Reklama

Reklama

Epizody(13)

Mladý Ládík Smolík je sice malý génius, ale ve škole je poněkud líný. Takže i když zrovna začínají prázdniny, kvůli špatným známkám dostane domácí vězení! Jenže nebyl by to geniální Ládínek, aby si nedokázal poradit. Z harampádí, které má po ruce, sestrojí nafukovací vesmírnou loď, pojmenuje ji Gulliver 5 a tajně vyráží za dobrodružstvím. Na cestách ho provází pes Zorro, kterého Ládínek pro jistotu naučil mluvit. Společně objevují podivuhodné planety, kde roboti zotročili lidstvo, nad vším vládne hudba, všechno se odehrává jako v detektivce nebo kde je všechno pod vodou… Zatímco si někde lítá, Smolíkovi si říkají, co tam to ten Ládík zase vyvádí, a vždycky je napadne to samé: co by? Vždyť má domácí vězení a je zavřený u sebe v pokoji. (TV Prima)

(více)

Recenze (160)

Lima 

všechny recenze uživatele

"KRÁSNÝ ZÁŽITEK, OBRAZ I ZVUK, VÁM PŘEJEM, ZVLÁŠTĚ LÁDÍNEK, ŠIKOVNÝ KLUK....."___ Vzpomínáte na vynalézavého kluka Ládinka, který se svojí nafukovací raketou, schovanou v pouzdře od houslí, cestuje po vesmíru a navštěvuje všelijaké planety? Zpětně se odvažuju říct, že co do (dů)vtipnosti, nápaditosti a trefnosti nemají Ládínkovy vesmírné eskapády konkurenci v celé říši animovaných seriálů. Někdy i žasnu, co za hlášky a narážky v tehdejší době dokázali maďarští tvůrci do seriálu protlačit (viz. třeba ´Placatá planeta´- "...Tvůj syn je velice bystrý. Probíral se mnou druhý pád, včera časování. Čeká ho skvělá budoucnost." - "To zakázáno!! Jak Velký Placák nařídit, skloňování a časování pracující člověk nepoužívat!! Ty na to doplatit, ty podvracet stát!!") a nutno říct, že tahle série s vesmírným putováním nezestárla ani po 30.letech. Moje nejoblíběnější díly - Planeta zločinu, Zpívající planeta, Placatá planeta a....tak bych mohl vlastně pokračovat vyjmenováním všech :o) Bombaaaa !!! ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Vedle Lemova Ijona Tichého je Ládínek se svou nafukovací raketou dalším baronem Prášilem kosmického věku... S pocitem nostalgie jsem po letech zasunul do mechaniky originální DVD a nestačil se divit, že seriál, který jsem miloval jako dítě, je úžasně přitažlivý i pro dospělého. Ládínek a ti, s kterými se potkává, ze sebe sypou vtipné hlášky, které často odhalují absurdity lidského života. Nebojím se říct, že jde o jeden z nejlepších animovaných seriálů všech dob a IMHO snese srovnání i se žlutou rodinkou či Futuramou. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Maďarský výplod fantazie a moje nejoblíbenější série. Kdo jako mladší nechtěl být Ládínkem, chodit s "houslemi" a Zorrem na střechu a objevovat nejrůznější (a nutno říct, že naprosto nepředvídatelně ztřeštěné) světy? ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

"Kterou planetu navšívíme dnes"? Prostřední a asi i nejsilnější série a rozhodně nejsilnější dobrodružství tehdy už velkého Ládínka se svým věrným psím kamarádem Zorrem tuším že tady už i mluvícím... Ty jejich tajné výlety do kosmu vážně neměly chybu:-) Pro tehdy malého kluka jednoznačně nejdobrodružnější a nejtajemnější série plná příjemné fantazie. ps: V této sérii tuším nevystupoval jejich druhý zvířecí člen a rodinný přísluník kočka Žofka.. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"I vesmír má své pihy na kráse." Pevná zem pod nohama mi naprosto vyhovuje, ale jako dítě jsem nejeden večer vytahoval vesmírnou raketu z houslového futrálu a navštěvoval s Ládínkem a Zorrem planety, které se astronomům stále ještě schovávají. A jelikož jsem konzervativní, tak kašlu na nudný Mars, ale jestli ten futrál s raketou najdu, tak se asi znovu mrknu na Placatou planetu, Bláznivou planetu, Zrychlenou planetu a samozřejmě na Na hlavu postavenou planetu. Tam je prostě hezky. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Horší než původní seriál, ale stále koukatelné. Představa nafukovací rakety pod postelí se mi jako klukovi dost zamlouvala. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Hvězdného Gullivera jsem stavěl potají s Ládínkem taky. Už jako kluk jsem miloval jeho dobrodružství, zvláště Planetu zločinu ovládanou spisovateli detektivek nebo Luxurii, co Vám splní každé přání. Humor, inteligence a nemálo toho státně podvratného myšlení, díky kterému jsme u nás mohli první a poslední díl vidět až nedávno. Jedna z věcí, která formovala moje myšlení a fantazii. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Z prvej série Miazgovcov som síce videl viac častí, ale dvojka na svojom pôvodnom čare nič nestráca, pretože pridáva nové, dobrodružnejšie prostredie. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Animovaný seriál mého dětství :-) Hrozně moc se mi líbil, dávám plný počet hvězdiček. Ládínek, jeho pes Zorro, kouzelné "housle" a neuvěřitelná snová dobrodružství na cizích planetách - úúúžasné :-) ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

*** Pro mě ze všech Smolíkovic sérií nejlepší - nejvíc mě fascinoval jako dítě, i později, nejen svou samonosnou imaginací a expedičností, ale také tím prvkem úniku ze sociálně-společenské i rodinné schematičnosti a archetypálnosti, v které se naopak vtipně patlají ostatní série, které využívají spíš absurdních a extrapolačních momentů, aby se ještě lépe předvedly, a dneska se mi tu navíc moc líbí ten rozměr lucidního snění, ať už to byla nebo nebyla intence, je fantasticky rozvedený v nejrůznějších detailech rozpuštěných do syžetů jednotlivých epizod - jak se proměněné prvky z Ládínkova domácího života či uvažování o všedních trablích chlapeckých tísních promítají do prostředí, konstrukce a charakteristiky planet, na které se za nocí s mluvícím Zorem vydává. *** ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Ze tří sérií o rodině Smolíkových, tahle neměla konkurenci, i když v ní figuruje vlastně jen Ládínek se svým psem Zorrem. Planety, které spolu navštíví, jsou neskutečný bizzar (ta hudební rulez) a jejich nafukovací raketu jsem si jako malej ukrutně přál. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Miazgovci" sú nenápadnou východoeurópskou, maďarskou, obdobou populárneho amerického animovaného seriálu "The Simpsons". Otec Gejza, matka Paula, pubertálna dcéra Kristína a bystrý syn Aladár. Ako malého chalana žijúceho v socialistickom československu ma Miazgovci vedeli vždy výborne pobaviť. Mal som rád ich vtipné príbehy a dobrodružstvá. V druhej sérii ("Miazgovci II") začal Aladár tajne cestovať so svojim psom do vesmíru. *** ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Chytré, milé a přitom zábavné. Jako malý jsem nechtěl uvěřit, že Vladimír "Ládínek" Smolík není Čech , jak poleno a je maďarský kluk vlastním jménem Aladár Mézga. Přičítám to velmi kvalitnímu a českému dabingu. Navíc se tu cestuje po planetách a jsou úžasná dobrodružství. Pes Zorro je borec. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Vedle medvědů od Kolína asi jediný sci-fi animovaný seriál mého dětství, kterému jsem zcela podlehl. Jako každý jsem chtěl mít raketu a Zorra a létat ke hvězdám... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Geniální sci-fi záležitost. Stačí vám jen sifon, nafukovací raketa vlastní výroby v pouzdru od houslí, psí kamarád a temná noc. To pak nafouknete raketku a vyrazíte ze střechy svého činžáku se svým mluvívím psím kamarádem vstříc neprobádaným planetám ve vesmíru blízkém i vzdáleném... Tenhle seroš nestárne. Těšil jsem se na něj každou neděli ve Studiu kamarád, později ve středečním pořadu Vega i čtvrtečním Magionu... S údivem pozoruji jak v dnešní době skvěle funguje na syna, který si jej již pouští z DVD. A s ještě větším zjišťuji, že funguje stále stejně i na mne! Tohle je za plný počet asteroidů! * * * * * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Miazgovcov som mal ako chlapec veľmi rád. Hlavne Aladára a jeho nočné cesty raketou za vesmírnymi dobrodružstvami. Vždy som s napätím čakal na akej planéte pristane tentoraz. Krásna pripomienka môjho detstva. 85/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Totální naivita si potřásla rukou s invencí. Kdysi jsem se bavil, ale rychle rostoucí konkurence, tento seriál dost upozadila. Dnes už mě tato animovaná série s naivními scifi prvky ke svému zhlédnutí vůbec ničím neláká. Na mě po těch letech působí až nepříjemně vyčpěle. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čistá nostalgia, hodnotenie sa už ani tak netýka kvality-nekvality seriálu, ale toho, čo pre nás znamenal. Všetci sa o tom po nedelňajšej premiére v pondelok v škole rozprávali, každý to pozeral a každý to mal rád. Dnes by som to už asi nezvládol. A nie len kvôli archaickej animácii. ()

Reklama

Reklama