Reklama

Reklama

Malý chlapec prekročí mexicko-americké hranice, aby sa opäť stretol so svojou matkou, ktorá žije v Los Angeles... (oficiální text distributora)

Recenze (16)

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $12,590,147Tržby Celosvetovo $23,311,391Tržby za predaj DVD v USA $6,315,319 //počet predaných kusov 333,981 ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Je to určitě milý příběh o chlapci, který se po mnoha peripetiích konečně shledá se svojí maminkou, ale to nic nezmění na mém pocitu, že jsem se dívala na nějaký díl mexické telenovely. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V polovině 19. století ztratilo Mexiko v nešťastné válce se Spojenými státy přibližně polovinu své rozlohy a mexická společnost získala obrovské trauma ze svého mocného severního souseda. V posledních dekádách mu to, zdá se, úspěšně vrací v podobě nezadržitelného pronikání latinos přes hranici a rychlé změny demografického složení obyvatelstva. Vedle 11 milionů nelegálů je to obrovské množství těch, kteří už dávno občanství mají a rychle získávají pozice v americké společnosti. Právě jim je určené tohle sentimentální drama o mexickém chlapečkovi, který se ztratil a záhy našel v náručí své milované matky. Velkým plusem je Adrian Alonso, který na svůj věk předvedl neuvěřitelně autentický a herecky vyšperkovaný výkon. Ze začátku to vypadá na velmi slušné a emočně silné sociální drama, jenže postupem doby vyvstane v plné nahotě obehrané schéma produkované latinoamerickými telenovelami se spoustou náhod a dějových zvratů, přičemž ony náhody v závěrečné třetině už představují urážku soudného diváka. Celkový dojem: 45 % s tím, že jsem patrně taky zbytečně sentimentální a měl bych si vrazit pár facek, abych se z toho probral.. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že téma nelegálních imigrantů je v Americe zřejmě stále aktuální a pro filmaře velmi atraktivní, protože tohle nebyl první a zřejmě ani poslední film, který jsem na toto téma viděl. Ale rozhodně to byl film, který měl v sobě všechno, co má kvalitní film mít. Nechyběl zde atraktivní a hluboký příběh devítiletého chlapce, který už čtyři roky žije jen se svou babičkou v Mexiku, zatímco jeho matka se v Americe snaží jako nelegální imigrantka vydělat peníze na lepší život pro sebe a svého synka. Jenže když jeho babička umře, chlapec se rozhodne vydat se za svou matkou a na své cestě prožívá jednu zajímavou a nebezpečnou situaci za druhou. A musím říct, že si cením tohoto nápadu zvolit jako hlavního hrdinu devítiletého chlapce, protože to jsem ještě v žádném jiném filmu na toto téma neviděl a díky tomu se pro mě film stal zase o něco zajímavějším. Co se týče hereckých výkonů, tak všichni herci své postavy zahráli důvěryhodně a například scéna, kdy se hlavní hrdina poprvé v životě setkává se svým otcem na mě hodně zapůsobila a asi mi jen tak z mých myšlenek nevymizí, ostatně stejně jako celý film, který i když byl o vážných a těžkých věcech dokázal býti filmem pohodovým a milým. Jelikož nemám filmu absolutně co vytknout, tak uděluji maximální hodnocení v podobě pěti hvězd. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

I když obyčejné lidské životy jsou také zajímavé. Nutno říci, skutečně věříte, že takhle nějak by se podobný příběh ze skutečného života mohl stát? Škoda, že autoři filmu nedokázali obalit příběh syrovějším přístupem a spojit tak naservírovanou story nelegálního přistěhovalectví s větší realitou. A upřímně. Nic nemám proti dojemným příběhům, ale žel přikrášlený konec v celofánovém balení nese děj neskutečný, i když jsou jeho chvíle krásné ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Tohle si nenechte ujít - nevadí-li vám emočně silné filmy, ze kterých se navíc lze i něco dovědět o koutech světa, o kterých se jinak člověk moc nedovídá. A ten kluk hraje opravdu skvěle. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak zase som raz nevedel, na čo sa pozerám, či na mexický festivalový film alebo na tamojší doják určený pre ženy pred tv obrazovky. Zo začiatku a miestami to prvé, časom už ale bolo jasné, že melodráma preváži a na konci budeme všetci bez rozdielu plakať dojatím. Funguje to, takže je to v poriadku. Problém mám skôr s tým, že pre dramatizáciu deja chlapec musí stratiť peniaze, študáci musia byť bezdôvodne prehľadaní colníkmi, atď. a veci vôbec neprispieva slovenský dabing, ktorý vyvoláva v divákovi dojem antiautenticity. Ak film z Mexika a pohraničia o ťažkom údele miestnich obyvateľov, tak jedine v pôvodnom znení. Inak to proste nejde. By the way ten frajer maminej kamošky bol fakt hustý....:) ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Mexický film s jednoduchým dejom, plným málo uveriteľných náhod sa dostal cez 80% hodnotenie vďaka tomu, že ho hodnotilo iba 51 užívateľov. Zľahka sa dotkol problematiky nezadržateľného prieniku mexických migrantov na juh USA, doprial divákovi viacero slzopudných scén, chvíľami pripomínal telenovelu a tak jeho jediným nespochybniteľným pozitívom bol výber hlavného detského predstaviteľa, ktorý udržal celý film na úrovni troch slabších hviezdičiek. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Mexické příjemné drama které neurazí, příběh chlapce který se na vlastní pěst chce dostat ke svojí matce musí čelit spousty překážek a ono to celkem působí na vás, ale zahřáti na srdci se nekoná. Akce Filmová Výzva Tomx2 ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, Mexiko vzdy tak hodne zavidelo mocnejsiemu severnemu susedovi USA. Ovsem 110 minut sa pozerat na chlapca, ktory sa chce stretnut s matkou co zije v akomsi velkom americkom meste ma moc nebavilo, rezisersky cista rutina . 60 % ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Velice dojemný příběh mexického chlapce, vychovávané babičkou, když její matka je ilegálně za prací ve Státech. Volejí si každou neděli v deset dopoledne, hoch stále na matce žádá, aby popsala místo, odkud volá, maminka mu stále slibuje, že si pro něho přijede nebo někoho pošle. A když babička umírá, malý chlapec se odebírá maminku hledat. Z filmu se stává roztomilé road-movie, kdy děcko musí překonat množství překážek, než se ilegálně dostane do USA a ve velkoměstě se mu pak v neděli v deset podaří najít křižovatku, která odpovídá matčině popisu. Slzel jsem, když se vrhli do náručí. ()

alambert 

všechny recenze uživatele

"Je vidět, že téma nelegálních imigrantů je v Americe zřejmě stále aktuální a pro filmaře velmi atraktivní..." (freddy) Tak to každopádně. Obávám se ale, že víceméně proto, že to filmařům generuje zisk. Nevim jinak, kdo normální by to myslel vážně. Jasně, že Mexičani chtějí do Ameriky. Já bych taky možná jel, a to jsme na tom podstatně líp, než oni. Ale řeknu vám zásadní objevné zjištění. Do USA se prostě všichni nevejdeme. Tím nechci kritizovat ten hlavní motiv té konkrétní emigrace. Spíš jako to ladění. Imigrační policie je ošklivá, Arnold Schwarzenegger je šmejd, že nechce otevřít hranice...to mě dost otravovalo. Pak další zádrhel je hledání budky procházením L.A. To už se blíží hranici debility. No a co mě uplně odrovnalo byla ta rádoby moralistická zápletka se svatbou. Solidně vypadající chlap s americkým občanstvím, zaměstnáním a autem nabídne ilegální imigrantce, do který se zabouchnul (nebo minimálně na ní může oči nechat), že si ji vezme, aby mohla se svým synem žít v USA. Hm, to je dilema, co dělat...? Fakt se musim koukat, jak se na něj dotyčná půl filmu kouká jako na odpornýho úchyla? Za hranicí debility. Díky no. (Jinak herecké výkony a vůbec řemeslná filmařská práce v pohodě, ale pár menších klišé...no, tak dvě hvězdičky dám.) ()

lepo 

všechny recenze uživatele

Skromný a nenáročný filmík, zaujme svojou myšlienkou, ako aj s relatívne dobre prebiehajúcim dejom - s tým správným tempom. Trochu iný pohľad, na životy mexických utečencov na americko - mexickej hranici na juhu Californie. Nie je všetko zlato, čo sa blyští - by mohol byť podtitulok filmu, nakoľko vidíme ťažké osudy emigrantov z iného pohľadu, ako nám ich servíruje BIG US mašinéria. Neskutočne fantastický a prirodzený výkon Adriána Alonsa , ako malého Carlosa Reyesa Carlita. ()

andydy 

všechny recenze uživatele

Nadherny pribem ktory ma stale nieco do seba pribeh je pomaly ale pride vzdy co ma vytiahlo nudy. Celkovo som netrpel ziadnou nudou. Pribeh je jednoduchy s istym cielom . Jednodocho spravene a to je to dobre. ()

Reklama

Reklama