Podivuhodná dobrodružství Vladimíra Smolíka (TV seriál)
Mézga Aladár különös kalandjai
Miazgovci II
Nezvyčajné dobrodružstvá Aladára Miazgu
Adventures of Aladár Mézga, The
Animovaný / Sci-Fi / Rodinný
Maďarsko, 1972, 13 x 25 min
József NeppPlakáty
Jak napovídá již název, hlavním hrdinou této série je Ládínek, který tentokrát sestrojí vesmírnou loď, se kterou putuje na nejrůznější planety. Společnost mu při jeho cestách dělá pouze pes Zorro, který v této sérii umí mluvit. (wikipedia)
Sérii předchází ODKAZ BUDOUCNOSTI ANEB PODIVUHODNÁ DOBRODRUŽSTVÍ RODINY SMOLÍKOVY / MIAZGOVCI I (1969) a následují PODIVUHODNÉ PRÁZDNINY RODINY SMOLÍKOVY / MIAZGOVCI NA CESTÁCH (1978)
Názvy jednotlivých epizod:
9. Válečná Planeta
10. Pravěká Planeta
11. Planeta Splněných přání
12. Planeta Vodních duchů
13. Na hlavu postavená Planeta (berg.12)
Lima
"KRÁSNÝ ZÁŽITEK, OBRAZ I ZVUK, VÁM PŘEJEM, ZVLÁŠTĚ LÁDÍNEK, ŠIKOVNÝ KLUK....."___ Vzpomínáte na vynalézavého kluka Ládinka, který se svojí nafukovací raketou, schovanou v pouzdře od houslí, cestuje po vesmíru a navštěvuje všelijaké planety? Zpětně se odvažuju říct, že co do (dů)vtipnosti, nápaditosti a trefnosti nemají Ládínkovy vesmírné eskapády konkurenci v celé říši animovaných seriálů. Někdy i žasnu, co za hlášky a narážky v tehdejší době dokázali maďarští tvůrci do seriálu protlačit (viz. třeba ´Placatá planeta´- "...Tvůj syn je velice bystrý. Probíral se mnou druhý pád, včera časování. Čeká ho skvělá budoucnost." - "To zakázáno!! Jak Velký Placák nařídit, skloňování a časování pracující člověk nepoužívat!! Ty na to doplatit, ty podvracet stát!!") a nutno říct, že tahle série s vesmírným putováním nezestárla ani po 30.letech. Moje nejoblíběnější díly - Planeta zločinu, Zpívající planeta, Placatá planeta a....tak bych mohl vlastně pokračovat vyjmenováním všech :o) Bombaaaa !!!(31.1.2008)
Renton
Scénář: József Romhányi(16.2.2008)
AngelAngie
Leč možná bizardní, pro mě prostě výborné!(21.8.2008)
Karlos80
"Kterou planetu navšívíme dnes"? Prostřední a asi i nejsilnější série a rozhodně nejsilnější dobrodružství tehdy už velkého Ládínka se svým věrným psím kamarádem Zorrem tuším že tady už i mluvícím... Ty jejich tajné výlety do kosmu vážně neměly chybu:-) Pro tehdy malého kluka jednoznačně nejdobrodružnější a nejtajemnější série plná příjemné fantazie. ps: V této sérii tuším nevystupoval jejich druhý zvířecí člen a rodinný přísluník kočka Žofka..(31.1.2008)
Subjektiv
Vedle Lemova Ijona Tichého je Ládínek se svou nafukovací raketou dalším baronem Prášilem kosmického věku... S pocitem nostalgie jsem po letech zasunul do mechaniky originální DVD a nestačil se divit, že seriál, který jsem miloval jako dítě, je úžasně přitažlivý i pro dospělého. Ládínek a ti, s kterými se potkává, ze sebe sypou vtipné hlášky, které často odhalují absurdity lidského života. Nebojím se říct, že jde o jeden z nejlepších animovaných seriálů všech dob a IMHO snese srovnání i se žlutou rodinkou či Futuramou.(8.5.2008)
Kulmon
Dávám 4* a přitom nehodnotím z nostalgie, ale ze současného zážitku.(26.1.2011)
novoten
Maďarský výplod fantazie a moje nejoblíbenější série. Kdo jako mladší nechtěl být Ládínkem, chodit s "houslemi" a Zorrem na střechu a objevovat nejrůznější (a nutno říct, že naprosto nepředvídatelně ztřeštěné) světy?(31.1.2008)
Flipper
Miazgovci by ani neboli taký dobrý, nebyť profesionálneho slovesnkého dabingu (zo seriálom priatelia asi jediným.) Aj ekď v týchto dobrodružstvách nenájdeme krásny soprán Magdy Pavelekovej, dobrodružstvá Aladára sú vždy výborné. Niektoré planéty rozosmejú, ostatné sa snažia o poučenie. Pokračovanie, ktoré nikomu neublíži.(20.11.2008)
canakja
Pes zorro, ládínek a jeho nafukovací raketa.. a velká hromada barevného dobrodružství. Tolik pro děti. A teď zjišťuju, že seriál má něco i pro dospělé. V placatý planetě například došla debilizace lidí tak daleko, že mají zakázáno skloňovat.. o to líp je lze ovládat. A když vidim blbější a blbější děti na základkách, ptám se, kam že to kráčíme? Pěstujeme suverénní hlupáky, budoucí podnikatele bez vychování a sociálního cítění, co se učí šlapat druhým po zádech, a když někdo šlápne na záda jim, vrátí se do školy, pořád stejně vymatlaný sice, zato s bouchačkou v ruce?(12.12.2009)
berg.12
Ze tří sérií o rodině Smolíkových, tahle neměla konkurenci, i když v ní figuruje vlastně jen Ládínek se svým psem Zorrem. Planety, které spolu navštíví, jsou neskutečný bizzar (ta hudební rulez) a jejich nafukovací raketu jsem si jako malej ukrutně přál.(31.1.2008)
flanker.27
Hvězdného Gullivera jsem stavěl potají s Ládínkem taky. Už jako kluk jsem miloval jeho dobrodružství, zvláště Planetu zločinu ovládanou spisovateli detektivek nebo Luxurii, co Vám splní každé přání. Humor, inteligence a nemálo toho státně podvratného myšlení, díky kterému jsme u nás mohli první a poslední díl vidět až nedávno. Jedna z věcí, která formovala moje myšlení a fantazii.(13.2.2008)
TeeAge
Z prvej série Miazgovcov som síce videl viac častí, ale dvojka na svojom pôvodnom čare nič nestráca, pretože pridáva nové, dobrodružnejšie prostredie.(17.1.2010)
Mahalik
Když jsem byl ještě capart, máma mi vyprávěla o seriálu, kterej byl za jejího mládí megapopulární a že v něm byla úplně šlehlá famílie. Pak to začali vysílat v televizi a já stejně jako moje máma v mládí, sem do toho úplně zabřednul. Dobrodružství Ládínka a jeho psa Zorra ve mě nachali doživotní následky a dokonce si pamatuju, že jsem rozhodl stvořit si podobnou vesmírnou kreatůru na našem dvorku. Inu klacky a šutry asi nebylo to pravé Smolíkovské. Planeta Zločinu rulezzzzz(1.2.2008)
paascha
Vedle medvědů od Kolína asi jediný sci-fi animovaný seriál mého dětství, kterému jsem zcela podlehl. Jako každý jsem chtěl mít raketu a Zorra a létat ke hvězdám...(6.6.2008)
heyda
Příjemný animovaný seriálek pro děti, který už má hodně let za sebou, ale pořád se na něj dobře dívá. Nuže pochvala a doporučení...(8.10.2009)
El Pistolero
85%. Nevím, kde se to v těch Maďarech vzalo, každopádně u nás se Smolíkovi stali legendárními a na jejich "Podivuhodná dobrodružství" rád vzpomínám.(17.12.2009)
Kryton
Kult mládí!!!(12.3.2008)
Elmo.bubák
Bože, jak mi to vždycky sralo na to koukat a ono je to takhle vysoko! Kde to žiju???(24.8.2008)
Šandík
Jako dítě jsem to naprosto miloval a jako dospělému se mi to moc líbí a vůbec si přitom nepřipadám infantilně. Animace je velmi slušná, děj vynalézavý a dialogy téměř geniální. co k tomu dodat?(3.3.2008)
MIGHTTREE
Dle statistik každý desátý kosmonaut chlapec vyrostl na tomto unikátním a nenahraditelném seriálu. Každý díl přinesl nové a nové objevy. Kdybych hodnotil jinak nebylo by to upřímné.(19.2.2011)
Fanklub seriálu
| Na DVD od: | 16.12.2007 Prague Promotion |
|---|
Související
- Podivuhodné prázdniny rodiny Smolíkovy (TV seriál) (1978)
- Odkaz budoucnosti aneb Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy (TV seriál) (1969)