Reklama

Reklama

John Adams

(seriál)
  • USA John Adams
všechny plakáty
Trailer
USA, 2008, 8 h 18 min (Minutáž: 62–91 min)

Režie:

Tom Hooper

Předloha:

David McCullough (kniha)

Hrají:

Paul Giamatti, Laura Linney, John Dossett, Stephen Dillane, Sarah Polley, Samuel Barnett, David Morse, Rufus Sewell, Justin Theroux, Tom Wilkinson (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Miniseriál HBO o druhému americkém prezidentovi Johnu Adamsovi přibližuje život tohoto výjimečného muže, jehož nezávislý duch, úcta k právnímu řádu i závazek osobní svobody měly hluboký vliv na hodnoty, z nichž se zrodily USA.  Miniseriál HBO je věnován pozoruhodnému životu jednoho z nejméně pochopených a doceněných „otců zakladatelů“: druhému prezidentovi Spojených států amerických Johnu Adamsovi.Titulní roli hraje Paul Giamatti, jeho oddanou ženu Abigail ztělesnila Laura Linneyová. Seriál mapuje životní cestu jednoho z prvních zastánců americké nezávislosti, jehož odkaz je mnohdy zastíněn mnohem slavnějšími současníky, jako byli George Washington, Thomas Jefferson, Alexander Hamilton a Benjamin Franklin. Vedle vylíčení bouřlivých událostí, které provázely zrození amerického národa, je tento seriál také fascinující studií lidské přirozenosti a strhujícím milostným příběhem o vzácném vztahu mezi Adamsem a jeho ženou. A v době, kdy se americký národ stále víc politicky polarizuje, seriál o Johnu Adamsovi připomíná a oslavuje hodnoty svobody a nezávislosti, na nichž byly Spojené státy americké vystavěny.
Seriál byl natočen podle knihy Davida McCullougha, oceněného Pullitzerovou cenou, která se stala jednou z nejprodávanějších historických biografií všech dob. Reže se ujal držitel ceny Emmy Tom Hooper. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Vynikající. Bez debat. Mám slabost pro Giamatiho už dlouho, je to jeden z nejpodceňovanějších herců vůbec, asi proto, že nevypadá zrovna jako Bradd Pitt. Tenhle seriál on táhne od první minuty. Když se k tomu přidá povedený scénář, který se věrně drží historie a zároveň dává historickým postavám lidský rozměr, je z toho jeden z nej seriálů posledních mnoha let. Pro fanoušky historie je to MUST SEE. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

7/7 Dlouho, předlouhou tomu, co se prohrabuju v originální tvorbě kabelových televizí a teď nadešel čas i na resty z minulosti HBO. Jejich výtečný mini seriál popisuje vzestup Johna Adamse a jeho rodiny. Tento otec zakladatel a 2. prezident Spojených států (1797-1801) stál u mnoha klíčových okamžiků dějin přelomu 18. a 19. století. Jakožto rodák z Quincy, Massachusetts prožil opravdu hodně. Stál u podpisu Deklarace nezávislosti, prožil mnoho let v zahraniční politice ve Francii, Holandsku i Anglii a během let stihl ještě z jednoho potomků vychovat budoucího 6. prezidenta USA. Pro milovníky této etapy dějin ideální materiál, pro ty, kteří se potřebují dovzdělat také ideální start k dalšímu studiu. Ono už jen srovnání předrevoluční Francie s předrevoluční Amerikou je výborné téma. #hbo ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý seriál, jak je ostatně u originální HBO produkce zvykem. Realistické a objektivní zachycení doby, událostí i charakterů postav (velmi hezky byla zobrazena např. rozdílnost charakterů Johna Adamse a Benjamina Franklina), díky kterému se dílo může postavit vedle obdobných děl jako např. Francouzská revoluce apod. Po čtyřech dílech jsem velmi zvědavý na zbytek. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný historický seriál, ktorý mapuje najdôležitejšie životné obdobie druhého amerického prezidenta. Páčila sa mi výprava aj vyobrazenie dobových reálií. Na druhú stranu ale tam na môj vkus bolo veľa politiky, no ale zrejme to inak nešlo. Celkovo však spokojnosť, nadpriemer. 75/100 ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • Symbolem minisérie je had rozsekaný na 8 částí s podtitulem Join or Die. Během americké revoluce sloužil jako symbol jednoty kolonií proti Britům. Jeho autorem je Benjamin Franklin. (rybitvi)
  • John Adams měl problémy s vyjadřováním a šišlal. (JOHN.NY)
  • Scény odehrávající se ve Francii a Holandsku se natáčely blízko Budapešti. (rybitvi)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama