápady. Vzdušné hrátky, akce s dodávkou, žonglování s kontejnery, celá pasáž s tankem…prostě jsem jen vypnul mozek a přiblble se usmíval. Jasně, některé scény byly vyhnány až na samou hranici únosnosti (myslím tím mojí tolerance blbosti akčních sekvencí), pár z nich ji i překročily, ale s tím už jsem tak nějak počítal (za překvapivě nejslabší beru přestřelené „elektrošoky“). Celkově dávám solidní 4*, krásně jsem se u téhle „hovadiny“ odreagoval. „Nikdo neumí takový nemrznoucí marinády jako ty, Murdocku. Ale minule jsem po ní měl trochu křeče.“ - „Jen jsi částečně ochrnul. Ber to jako chlap.“ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. Somewhere In Mexico/Original The A-Team (Theme) [2:12] ,2. Saving Face [3:32] ,3. Alpha Mike Foxtrot [4:29] ,4. Welcome To Baghdad [4:22] ,5. The Plan [6:11] ,6. Court Martial [3:09] ,7. Putting The Team Back Together [3:39] ,8. Flying a Tank [6:10] ,9. Frankfurt [4:11] ,10. Retrieving the Plates [4:09] ,11. Safehouse [3:50] ,12. Safehouse Aftermath [4:58] ,13. Shell Game [2:44] ,14. The Docks Part 1 [7:35] ,15. The Docks Part 2 [5:47] ,16. I Love It When A Plan Comes Together/Original The A-Team (Theme) [5:26], ()

Galerie (69)

Zajímavosti (53)

  • Ačkoliv je Liam Neeson (Hannibal Smith) odnaučený kuřák, pro film musel opět sáhnout po tomto zlozvyku, tentokrát po značkovém doutníku. Během snímku jich jeho postava vykouří šest. (c.tucker)
  • Osobní zbraň plk. Smithe "Hannibala" (Neeson) je zbraň typu 1911 v provedení Kimber Custom II Hi-Capa. (c.tucker)
  • V prvej scéne, kde vidno pneumatikami spútaného Facea (Bradley Cooper) pomedzi dosky plotu, mu pneumatiky siahajú po pás a sú štyri. V nasledujúcich záberoch sa mení nielen ich počet, kedy zrazu siahajú až po ramená, ale aj ich hrúbka. (Dm1tr1j)

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Bradley Cooper opět v akci

Bradley Cooper opět v akci

19.08.2014

Každé hollywoodské studio by rádo mělo svého Jasona Bournea. A u Warner Bros. jej velmi pravděpodobně objevili v Macku Bolanovi. Původně vietnamský veterán, jenž se stal elitním protiteroristickým… (více)

Na Hromnice o pár projektilů více

Na Hromnice o pár projektilů více

03.06.2012

Joemu Carnahanovi se sice nepovedlo rozběhnout úspěšnou sérii s A-Teamem, ale letošním Mezi vlky dokázal, že jako filmař má co říct a ví, jak to říct. Naposledy jsme o něm psali v souvislosti s… (více)

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

02.02.2012

Akční klasiku Přání smrti se před několika lety pokoušel remakovat Sylvester Stallone. Má teď ale spoustu jiné práce a o projekt se začal živě zajímat Joe Carnahan (foto). Režisér A-Teamu a survival… (více)

Reklama

Reklama