Reklama

Reklama

Big Man Japan

(festivalový název)
  • Japonsko Dainippondžin (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Dai Saito vypadá jako obyčejný průměrný čtyřicátník žijící nudným životem na okraji města. Pochází ale ze starého klanu superhrdinů, kteří už celá staletí chrání Japonsko před monstry. Vždy, když je zavolán ministerstvem obrany do akce, Dai Saito se pomocí elektrošoků změní na gigantického bojovníka a vydá se do akce. Všechny jeho zásahy jsou živě přenášeny do televize, avšak běžným občanům se už přestává líbit jeho zanedbaný vzhled a to jakou škodu napáchá při každém boji. S klesajícím TV ratingem a bídnou vyhlídkou na budoucnost začína Saito bojovat spíše sám se sebou. (Raztubyl)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (26)

Zíza 

všechny recenze uživatele

V podstatě na první pohled docela nudný film-dokument, ale když si představíme 大日本人 bez 人, tak z toho máme příběh o Velkém Japonsku a hned to dostane nový rozměr. I tak věřím, že je to poměrně těžce stravitelný film. Navíc české titulky jsou v podstatě lživý materiál, který z toho dělá ještě úplně jiný film. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Dai-Nihonjin“ je originálně neoriginální, ale právě v tom je jeho kouzlo. Je to klasický kaiju film, kde bojové scény jsou vlastně arénou. Je to ale zároveň osobní drama, které je natáčeno na kameru jako reality show o jednom člověku, který je velmi neobyčejný. Tohle je tak krásně ujetý film, že já prostě nemohu jinak, než se na něj dívat se zalíbením a hodnotit ho hodně vysoko. Na tohle ale musíte mít náturu. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že tohle jsem ani já něják nepobral-a to jsem zvyklý na větší japkoúlety. Mám pocit, že tím chtěl básník říct možná něco hlubšího, ale nevím jestl se nějáké důležitosti ztratily či zauzlovaly v překladu, nebo prostě jen nejsem japonec abych to rozšifroval-každopádně jsem tu případnou metaforu nerozluštil...škoda ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Bože, co ti japonští "šílenci" všechno nevymyslí... :) Místy možná zdlouhavé, ale to jsou jen chvíle před bouří, kdy na bránici zaútočí nějaká absurdní situace, třeba v podobě souboje povedených renderovaných monster, jejichž interakce se světem kolem (převážně s městskou výstavbou) nemá v rámci zvoleného stylu téhle skopičiny chybu. Poslední minuty jsou dohnány ad absurdum a nějaké to symbolické varování před smrtí smíchy by bylo vážně na místě. Já se při tom řehtal jako blázen. :) Doufám, že se tohoto originálního kousku dočkáme na nějakém našem festivalu... ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Mockument, aky ste este nevideli... a mohl vzniknut iba v hlavach "potrhlych" Japoncov (v tom najlepsom mieneni). Skvely napad, vyborne pointovane sceny a bizardny japonsky humor v detailne premyslenom univerze nasho sveta, kde bezne existuju rozne monstra. Uz len ich roznorodost mi pokazde zrychlila tep. Pri tomto film je potrebne mat aspon minimalnu volu akceptovat nieco totalne ine....skratka uletene. Hoci priznavam, samotny zaver filmu s prichodom "justice team of Japan" bol uz aj na mna trocha moc... ;) ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama