Reklama

Reklama

A-Team sleduje odvážnou skupinku bývalých členů speciální vojenské jednotky. Hannibal Smith je protřelý plánovač vynalézavých misí, na jejichž realizaci je minimum času, vyžadují mimořádné schopnosti a velmi zdatné vojáky. Templeton 'Hezoun' Peck dokáže sehnat kdykoliv cokoliv. B.A. Baracus je řidič a největší svalovec v týmu. A H.M. 'Šílenec' Murdock je zdatný pilot a kvalifikovaný potápěč. Společně sloužili své vlasti celých osm let, načež byli posláni do vojenského vězení za zločin, který nespáchali. Poté, co se jim relativně snadno podaří z vězení utéct, se pouští do nebezpečného pátrání, aby dokázali svou nevinu a očistili svá jména. Během toho je napříč zeměkoulí pronásleduje vysoce postavená vojenská důstojnice Charisa Sosová (jedna z bývalých Hezounových milenek). A právě když už se zdá, že mají všechny potřebné důkazy k prokázání neviny, zjišťují, že jejich nejnovější mise právě začíná. (HBO GO)

(více)

Recenze (1 275)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké zklamání. Film se snaží tvářit tak moc cool, až je to trapné. A akce mě ani v nejmenším nezaujala. Film jsem dokoukala jen silou vůle a díky vcelku sympatickému Sharltovi Copleymu (kterému tyhle bláznivé role slušně sedí) a vidině, že na konci uvidím v cameo roličce svého oblíbence Jona Hamma. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

K mému velikému překvapení kvalitní a enormně zábavná akční jízda. Trailery mě nechávaly chladným, ale nakonec mě tahle čtveřice sympaťáků dostala. Akční scény jsou tak strašně přestřelený, že se nešlo neusmívat. Finále pak je přestřelený možná až příliš, chvílema jsem vůbec nevěděl co se děje a proč se to děje, takže dojem šel mírně dolů, ale i tak je to pro mne osmdesátiprocentní film. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film se naprosto vůbec nebere vážně a na takovým Neesonovi je vidět jak si tuhle cvokjízdu užívá. Naprosto vyníkající byla třeba scéna s 3D promítáním a akční sekvence taky patřily do ligy mistrů, tady stojí za zmíňku ta ve švýcarský bance, fakt ňám. Jenže co je to všechno platný, když samotný finále je jak dvouhodinový proslov koktajícho maďara. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Má akčný film so zle natočenými (a ešte horšie zostrihanými) akčnými scénami nárok na život? Má, pokiaľ v ňom funguje teamová chémia a z celého filmu sála dojem, že si ho všetci zúčastnení (napodiv hlavne Liam Neeson) maximálne užili. 7/10 ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ultimátní rachot, který se spoutáním dobrmanů chytne grády a nepustí je až do závěru. Carnahan pod produkčním bičem bratří Scottů seká jednu ‚over the top‘ scénu za druhou, ale v tom akčním infernu na vás ještě stihne střílet smrtící hlášky s neuvěřitelnou kadencí. Ústřední kvarteto hraje tu nejsehranější instrumentálku za poslední roky a výsledkem je čistokrevná ‚osmdesátková‘ šleha, které kabát jednadvacátého století sedne jako ulitý. Jasně, je to nehorázná kravina, ale vibruju z toho ještě druhý den. Odpustím digitální tajtrlíkování na konci a pálím do plných. Nevěřím, že to napodruhé klesne. [Filmová noc 2010]. Edit: A nekleslo. I napodruhé (napotřetí, napočtvrté,...) jeden z nejzábavnějších akčních filmů posledních let. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na parádní akci, kde nebude chybět humor. Tyhle typy filmů si totiž dokážu oblíbit a zkouknout klidně na tisíckrát. Podle mě to ale A-Teamu chybí. Nejvíc mi na něm vadí hlavně to, že se bere strašně vážně. A když už kamera jde do akce, tak je akce hustá, nemožná, ale ve výsledku na ní není vůbec nic vtipnýho. Samotnej fakt, že jeden herec div nevylítne z vrtulníku a pak jenom smutně kroutí hlavou, že to málem nepřežil, mi prostě přijde divná. Já chtěl parádní akci, s kopou chytlavejch hlášek a sympatickými herci. Ve skutečnosti jsem nedostal ani jedno. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $110miliónovTržby USA $77,222,099Tržby Celosvetovo $177,241,171Tržby za predaj Blu-ray v USA $15,198,085Tržby za predaj DVD v USA $30,073,580 ║ No tak popcorňový nášup ako sa patrí, má to samozrejme drobné chybyčky krásy, ktorým sa režisér Joe Carnahan nevyhol ani teraz tak ako to bolo aj pri Zabiť eso, ide prevažne o miestami zbytočne prekombinovaný dej a zbesilý strih. Ale všetko ostatné, vrátane obsadenia, uletenej zbesilej akcie, hudby tu krásne sedí. Samozrejme ako fanúšik TV seriálu A-Team som si to krásne užil, tento projekt fakt vyšiel, rád by som uvítal aj pokračovanie. /90%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Je smutné, že film, ve kterém se opakovaně mluví o důležitosti timingu a dobrého plánování, má svůj vlastní plán (scénář) tak ukrutně poslepovaný a kodrcavý. Posledních deset minut digitální bonanzy a náhodných zvratů, které prostě už nějak musejí dopadnout, je trochu za trest, ale berte tu facku prostě jako daň za velepříjemné dvě hodinky strávené ve společnosti oldschoolových borců. První plnokrevná letní zábava a zas jednou hrdinové, kterým je radost fandit, ať už zdrhají z vězení, poskakují po stěnách mrakodrapů nebo plachtí s tankem někde nad Německem. Cooper, Neeson, Copley i Jackson jsou zajímaví nejen jako celek, dobré nápady nejsou udupány nejistou režií (i když na rvačky by si Carnahan mohl někoho najmout, abychom z nich něco měli) a nevýrazní záporáci naštěstí hrají většinu času druhé housle. Tým je alfa a omega, tým září a zachraňuje. Škoda, že jména ústřední čtyřky nestačila pozlatit tržby, ale jako hitech akční prequel k seriálu to funguje báječně, stejně jako letní jednohubka, která by stejně ve dvojce přišla o moment překvapení. Takže berte, dokud dávají, a hlavně moc nekoukejte těm darovaným koním na zuby. (70%) ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nostalgicky zatlačuji sopel, na tom jsem vyrůstal a Carnahan et comp. to dokázali velice solidně zmodernizovat, aniž by z toho vznikla digitální slátanina pro mládež. Naopak, možná to dokonce až moc hraje na nostalgickou notu a ukazuje dlouhý nos na současné masové pojetí blockbusterů. Bavil jsem výtečně, nebýt pár "over the line" pokusů o zvážnění, bylo by to bezmála dokonalé relaxační odfrknutí. Obrovská poklona nádherné chemii v ústředním kvartetu a také Carnahanovi, který akční scény dokázal zrežírovat s protřelostí hazardního hráče. Jednoznačně nejlepší blockbuster okurkové sezóny, je mi moc líto, že to nebude pokračovat... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Akcí nabitá pocta klasickému seriálu ze zlatých 80. bez špetky kompromisu, ale s dostatkem moderních technologií (na které občas nezbylo moc peněz). A-Team je v mých očích vtipnější než většina komedií a současně akčnější než většina současných akčních filmů. Přesto...kde je chyba? V očekávání a pohledu, jakým se na film díváte. tohle je zábava, kterou nenapsal aspirant na Nobelovu cenu za literaturu a natočil milovník bláznivé akce. Carnaham chtěl a dokázal udržet vzpomínku na slavný tým v moderním pojetí, s novými zbraněmi, možnostmi a fantastickým, ještě jednou, fantastickým castingem. Tomu se nedá nic vytknout, ani z "teamu" ani z druhé strany(od Wilsona bych takovou kvalitu nečekal). Stejně jako výcviku herců, kteří vypadají jako praví vojáci včetně drobností (třeba hannibalovo držení zbraně během rutinního běhu). Scénář je jednoduchý, i když se snaží občas zbytečně komplikovat, ale vždy zůstane čas i na drobné vtípky jako je nápis lodě v závěru (odplata?;-)). Jsou tu drobnosti, jako podlaha kontejneru, přehnaný konec a pár fyzikálních zákonů, prostě drobnosti, které tu pětihvězdičkovou nonstop jízdu srážejí o stupínek níže. Vloni famózně potěšil Star trek, letos, až na pár drobností, A-Team. PS: cameo za titulky je už jen malá drobnost pro fanoušky. PPS: úvodní titulky jsou krásné po mrknutí na televizní seriály...PPPS: fakt, že jsou všechny postavy trochu "přepálenější" než jejich předlohy naprosto odpovídá celému filmu. Více zde. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Od půlky je to sice zbytečně vážné a těžce překombinované a "velké" finále jde mimo úplně, ale pod sedm se stejně jít nedá. Na to má A-Team moc hlášek, nápadů a skvěle přepálených akčních scén. Snad si to napodruhé sedne komplet, i když ty vedlejší osobní linky asi nebudou fungovat nikdy. [Black Box, Slovanský dům] ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

There is no plan B! Unfortunately there is no plan A either! Sterilne! Uz som toto slovo pouzil viackrat v minulosti, ale ked ono tak na chlp presne vystihuje to, co A-Team (ne)ponuka. Ako-taka chemia medzi ustrednou stvorkou funguje, niektore vtipy vydarene. Zial, Carnahanova (a spol.) permanentna epilepsia nici kazdu akcnu sekvenciu (pricom existuju reziseri a filmy, kde je strih este dynamickejsi, ovsem celkova akcia plne prehladna) a navyse si hra s pixelmi v kvantite a (ne)kvalite mierou, aka by aj matematikovi uvazujucom cisto iba v dvojkovej sustave priniesla bolehlav. A presne z toho dovodu smerom ku mne nefunguje ani udajny odkaz/ variacia na 80´s. 5/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nehorázné béčko. Nehorázná kravina. A nehorázná zábava. Sice ne na poli akce, které je pramálo a navíc je děsivě znepřehledněná zběsilým střihem, ale jakmile se to po těžkopádném úvodu najde na poli buddy komedie plné přepísknutých scén ve stylu "nejlepší 3D efekt ever" či "čtyři v tanku a let", tak... Tak se lze buďto naštvaně zvednout a jít domů s prupovídkami o debilním Hollywoodu či zůstat sedět a bezelstně se klukovsky bezmyšlenkovitě bavit. A aspoň je to zábavné chtěně, přiznávám, že jsem to čekal spíše z ranku "tak špatné až je to geniální". ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělá přepálená akční komedie, která respektuje seriál, ale dává ho i do trochu novýho kabátu. Padající tank a Němci lovící ryby dynamitem supr a jestli bude dvojka, tak by jejich dodávka měla mít víc prostoru. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

FILMOVÁ NOC 2010 I když člověk během sledování praktikuje po vzoru jedné z divácky vděčných postav, která se jako jediná z celého sehraného týmu dočkala nějakého vývoje, techniku pasivní rezistence, stejně nakonec podlehne. A-TEAM je opravdu prvním letním zdařilým popcornovým blockbusterem, který je jednak uvědomělou osmdesátkovou zábavou, jež funguje jako prequel k seriálu, jednak zdařilou aktualizací, která nerušivě přesazuje dění do současnosti a forma přebírá postupy současných poučených blockbusterů. Osmdesátková uvědomělost se projevuje v okázale digitálních vizuálních efektech, komiksové představovačce hrdinů, celkové stylizaci a fórkem s 3D projekcí, zatímco ve vyprávění je patrná inspirace novou seriálovou vlnou v podobě flashforwardů na plánovanou akci, jež se nakonec od původního plánu odobočí. Problém mám s tím, že tato vypravěčská důmyslnost není tak důmyslná, jak se zdá, protože slouží k rozpoutání atrakcí, které jsou nepřehledně nasnímané i nastříhané, aniž by to mělo nějaké opodstatnění například v napojení se na hlavní postavu, určitý typ smýšlení apod. A-TEAM na progresivní abramsovské revitalizace seriálů - MISSION: IMPOSSIBLE: III a STAR TREK - nemá, ale jako machistická obdoba CHARLIEHO ANDÍLKŮ, která nabízí i silnou ženskou hrdinku pro identifikaci něžnému pohlaví, obstojí velmi dobře. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Svoje druhy ve zbrani nikdy nezklamu. Statečně předvedu světu, že jsem voják z nejvybranějších. Rázně se utkám s nepřáteli mé země. A BUDU BOJOVAT JAK JEN BUDU MOCI...... Jako každej tým (akční), má i A-Team problémy. S důvěrou šéfů, s vnitřními záležitostmi, ale hlavně se zrádci vlasti, kteří mají ještě tu drzost ušít na ně boudu. Úvodní 20ti minutovka plná bláznivé akce nedá prostor ke spekulacím ani mezi příznivci komorních snímků, že tady budou odlehčený i titulky. Letecká akce, slaňování, výbuchy a spousta více či méně šílených nápadů jde velmi často na vrub příběhu. Ale co, většinu času se na tenhle ,,mančaft“, od kterýho by se každá .......no to je jedno – mohla učit, jak ochránit svoji nevinnost dobře dívá, protože i já mám rád, když plány nakonec vyjdou. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem pravidelným návštěvníkem leteckých dnů. 2.) Pochopím, proč si nechat poslat do vězení kubánskej doutník napuštěnej 5 ml tetrodotoxinu. 3.) Zjistím, jak vypadá maximální 3D efekt. PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Over the top, over the gun, over the Top Gun:) Takhle nějak by vypadali Dannyho parťáci bez kravat. Nebo teamová Die Hard mezi armádními mozky. Nebo...Ne, přirovnání jsou k ničemu. A-team stojí a padá s vlastní výlučností, s vědomím, že tohle je těch pár správných chlapů, kteří patriotismus nepovažují za mizernou ctnost, s nekorektním, klukovsky rozpustilým humorem a zakutaným staromódním sentimentem, jenž je usazen v podhoubí nekompromisního drivu. Chemie ctí zlaté pravidlo týmovek "suma je víc než celek částí" a přemíra nápadů (nejreálnější 3D projekce ever, fantasmagorické pokusy šíleného pilota) potěší každého správného blázna. Daní za tu ohromnou švandu je Carnahanův akčnědigitální Kocourkov, pro který by se hodilo několik párů očí navíc, retardér záběrů a rozplétavač končetin, ale když se jede na turboobrátky, občas se okolní svět slije v jednu barevnou šmouhu. Tuhle káru ale kočíruje ta nejzábavnější čtyřka na letošním filmovém nebi, takže odložte fobii z létání a proleťte se tankem. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. Somewhere In Mexico/Original The A-Team (Theme) [2:12] ,2. Saving Face [3:32] ,3. Alpha Mike Foxtrot [4:29] ,4. Welcome To Baghdad [4:22] ,5. The Plan [6:11] ,6. Court Martial [3:09] ,7. Putting The Team Back Together [3:39] ,8. Flying a Tank [6:10] ,9. Frankfurt [4:11] ,10. Retrieving the Plates [4:09] ,11. Safehouse [3:50] ,12. Safehouse Aftermath [4:58] ,13. Shell Game [2:44] ,14. The Docks Part 1 [7:35] ,15. The Docks Part 2 [5:47] ,16. I Love It When A Plan Comes Together/Original The A-Team (Theme) [5:26], ()

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Bradley Cooper opět v akci

Bradley Cooper opět v akci

19.08.2014

Každé hollywoodské studio by rádo mělo svého Jasona Bournea. A u Warner Bros. jej velmi pravděpodobně objevili v Macku Bolanovi. Původně vietnamský veterán, jenž se stal elitním protiteroristickým… (více)

Na Hromnice o pár projektilů více

Na Hromnice o pár projektilů více

03.06.2012

Joemu Carnahanovi se sice nepovedlo rozběhnout úspěšnou sérii s A-Teamem, ale letošním Mezi vlky dokázal, že jako filmař má co říct a ví, jak to říct. Naposledy jsme o něm psali v souvislosti s… (více)

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

02.02.2012

Akční klasiku Přání smrti se před několika lety pokoušel remakovat Sylvester Stallone. Má teď ale spoustu jiné práce a o projekt se začal živě zajímat Joe Carnahan (foto). Režisér A-Teamu a survival… (více)

Reklama

Reklama