Podivuhodné prázdniny rodiny Smolíkovy (TV seriál)
Vakáción a Mézga család
Miazgovci na cestách
Mézga Family on Holiday, The
Animovaný / Komedie / Rodinný
Maďarsko, 1978, 13x25 min
József NeppObsah
Gábi se po dlouhé době ozve její láska z mládí - Pišta Hufnágl a pošle jí pět letenek, ať za ním s celou rodinou přletí. Zlákán letenkou zdarma, se k nim připojí jejich soused Dr.Halíř. Společně pak procestují téměř celý svět při hledání Pišty Hufnágla.(wikipedia)
Sérii předchází ODKAZ BUDOUCNOSTI ANEB PODIVUHODNÁ DOBRODRUŽSTVÍ RODINY SMOLÍKOVI / MIAZGOVCI (1969) a PODIVUHODNÁ DOBRODRUŽSTVÍ VLADIMÍRA SMOLÍKA / MIAZGOVCI II (1972)
1. K protinožcům
9. Pohřbeni zaživa
10. Chybný krok
11. Černé zlato
12. Falešní přátelé
13. Konečně doma! (berg.12)
Renton
Scénář: József Romhányi(16.2.2008)
AngelAngie
Smolíkovi jsou prostě a jednoduše vynikající...(21.8.2008)
Karlos80
Přišlo psaní od Pišty Hufnágla ! To je ten australský milionář? A moje první láska. Ano, ozval se Pišta Hufnágl, dávná láska Gábi Smolíkové ! A tak začínají další neuvěřitelná dobroudružství této populární rodinky a s nimž cestují i další viz. např. starý známý dr. Halíř který je zlákán dovolenou zadarmo, kočka Mafie (už ne Žofie)..aj. Naopak se zde už neobjeví Ládínkův kamarád pes Zorro, a problém s ním tu není bohužel vůbec nijak odůvodněn. ps: Ano, ano ta hláška byla nezapomenutelná:-) Tím se připojuji k Canakjovi.(31.1.2008)
Subjektiv
JIž ne tak dobré jako série s nafukovací raketou, pořád ale plné humoru, který je, světe div se, převážně konverzační. Obzvláště první díl vynikající, pětihvězdičkový. Ovšem i v pozdějších dílech si člověk užije Ládínkovu vynalézavost, Týniny jízlivé poznámky, krásně středoevropské hašteření manželského páru Smolíkových a Halířovo ostentativní pohrdání nevzdělanou lůzou. Slabší ****.(20.10.2008)
Flipper
Miazgovci na cestách trochu stratili na svojoj atmosfére a sile, hlavne tým, že seriál bol na pokračovanie a trebalo vidieť každú jednu časť, aby to dávalo zmysel. Niekedy som sa už nemohol pozerať do akých problémov sa Miazgovci dostávajú. Určite to bolo riadne zauzlené a pokombinované, no úplne som dostal panický strach chodiť niekde na dovolenku...(20.11.2008)
canakja
Proč já ubohá jsem si nevzala pištu hufnágla? Tuhle otázku sem nikdy nepochopil(3.12.2009)
viperblade
Už ne tak dobré, jako předešlé dva díly, ale přesto to má co nabídnout.(14.3.2008)
MM_Ramone
Miagovci sú východoeurópskou obdobou americkej, animovanej rodiny Simpsonových. Otec, matka, dcéra, syn a mačka Mafia. Výprava za starou láskou pani Pauly Miazgovej, údajným milionárom Pištom Hufnágelom, je pre mňa najobľúbenejšia séria ich dobrodružstiev. Precestujú, spoločnej so svojim povýšeneckým susedom Závišom, takmer celú zemeguľu, ale Pišta alias Steve Hufnagel im stále uniká. Ako len dopadnú tieto "Podivuhodné prázdniny rodiny Miazgovcov"? ****(6.12.2010)
Ruut
Ještě o chlup zajímavější než Ládinkovo sólo cestování po divných planetách. Nestarnoucí klasika a to prosím pěkně viděno bez nostalgických růžových brýlí.(29.10.2008)
Mariin
Čím pozdnější Smolíkovi, tím úpadkovější. Předchozí dvě série byly ještě kvalitní, ale tato je na můj vkus až poťouchle cynická.(16.9.2008)
IllIlIlIIl
Kdo by neznal maďarskou rodinu Smolíků...(22.1.2009)
Šandík
Podivuhodná dobrodružství mám radši(23.3.2008)
ilemas
Dobrý animák své doby. Na každý díl jsem se nesmírně těšil.(28.2.2009)
Peetas
No jo Smolíkovi, kdo by ty divné maďary neznal :-).(26.9.2008)
kobejn
výlety do vesmíru byly lepší.(2.1.2010)
Hromino
Sic trošku slabší než předchozí dvě série, ale přesto solidní zábava a oblíbený seriál mého mládí.(7.3.2009)
Danny F.
Vtipné příběhy skvělé rodinky. Rád vspomenu. 80%(27.12.2008)
otík
Hudba: Zsolt Pethö & Tamás Deák(19.8.2011)
Adam Bernau
Ach já nešťastná, proč jsem si raději nevzala Pištu Hufnágla! Dalších pět hvězdiček za dabing, pro všechny tři série. To už se dnes neslyší.(2.7.2011)
ethos
Celkom ma pobavil cesky nazov miazgovcov, kedze moje priezvisko je smolik.(19.5.2008)
Fanklub seriálu
| Na DVD od: | 09.09.2008 Prague Promotion |
|---|
Související
- Podivuhodná dobrodružství Vladimíra Smolíka (TV seriál) (1972)
- Odkaz budoucnosti aneb Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy (TV seriál) (1969)