Reklama

Reklama

Epizody(13)

Gábi Smolíková dostává nečekaný dopis. Ozvala se jí její dávná láska, nepřekonatelný Pišta, kterému Pepa Smolík nesahá ani po paty – jak ostatně „nešťastná” Gábi svému manželovi ráda a často připomíná. Pišta posílá pět letenek a zve Gábi s celou rodinkou, aby za ním přijeli na návštěvu do exotické Austrálie. To je nabídka, kterou nemůžou odmítnout nejen Smolíkovi, ale ani jejich zvědavý soused Halíř. Když zmerčí jednu letenku navíc, neváhá a hned se k nim přidává. A tak začíná rodinná dovolená i další neštěstí. Smolíkovi se proti své vůli podívají nejen do Austrálie, ale i do všech ostatních koutů světa! Ukazuje se, že Pišta je obyčejný podvodník a Smolíkovi kvůli němu uváznou daleko od domova úplně bez peněz. Nezbývá jim než se dostat zpátky na vlastní pěst. Spolehnout se můžou jedině sami na sebe a cestou zažívají humorná a bizarní dobrodružství na těch nejpodivnějších místech – od jižního pólu až po Ostrov duchů. Ocitají se ve spárech mafie, narazí na černé zlato, a dokonce jsou pohřbeni zaživa! A když konečně překonají všechny neuvěřitelné útrapy, doma na ně čeká ještě jedno poslední nepříjemné překvapení… (TV Prima)

(více)

Recenze (96)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Jsem asi jedním z mála, ale ze Smolíkovské trilogie se mi tento seriál líbí nejvíc. Mám rád, když na sebe jednotlivé díly navazují a seriál tak tvoří od začátku do konce ucelený příběh. Pozitivem pro tuto sérii je i absence prvků sci-fi, přece jen k rodinnému seriálu se lépe hodí realističtější děj (třebaže občas trochu přitažený za vlasy). Navíc v této řadě dostanou rovnoměrným podílem prostor nejen všichni členové rodiny, ale také věčně pesimistický a ironický soused Halíř. Rodina působí pospolitější a není nouze ani o vtipné hlášky (zejména Týna perlí jednu hlášku za druhou) a originální, sotva uvěřitelné zápletky. Nápaditost je i v tajemném a stále se skrývajícím Pištovi Hufnáglovi. Výslednou kvalitu dokresluje povedený brněnský dabing v podání vesměs málo známých divadelních herců. 80% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší série Smolíkových. Nejdobrodružnější, nejnormálnější, nejzábavnější. Humoru je tu fakt hromada (hlavně slovního), je tu hromada prostoru pro doktora Halíře, cestuje se celým světem a všechno se točí kolem Pištulky Hufnágla... co víc si přát? Tuhle sérii jsem v dětství neviděl, takže jde o velkou premiéru, ale jsem nadšen - i poslední Smolíkovic seriál je prostě krásný, zábavný a všichni mají obří prostor - tedy až na Zorra, který chybí úplně. Dnes je jasné, že tenhle kult prostě vydrží navěky - a naprostým právem. Jediným slabším článkem v téhle sérii je snad jedině znělka, která prostě už tak dobrá není. 100%. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické +4* Tento seriál patří neodmyslitelně k mému dětství a tak je vysoká známka pochopitelná. Bylo to citelné zpestření mezi tou šedí, která se tehdy pouštěla v televizi. Ty fantastické příběhy a humor mi byli hodně blízké. Nejvíc mě bavila druhá série, kterou si i nejvíc pamatuju ... Ládínek a jeho Guliver 5 . Stejně tak i třetí, kdy cestuje celá rodinka po světě, což tehdy bylo nepředstavitelné. První sérii, jsem snad viděl až jako poslední. Dabing byl taky slušný, tak co si víc přát. Nevím jak tento seriál osloví dnešní mladou rozmlsanou generaci, ale to je mi vlastně jedno.... za sebe prostě nostalgické TOPka. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Já prostě musím nekriticky dát pět hvězdiček. To je seriál mé povinné školní docházky, těšili jsme se s tátou na každý díl, sedali jsme k obrazovce pět minut předem a nikdo nás nesměl rušit. Písnička mi naskočí do hlavy vždycky když se moji mládežníci začnou štěkat. Takže Smolíkovi kdykoli, kdekoli a pořád dokola. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se rád vracím do dětství... Seriály jako Kačeří příběhy, Gumídci, Rychlá rota či Letohrátky se sice mohou pyšnit precizní animací, avšak příběhově nedisponují zkrátka ničím, co by staršího diváka nějak zaujalo... Rodina Smolíkových má v rukávu bezvadné hlášky, zajímavý děj (ty bezvýchodné a dramatické situace, které Týna vždy zabije nějakou nejapnou hláškou následovanou smíchem fakt zbožňuju :) a hlavně... ŘEŠÍ SE ZDE SKVĚLÁ TĚMATA! Mafie, terorismus, padělání peněz, únosy... Dokonce i takové detaily jako chlast nebo postava s cigárem jsou zde k vidění... A to je něco, co by dnes v animáku pro děti působilo značně kontroverzním dojmem... Příběh z části dětinský a místy až bolestně depresivní a reálný, skvělé hlášky a super animace. Slabších pět :) ()

Zajímavosti (6)

  • V máji 2017 boli na serveri Youtube nečakane zverejnené dve nové desaťminútové epizódy. Ako sa ukázalo, jedná sa skutočne o začiatok 4. série z roku 2005. Nie je známe, či sa jedná o prvú epizódu rozdelenú na dve časti, alebo či krátke diely s dĺžkou iba 10 minút boli už pôvodným zámerom tvorcov. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama