Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spin-off seriálu Battlestar Galactica, jehož pilot bude mít premiéru na podzim roku 2008. Caprica se odehrává 50 let před pádem 12 kolonií, zaměří se na osudy ředitele společnosti, která vyvinula prvního cylona a rodin Graystonových a Adamových. Jak je zjevné, všechno se bude točit opět kolem cylonů. Konečně se dozvíme jak vznikla ta osudová chyba, která za padesát let zničí všechny kolonie - jak přišli na svět cylony a začali první cylonskou válku... Jeho formátem už nebude čistokrevná sci-fi jako u BSG, ale něco co by se dalo označit za "sci-fi Dallas". V případě úspěchu naváže na tento pilot seriál, stejně jak tomu bylo u BSG... (Matrinx)

(více)

Recenze (79)

verbst 

všechny recenze uživatele

Takhle parádně rozjetej pilotní díl jsem ještě neviděl. Utekl jako voda, prozradit několik věcí a přitom skoro žádnou - perfektní pilot! Casting hodně pomohl (herečka Zoe mi strašně evokovala Zooey Deschanel, a to vůbec není špatně. Teď když se koukám na ty jména, to asi nebude náhoda, co?). Samostatným "hercem" je tu opět Bearova hudba. Zmírnily se bubny z Galaticy, a nastoupila jemná, dramatická část. Vrchol pro mě byl, když Joseph odhaluje synovi rodinou historii a v pozadí hraje Adamovic znělka z Galacticy. Samotný konec mě naprosto dostal, i když jsem věděl, že to tak dopadne. Že to tak musí dopadnout. Zápletka vydá nejméně na první řadu, a já se nemůžu dočkat. (Původně jsem chtěl napsat, že nenacházím slova...) Teď už zbývá jen dodat: So say we all! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těžké hledat slova. Snaha o návaznost/předcházení nové verze seriálu Battlestar Galactica je očividná, což je jeho fanoušky velmi příjemné a dokazuje, že autoři vědí, co chtějí. Větší problém pro mě je, jakou myšlenku si vybrali z celého seriálu, aby ji rozvíjeli v minulosti. Náboženská rovina ohledně duše a tak vůbec mě v bsg příliš nevoněla a budoucí seriál z období před stvořením cylonů si ji vysloveně bere na paškál a tvůrci to budou mít hodně těžké. Určitě si každý divák všimne, že ty náboženství jsou ve vesmíru BSG úplně naopak než je tomu v dnešním světě (návrat k bohům Řecka? Historie se opakuje...). Samotný pilot však působí skvěl, casting je velmi dobrý (škoda, že ta Zooey Deschanel nevyšla, ale furt je jaksi cítit:)) a potenciál je obrovský. Ve výsledku ve mě Caprica zanechala velký dojem pevně nastolené cesty pro seriál zítřka, který se bude snažit být více filozofický než jeho předchůdce a trochu se bojím, že to v komerčním světě dnešní televize nebude mít takovou sledovanost jakou by si majitelé televize představují. Ale minimálně o jednom velmi zvědavém divákovi vím... ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: ?/10] | me: Nevidel som ani jeden diel Battlestar Galactica, netušil som nič o Cylonoch a nevedel o tom čo bolo potom a napriek tomu sa mi to veľmi páćilo. Divákovi netreba žiadne poznatky zo žiadneho seriálu, hoci priznávam, že tak by to bolo určite ešte pútavejšie. Avšak dej ma výborný spád - odhaľuje mnoho charakterov, typov a necháva na konci otvorené dvere.... Chcem pokračovanie ... ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot Capricy toho hodně naznačil. To jakým způsobem se tu bude nakládat s příběhem, postavami, stejně jako očividně nijak závratný rozpočet. Určitě by se dal samotný seriál odstartovat tak, aby přitáhl více diváků, nicméně těm, kteří "zůstali" dal naději na něco víc. A to s dalšími díly skutečně přišlo. Více už v komentáři k samotnému seriálu. ()

reqiuem 

všechny recenze uživatele

Battlestar Galactica pokračuje :-)..po předchozím zklamání ze seriálů, kterejm jsem dal v záchvatu nadšení pět hvězdiček se v tomhle případě nechci unáhlit a tak dávám 4 s tim, že se to brzo změní, jestliže se pojede timhle tempem..obával jsem se, žeuž to nebude mít takovou šťávu jako BSG, ale opak je pravdou..autoři zřejmě ani trochu nepotřebujou, aby se děj odehrával ve vesmíru..o to víc zapracovali po myšlenkový stránce a zřejmě se v rámci různejch filosofickejch a etickejch témat jeeště dostatečně nevyřádili..to je jenom dobře..So say we all! ()

Zajímavosti (12)

  • Verze pilotu vydaná na DVD je delší a obsahuje některé scény, které verze odvysílaná v televizi neobsahuje. Naproti tomu ale ve verzi pro televizi byly digitálně upraveny a vylepšeny některé scény a přechody mezi scénami. Převážně se jedná o záběry Caprica City ze vzduchu. Nejzřetelněji lze tato vylepšení vidět u arény pyramidového týmu Bukanýrů Atlas Stadium, který má v DVD verzi střechu, zatímco ve verzi pro TV je "otevřený". (Caszidy)
  • Ve verzi pilotu odvysílané televizní stanicí SyFy se mluví o tom, že k uložení lidské mysli je třeba prostor o velikosti 100 terabajtů dat. V původním pilotu tvůrci zmínili velikost pouze 300 megabajtů. (Caszidy)
  • Jedinými koloniemi, které byly v pilotu zmíněny, byly Caprica, kde se příběh odehrává, a Gemenon. Ve vystřižené scéně se sestra Clarice Willows (Polly Walker) zmínila i o Sagittaronu a faktu, že je součástí Dvanácti kolonií. (Caszidy)

Reklama

Reklama