Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autobiografický film scenáristy Jiřího Křižana se vrací do padesátých let minulého století, do doby poznamenané lidskými tragédiemi a utrpením. Vypráví baladický příběh chlapce Janka Kadavého, jehož otec byl v roce 1949 zatčen, odsouzen a popraven jako „třídní nepřítel“. Matka krátce nato zemřela a Jankovi zbyl jen děda. Děj filmu se odehrává ve dvou časových rovinách: zachycuje tragikomické epizody z vojenské služby u pétépáků a trpké vzpomínky na dětství plné ústrků ze strany spolužáků i dospělých. Jediným světlým bodem Jankových vzpomínek je děda. Moudrý a poctivý starý muž, který jej po smrti rodičů v malé valašské vesnici vychoval… (Česká televize)

(více)

Diskuze

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Janyr

Janyr (hodnocení, recenze)

tak tohle byl velkej bizár... patetickej shit s neskutečně debilním závěrem. mladej hrál jak loutka a hrušinský se mu přizpůsobil - nejslabší role jeho života. děs.

na příspěvěk reagoval Sharkman

Frog.cz

Frog.cz (hodnocení, recenze)

Tento film byl neprávem opomíjen,viděl jsem ho po natočení a pak se z něj stal doslova trezorák,proč nevím asi kvůli své pravdivosti bez šaškování.Sehnal jsem ho až tak po patnácti letech díky CS filmu.Jednoznačně hodnotnější zpracování než černí baroni.5*

Kámen

Kámen (hodnocení, recenze)

Nebýt tam R. Hrušínský, je to tak na 2*, další 2* tedy přidám, ale na 5* to opravdu nestačí...

dolin1

dolin1 (hodnocení, recenze)

Tak takhle, prosím, čeští páni filmaři, častěji!!! (Byť už bez Pana Hrušínského ;-( Film, o jehož existenci jsem neměl dlouhá léta ani páru a teď, když si ke mě konečně našel cestu, se mě dokázal dotknout nejbytostněji, jak mohl.

Kamil2

Kamil2 (hodnocení, recenze)

Polozapomenutý film, který mi po všech těch Kameňácích a majorech Majsnerech vrátil chuť na české filmy.

Reklama

Reklama