Reklama

Reklama

Rákosníček a hvězdy

(seriál)
  • Československo Trsteniarik a hviezdy (více)

Epizody(13)

Obsahy(1)

První z příběhů o Rákosníčkovi. Rákosníček jako hvězdář napravuje maléry na noční obloze. Dalším pokračováním je RÁKOSNÍČEK A JEHO RYBNÍK (1983), které bývá ještě rozdělováno na samostatnou část RÁKOSNÍČEK A POVĚTŘÍ.

Názvy jednotlivých epizod:  1. Jak Rákosníček předjížděl Velký vůz a co z toho bylo
2. Jak Rákosníček zachránil mráčky-beránky před hvězdným Orlem
3. Jak si Rákosníček nevysloužil hvězdu
4. Jak Rákosníček s Vodnářem zařídili, aby zase pršelo
5. Jak Rákosníček zachránil Polárku před slunečním paprskem
6. Jak Rákosníček zachraňoval raka,až se mu z toho zatočila hlava
7. Jak Rákosníček s Malým a Velkým psem neuhlídali měsíc
8. Jak Rákosníček vysvobodil zakletou labuť,která vůbec nebyla zakletá
9. Jak Rákosníček udělal na nebi kluziště a pořád se diví, proč mu lidé říkají Mléčná dráha
10. Jak Rákosníček vyzrál na nebeského střelce
11. Jak Rákosníček udělal z nebeského draka kolotoč
12. Jak si Rákosníček nepomohl k nebeské Koruně
13. Jak Rákosníček přivedl nebeskému Pastýři zatoulanou hvězdu (berg.12)

(více)

Recenze (79)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tak teď opravdu jako nevím." Když jsem poprvé zabloudil za mlhu hustou tak, že by se dala krájet a vlastně ještě kousek dál, tak jsem tam narazil na hygienické normy nesplňující rybník a jistého zeleného skřehotala, se kterým jsme se skamarádili snad jen proto, že jsme oba se vším nespokojení, umíme se spravedlivě rozčílit a jsme si vizuálně dost podobní. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

"Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet..." V některých dílech je při závěrečných titulcích nádherné trubkové sólo. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Rákosničí trojřadový seriál patří k těm nejlepším, které byly během normalizace natočeny. I on nese - v ideálním zdůraznění - všechny zásadnější rysy naší národní povahy: Vyniká obmyslnou a rozšafnou dobromyslností sympatické hlavní postavy, její nemalou nápaditostí, schopností rozhořčit se z hloubi duše, je-li konfrontován s opravdu nepřijatelným. Jiřina Bohdalová se stala vedle dalších - Högra, Brodského, Dvořáka, Nárožného - oprávněnou stálicí tohoto svérázného dabingu kreslených nebo loutkových figurek. Večerníčky tohoto druhu a kvality spolehlivě spojovaly děti všech generací a neměly starosti se sledovaností. Polistopad alespoň zčásti alespoň poněkud na tuto nosnou tradici české školy animovaného filmu navázal. V tomto ohledu je úloha České televize nedocenitelná. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Můj nejmilejší Rákosníček a zároveň nejlepší Smetanův večerníček. Příběhy z rybníka natož o počasí už tolik netáhly, ale pohádková hvězdná obloha s tou nádhernou hudbou, to byla ta pravá fantazie. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kolik generací už na nich vyrostlo? K několikaminutové pohádce na dobrou noc usedají každý večer tisíce dětí. Místy kouzelné zpracování ano, ale cílovým divákem je dítě, především předškolního věku. Leckdy se tak nedá přehlédnout ona drásavá hudba a depresivní nálada, která z každého druhého dílu vyzařuje. Ostatně, s odstupem času, si každý musí všimnout, že u nás vzniklo velké množství Večerníčků, kde hlavní postava snad v každé epizodě brečí, fňuká, kňourá. Rákosníček OBČAS nebyl výjimkou. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Rákosníček jako hvězdář. Díky vynikající Bohdalové to má o špetku na vrch. / Viděné epizody *13.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 8/10 ) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Rákosníček je hustej týpek. Ale jen díky hlasu Jiřiny Bohdalové. Průměrný Večerníček, žádná sláva, ale byly i mnohem horší. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Rákosníček, alias zelený skřítek neposeda von Brčálník, zvědavý jako opička, odhaluje tajemství hvězdné oblohy a představuje jednotlivá souhvězdí. Sice je na obloze nikdy nenajdu, ale večerníček je to pohodový. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je to nakreslené jak od debila. Nemám výtvarný talent, nicméně, splácal bych lepší kreslenou filcku. Rybník smradlavý, nefiltrovaný a to zelené cosi je infekce, která po několik večerů obtěžovala děti v rámci Večerníčků. Příběhy opravdu rajcovní. Rákosníček je fakt sexy, když promluví hlasem Bohdalové, která kudy chodí, tudy trousí, že si hlas zkurvila na takových a jim podobných animovaných postavičkách. Samozřejmě, že dikci už měla dávno předtím, do toho pár panáků a na světě je hlas, který pokoří i ruské mužíky v Mrazíkovi. Celkově je Rákosníčkovo pásmo slušná nuda. Jeden příběh je imbecilněji naivní než druhý, do toho protlačené morální poselství a "dechberoucí" animace. Děti samozřejmě tomuhle nevěnují ani minutu svého hyperaktivního života. Jejich nároky na poutavý animovaný film jsou dnes natolik vysoké, že na tohle háží bobany do nočníků. Kde si myslíte, že dnešní předškolní děti žijí? To se mohlo líbit leda tak dětem vyrůstajícím za komunismu, ale rozhodně ne dnešním rozmazlencům, kterým na dvd běhají super technicky propracované animáky. Už jim nestačí pustit něco barevného a rozhýbaného. Rákosníček je dětmi brutálně vypískán. Patří do vykopávek. Neatraktivní animace, příběhy pomalé a bez tempa, hudební doprovod ucházející, vypravěčské umění Bohdalové je dobré, ale na mě působí jak bróm v čaji. Nevím, v čem by měl být obstarožní Rákosníček současným dětem přínosný. V záplavě bombastických animáků sáhnou po jiné akvizici. Dospělým je výraz Rákosníček, respektive Rákosník, přece jen bližší. Vžil se jako hanlivé označení pro asiaty. A to je asi to jediné, co je na pičusovi z rybníka alespoň trochu zábavné. Ano, to je hodně málo, není-(vy)liž pr(del)avda. 20% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Rákosníčkovy dramatické příhody začínají vždy dobrými úmysly někomu pomoci vyřešit jeho problém. Při jeho Pat&Mat způsobu realizace se to pak, celkem očekávatelně, zvrhne. S naprosto neočekávanými výsledky, které způsobí škodu nejen původnímu adresátovi pomoci, ale i všem nezúčastněným v širokém okolí. V této sérii dílů nadělá Rákosníček svými hokusy-pokusy pořádnou paseku nejen v okolí Brčálníku, ale i na nekonečných pláních nebeské klenby. A já, poučen tímto neposedným skřítkem, dnes už vždy, když pocítím nezvladatelné nutkání páchat někomu dobro, si sednu tiše do koutku a trpělivě počkám, až mě to přejde... ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Rákosníček a hvězdy byl pro mě nejlepší ze všech sérií Rákosníčků. Já na to koukala a byla u vytržení! Ty hvězdičky, krásná hudba, perfektní přednes paní Bohdalové, animace, prostě vše bylo tak strhující a dodnes, když to vidím, někde uvnitř to zůstalo a vždy se to ozve naplno. ()

SLOTH 

všechny recenze uživatele

no pokud se mam vytahnout tak se vytahnu ted:) muj deda napsal a stvoril rakosnicka..... ne neni to zdenek smetana ale vymyslel veskery pribeh a postavu ano jsme na to pysni a jeste vice jsem pysnejsi na 82 procent ()

Reklama

Reklama