Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jsou filmy, ze kterých je každou minutu cítit léto, bezstarostnost a chuť si hrát. Přesně takovým je i snímek letošního režiséra a scenáristy Otakára Schmidta, jímž na sklonku 90. let vstoupil do světa hraného filmu. Zavádí nás do podniku požitkáře Marčéla, který funguje jako letní bar i varieté. On sám s manželkou vystupuje po večerech na jevišti, přes den pracuje jako plavčík a Eliška v místní požitkářské cukrárně. Zdá se, že jejich domov se stává středobodem celého předměstí, v němž se začínají dít věci balancující na hraně absurdity. Do ohnivých vztahových soubojů protagonistů vstupuje opojení z omamných hub i realita filmového natáčení, jehož se hlavní postavy náhle stávají účastníky. Barvitý film plný bezbřehé stylizace a vypravěčské svobody plně zapadá do nespoutané tvůrčí atmosféry sklonku 90. let, kterou stojí za to si připomenout. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (134)

Nebešťan 

všechny recenze uživatele

Jako většina tady film hodnotím podle jiných měřítek, dávám čtyři hvězdy s tím, abych zvýšil jeho prestiž. O hvězdy ale vůbec tentokrát nejde, Schmidt natočil neotřelý film, který postupem času a tím co se dnes točí, musím mít pořád ve větší a větší oblibě. Má ve všech směrech prvenství v tom pozitivním smyslu. Těším se, až někdo smysluplně naváže na tento stylotvorný experiment. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Skvělé, a dost ojedinělý v našich filmových luzích a hájích, věděl sem o tom filmu dlouho, ale až dnes teprv viděl...sice s velkým zpožděním, ale to vůbec nevadí, páč i dneska mi to způsobilo docela velký šok a příjemný překvapení a nevím, zda by se mi to líbilo už tehdy, to nedokážu teďka říct... tradičně nízké hodnocení u toho, co se vymyká "zvyklostem", a tedy i u tohoto filmu mě vůbec nepřekvapuje, a jen to dokazuje, kolik a jak hodně lidí mělo má a bude mít úzkoprsý, zkostnatělý a konformní pohled na svět, umění a život a jak k smrti nudný tyto lidi a jejich názory jsou... ()

Reklama

Rathe 

všechny recenze uživatele

Ehm, další snímek, který dokazuje, jak špatně a beznadějně je na tom česká filmová tvorba. To je prostě hrůza. Film bez špetky příběhu, pointy, prostě o ničem. A takových je u nás v ČR bohužel strašně moc. A to, na kolik Českých Lvů byl nominován (s tím, že jeden dokonce vyhrál), to je taky strašné... Achjo! ()

gusman 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalý úlet v podobě mixu Kouře, Mazaného Filipa, Imaginária Dr. Parnasse a Magical Mystery Tour, lehce okořeněný poetikou postav Saši Gedeona za dokonalé hudby Honzy Čechtického. Nechápu jak jsem toto veledílo české kinematografie mohl ignorovat 23 let.  Mr. Otakáro, smekám. Po 3 letech dávám nějakému filmu plný počet a po 8 letech píšu "recenzi" :D ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Překvapila mě vynikajíccí a nápaditá kamera. Martin Štrba se zřejmě specializuje na snímání hmyzu, což mu jde skvěle, ale nesmí toho být moc. Také kostýmy byly výborné. Takže kamera a kostýmy za 5 hvězdiček. Jinak je film samozřejmě úlet. Ovšem docela příjemný, mírně nadrogovaný úlet. Sandra Nováková je opět rozkošná, stejně jako Tatiana Vilhelmová i Petr Vacek. Jak se dalo čekat, Daniel Nekonečný je slizký, Klepl a Čtvrtníček vulgární, Stivínová a Žilková smyslné, Polívka vláčný. Motýlek Otakárek tenkrát ještě do téhle party patřil a tenhle divný film režíroval. Nakonec prý všichni dávku jedu z muchomůrky červené přežili. Takže průměrně 3 hvězdičky a 60%. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Koupaliště ve filmu se nachází v Dachovech u Hořic. (M.B)
  • Natáčení probíhalo u Ostroměře, v Poděbradech a Praze - Břevnově. (M.B)

Reklama

Reklama