Reklama

Reklama

VOD (1)

Claire kdysi pracovala v CIA, Ray zase v MI6. Místo ochrany bezpečnosti státu se vrhli do světa průmyslové špionáže, kde žádný trik není dost podlý. Jejich cílem je využít nepřátelství mezi dvěma korporacemi, objevit tajemství té druhé a zapříčinit její pád. Claire se nechá zaměstnat v kosmetické firmě Howarda Tullyho a Ray začne pracovat pro jeho největší konkurenci Dicka Garsika. Vzájemný vztah Claire i Raye je ozvláštněn tím, že by si mohli důvěřovat, ale jejich profesní zkušenost jim velí nikomu nevěřit. Postupem času si nikdo není jistý svou pozicí, každý se snaží obelstít toho druhého. Nakonec oba zjistí, že jejich misi ohrožuje jediná věc, a tou je rodící se láska. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (322)

Haluzz 

všechny recenze uživatele

Konspirativní hra s divákem i s postavami. Gilroy začne v duchu oldschoolových( výrazná retro hudba, spletence sítí, výrazné stylistické napojení na Hitchcockovy 50's thrillery) špionážních dramat, ale postupně se dozvídáme že místo států a velmocí proti sobě soupeří nadnárodní korporace( jako v minulém Michaelu Claytonovi) a namísto informací o pozicích/agentech jde o tělový krém. Nebo tělové mléko. I když Gilroy-scénárista stojí mírně v pozadí za Gilroyem-režisérem( po celou dobu trvající "čistá" stylizace, záběry architektury, jemná práce s mizanscénou) , rovnoměrné a hlavně systematické užití flashbacků a flashforwardů( viz úvodní geniální titulky) drží diváka v neustálém napětí a nutí ho porovnávat pravdivost/důležitost spolu s postupujícím dějem, kdy se dozvídáme čím dál méně, a přesto výsledek nestojí jen na závěrečném rozuzlení. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.5/10] | me: Film nemá šťavu, nemá to správne tempo,... a napriek tomu núti k pozornosti. Chcelo by to viac zábavy, alebo napätia, alebo proste niečoho, čo dodá tempo. Zápletka je síce pekná, ale to ešte neznamená, že to bude hneď aj vynikajúci film. Proste, nie. Niekde sa stala chyba a film má väčšiu časť zdĺhavý charakter. Záver ako už väčšinou býva je viac dynamický, ale ani to celkovému dojmu nepomôže. Proste neurazí, ani nenadchne ... Priemer, ktorý miestami pobaví, ale ja som čakal od zloženia: Gilroy, Owen, Roberts proste viac (všetkého). ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Byly chvíle, kdy jsem se díval na obal DVD, že skutečně někdo nenatočil něco jako slaboučký odvárek Dannyho parťáci 5 a ½. Když tu navíc hraje Julia Roberts, která se v prvních dvou Parťácích objevila. Nebo jestli někdo nechtěl natočit parodii. Film se totiž prezentuje jako špionážní. Avšak ve chvíli, kdy zjistíme, že proti sobě stojí agenti firem na šampóny, to začne být směšné. Šéf jedné z firem dokonce používá dvojníka pro obyčejné cesty autem a má vybavení, za jaké by mu BISka ruce utrhala. Jenže celé se to tváří tak strašně vážně, že když dojde na závěrečné a docela čekané odhalení, řeknete si, no a co? Stejně Julii a Clive Owenovi jejich vztah nevěříte (podobně jako Angelině a Bradovi manžele Smithovi), a že jeden zlý farmaceut dostal přes prsty, no bóže, to je toho. Spíš mě zajímá, kde je ten špionážní film? Jak já bych hrozně rád zas viděl fakt dobrý špionážní film! ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

James Bond s ručením omezeným. Chytrá scenáristická hříčka o tom, že nakonec všichni přechytračí všechny. Film divákovi lže čtyřiadvacetkrát za sekundu, což by v konečném důsledku ani nevadilo, ba je to většinou docela slušná zábava, ale v momentech, kdy vypráví o emocích a citech svých hrdinů, je nepřesvědčivý a značně plytký. Ostatně uvěřte milostné vyznání lháři, který už vás několikrát podvedl s jinou. Tony Gilroy tak nakonec přechytračil sám sebe, což je o to větší škoda, protože kreace Paula Giamattiho a Toma Wilkinsona by si zasloužily o mnoho zajímavější film. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zapeklitá špionážní záležitost o speciálním šampónu na lysinu, jehož vzorec se jedna firma reprezentovaná Paulem Giamattim snaží vyfouknout firmě druhé vedené Tomem Wilkinsonem. Jenže jsou tu ještě Julia Roberts a Clive Owen, kteří do toho všeho chtějí také něco říct. Bylo to svižné, ač zamotané, tak přehledné, řízlé rozumnou dávkou romantiky a nakonec i výborně vypointované. Upřímně řečeno se mi to líbilo víc, než tolik opěvovaný Michael Clayton. 80% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Časopis, ktorý číta čakajúca Claire, je "The Economist". (Stefan_M)

Související novinky

Čtvrtý Bourne v péči Tonyho Gilroye

Čtvrtý Bourne v péči Tonyho Gilroye

08.10.2010

„Nic nového pod sluncem,“ řeknou si ti z vás, kteří vědí, že scenárista Tony Gilroy (foto) spolupracoval na všech třech předchozích filmech o Jasonu Bourneovi a už od června píše čtyřku nazvanou The… (více)

Julia Roberts jako špiónka

Julia Roberts jako špiónka

03.02.2008

Ano, je to podivná kombinace. Ale v novém filmu Tonyho Gilroye, scenáristy všech tří Bourneů a režiséra oscarovými nominacemi vyšperkovaného Michaela Claytona to bez komplikovaných špionážních her… (více)

Reklama

Reklama