Reklama

Reklama

Větší, silnější, rychlejší

(festivalový název)
  • USA Bigger Stronger Faster*
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

„Američané milují vítěze a nesnášejí poražené,“ říká generál Patton v ukázce použité v dynamickém dokumentárním vhledu do společnosti, jež se naivně pyšní superlativy. Na příkladu vlastních bratrů, kteří v touze podobat se Sylvesteru Stalloneovi či Arnoldu Schwarzeneggerovi podlehli dočasnému kouzlu steroidů, Christopher Bell kongeniálně ilustruje úskalí filozofie vítězství za každou cenu. Vizuálně našlapaný a skvěle sestříhaný dokument produkovaný tvůrci filmů Bowling for Columbine a Fahrenheit 9/11 nabízí originální směs notoricky známých popkulturních odkazů a intimního příběhu v komediálně-dramatickém ladění. Zpovědi členů amerického Kongresu, profesionálních atletů či lékařských expertů dokreslují s upřímností předestřený nelichotivý obraz „národa na steroidech“, nad kterým se vznášejí nevyřčené otázky: Co uděláte, když zjistíte, že všichni vaši hrdinové porušili pravidla? Zůstanete na straně hrdinů, nebo pravidel? [43. MFF KV 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Dokumentární filmy nemám rád (ještě lépe, nesnáším je, nudím se u nich - na tématu nesejde). Ale tento mne docela hodně zaujal - sice aktivní sporty jdou úplně mimo mně, ale přece jenom mi film dal mnoho myšlenek, ke kterým by člověk nijak nedospěl (proč úprava očních rohovek Tigera Woodse či kyslíková postel jednoho z účastníků Tour de France jsou legální, a steroidy kterými dosahují někteří stejného výsledku ne?), a nebo jen zamyšlení, proč je velký Arnold tak proti stereoidům. když vše co má získal pomocí nich. A proč je sport jediným odvětvím kde je doping vyloženě zakázán, a tak dále, a tak dále. Po prvních minutách jsem měl Chrise Bella jako dalšího nabubřelého blbečka, ale postupem filmu jsem k němu začal získávat docela respekt - ten kluk ví o čem mluví. I když v posledních minutách už trochu vařil z vody, stejně dávám palec nahoru! ()

Karlos10 

všechny recenze uživatele

Velice povedený dokument o fenoménu jménem Steroidy. Mnoho faktů a mýtů o těchto látkách, o kulturistice a vlastně i o povaze lidí se dozvíte v tomto zajímavě podaném příběhu jednoho nadšence. A právě v tomto snímku jde krásně vidět hloupost nás lidí jak uvěříme všemu, co slyšíme v televizi nebo kdekoliv jinde. Povinnost pro každého nadšence do posilování a také pro ty, kteří sou tak hloupí a říkají něco o věcech, kterým ani z malé části nerozumí. 80% ()

Reklama

Ichabod 

všechny recenze uživatele

* The side effects of being American - tak zní podtitul názvu co se sem asi nevešel :-)) Film neobjevuje nic moc nového. Že Arnie bral a Sly jakbysmet není žádné tajemství, i o amerických baseballistech jsem slyšel. Objeví se tu i pár opravdu profláklých tváří co se díky steroidům proskavili vlastní hloupostí (Valentino). Co tento dokumentární film pro mne dělalo zajímavým je rodinná linka tří bratrů, z nichž jeden se právě odhodlal natočit ho. Opravdu mne nešokuje falešnost vrcholových sportovců nebo Arnieho "když vytrváte a hrajete dle pravidel dokážete v USA cokoliv!". Ať chce Chris Bell sdělit cokoliv není nuda se na to dívat, ale na jeho hru "léky bere kde kdo, podpůrné prostředky také" nepřistoupím. Red Bull bude na dlouho jedinný prostředek co si dopřeji. Z Arnieho tam sice udělal idiota a popřít to nejde, ale ja ho mám pořád rád. Zajímavější je spíš sledovat tupé amíky co berou léky na cokoliv a přijde jim to normální a když se jich na to někdo zpětně zeptá, tak se tváří jak oběti komercializace léků. A už samotný sen - být Wrestlingovou hvězdou - jako Mad dog (Chrisův bratr) je prostě stupidita, protože to je dokonalý příklad jakým fakem je celý ten americký sen. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že se Chis Bell v rámci možnosti pokoušel o objektivnost a nešel do toho s předem hotovým názorem. Dočetl jsem se tady o podobnosti s Moorem. Blbost - Moor má vždy už názor hotový a točí tak aby ten opačný znemožnil. Ať už je správný nebo ne. U Chise Bella to bylo možná hlavně tím, že nemohl odsoudit vlastní rodinu, ale to už je jedno. Každopádně já jsem spokojem. Dokument mi ukázal téma, z druhé strany než jen mýtické mediální NE, ale do ničeho mě netlačil. Podal to navíc reálnou cestou plnou poutavých odkazů. Jo, spokojenost. In sports you should play fair. In war, you shouldn't play fair at all. ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Film s tou nejpůsobivější expozicí, co jsem snad kdy viděl. Ta geniálně nastříhaná hudba ve scéně s Hulkem Hoganem a pak autor citující hlášky spolu s Arnoldem. Takhle moje dětství nevypadalo, ale to, jakým způsobem se dokážete během pěti minut vcítit do tří hlavních hrdinů je neskutečný. Pak už to ale trochu ztrácí koule a hlavně již Nathaliinou zmiňovanou přílišnou doslovností. Amerika je kolébkou pragmatismu a účel tam vždy bude světit prostředky. To spolu s jejich enormní touhou po splnění si amerického snu, kterého můžete dosáhnout i když kydáte hnůj - stačí když v tom budete nejlepší, vede k scrvknutí koulí a enormnímu nárůstu klitorisu (pochopitelně pouze v tom nepravděpodobném případě, že jste vlastníkem obojího)... ()

Galerie (7)

Související novinky

Český herecký úspěch v Karlových Varech

Český herecký úspěch v Karlových Varech

13.07.2008

Přestože si nejnovější režijní počin Michaely Pavlátové Děti noci samotný cenu neodnesl, hlavní herečtí představitelé filmu Martha Issová a Jiří Mádl doslova ovládli podium velkého sálu hotelu… (více)

Reklama

Reklama