Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejvýznamnější a také nejzáhadnější otázky ze světa vědy, umění a společenského života, které jsou dodnes zahaleny řadou tajemství.
Epizody:
1. Tajemná řeč katedrál
2. Tajemství automatické kresby
3. UFO - Projekt Odhalení
4. Golem
5. Tajné zbraně Třetí říše
6. Neznámý Staroměstský orloj
7. Kruhy v obilí
8. Tajemství kamenných koulí
9. Experiment Filadelfia
10. Osudové kopí a Adolf Hitler
11. Záhada ztraceného rukopisu
12. Tunguzský meteorit a Pán blesků (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

Platom 

všechny recenze uživatele

Hm, tak málo kterému pořadu se dostalo té cti, že bych si na něj vyhranil čas a trochu jej okomentoval. Detektor si to ale opravdu zaslouží. Měl jsem čest shlédnout pouhé dva díly, ale doopravdy mi to stačilo. Laciný pořad plný točících se koulí přes půl obrazovky, jednou velkou a lesklou hlavou vystupující ze tmy, který dělá záhadu i z východu a následného západu slunce. Snaha tady sice byla, ale proč se nimrat v hypotézách, které lidstvu ještě nic kloudného nepřinesly. Já opravdu chápu, že některé lidi to zajímá, že někdo tomu věří a že někdo dokonce i sdílí stejné názory - doměnky jako tvůrci tohoto pořadu (bůhví v co vlastně tvůrci věří - myslím, že asi v to, že i za pár kaček se dá udělat pár minut zábavy), ale co je moc, to je moc... Pořad mi značně připomínal rádoby fantastické články z poloviny minulého století, které všem předhazovaly fotografie pánů mimozemšťanů, budoucnost roku 2000 si představovali tak jako rok 2300 tvůrci Futurami a tak dále a tak dále... A k tomu ty hrozné koule! A odborníci na slovo vzatí v podobě žurnalistů, publicistů a jiných existencí. Že by u zrodu Detektoru stál samotný Tesla? Doufejme, že ne! ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Ja som vďačný za tento program lebo ponúka tú stránku, ktorú sa boja niektorí rozoberať, iní hanbia a iní nevedia, čo si o tom majú myslieť, či ju nepoznajú. Čo si spomínam, tak som videl diel o Teslovi. Problémom je veľmi málo informácií, je to len také povrchné a polokomerčné a slúžiace na zaujatie širšieho publika záhadami, keby to dopracovali a rozobrali život ľudí chronologicky a detailne, bolo by to výborné, takto je to priemer s dobrou myšlienkou. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Subjektive, to, ze si prectes clanek na Sisyfu neznamena, ze se toho hned budes drzet. Ale po precteni tveho komentare u What the #$*! Do We (K)now!? ... radeji no comment :) Myslim, ze jsou to zajimava temata, kdyz nekdo "nahodou" nekdo neco teleportoval. Oba dva vime, ze to nebylo nahodou. Je dokazano, ze se predmety premistuji pomoci naruseni casoprostoru, nejen lod z Norfolku do Philadephie. Vysmivas se cene Ig. Nobela (coz je kvalitni oceneni!), takze docela chapu, ze i bludnemu balvanu, ale... - Ja proti detektoru nic nemam, rad se na to podivam a dozvim se dalsi konspiracni teorie o danem tematu, je na tom neco spatneho? Vzdyt rikaji, ze si ma kazdy vybrat, cemu bude verit, davaji spoustu moznosti. Ok, u operace rainbow doslo k omylu, ze pan Masek rekl, ze Tesla se zalekl prvniho pokusu, kdyz byl skoro pul roku po smrti, ale ucastnit se ucastnil, alespon ze zacatku. A spousta lidi nepochopila, ze dva z posadky pri druhem pokusu byli teleportovani do roku xx, kde navsitivil von Neumanna, ktery byl mrtev a rekl jim, at se vrati a znici nejaky prijimac. Opet mozna spatne receno, ale jde o relativni budoucnost, ktera se mohla vytvaret jinak, takze v tom jinem casoprostoru mohl John zit dalsich dvacet let. Detektor se zabyva eterikou, ktera neni urcena pro kazdeho, takze pokud se to nekomu nelibi, je to jeho zajic! Ale nekritizoval bych neco, kdyz nevim o cem sam mluvim a prectu si jeden clanek, kde nejaky mantinel hleda chyby uplne v kazde vete. Mozna moderator Chmelar je dost teatralni, ale bez nej bych si to ted nedovedl predstavit :) ()

Beckett odpad!

všechny recenze uživatele

Mysteriózní / Dokumentární / Komedie, tak se to píše v záhlaví seriálu. Já bych to zařadil spíš mezi Horor. Nikdy v životě mě nic nevyděsilo tak, jako zjištění, kolik vysokoškolsky vzdělaných psychopatů, sociopatů a bůhvíčehovšehoještěpatů chodí mezi námi. Nevím jak vy, ale já se odteď doma zamykám! ()

Subjektiv odpad!

všechny recenze uživatele

Tento pořad si klade za cíl objasňování či alespoň seriózní pátrání po odpovědích na "nejvýznamnější a také nejzáhadnější otázky ze světa vědy, umění a společenského života". Cíl jistě chvályhodný, ovšem cesta, kterou se k němu autoři tohoto seriálu hodlají dobrat, ta vede do pekla. Vše je určeno už volbou hlavního odborníka na záhady, vrchního blábolila - pana Jiřího Maška. Tento pán provozuje internetový magazín www.osud.cz, ve kterém se lze dočíst spoustu zajímavých faktů (česky se jim říká výmysly), např. že KGB sestřelila raketoplán Challenger pomocí Teslovy houfnice. Občas dělá i předpovědi budoucnosti, zatím bohužel neúspěšně. Nelze se tedy divit, že magazín www.osud.cz získal v roce 2002 stříbrný Bludný balvan. Bludný balvan je (anti)cena, kterou každoročně uděluje Český klub skeptiků Sisyfos jedincům, kteří významně přispěli k "k matení české veřejnosti a rozvoji blátivého způsobu myšlení". Očekávám, že za rok 2007 bude jedním z laureátů Česká televize, a to právě za pořad Detektor. Sám jsem zatím viděl pouze jeden díl (edit - nyní již 4), prostudování internetu mi nicméně potvrdilo, že ostatní jsou zrovna tak pošahané. Opravdu musíme sledovat pořady, ve kterých jsme přesvědčováni, že Američané experimentovali se zneviditelňováním lodí, přičemž jednu náhodou teleportovali? Co víc, musíme je platit z koncesionářských poplatků? Kromě toho, že pořad prezentuje úplné hovadiny, v něm bohužel vystupují i skuteční vědci a odborníci. Ti mu pak dodávají punc korektnosti a vědeckosti. Co na tom, že to, co říkají, pramálo (ba vůbec) souvisí s tím, co říká pan Mašek. Ono, když se to dá za sebe, tak to přece musí souviset, že jo? Takže vlastně musí s panem Maškem souhlasit, že? Doufám, že takhle většina národa nemyslí. Mám podezření hraničící s jistotou, že třebas takový ing. Slezák, jehož jsem v pořadu zaregistroval, vůbec netušil, na jakém paskvilu se to podílí. To leccos vypovídá o serióznosti autorů tohoto pořadu. Občas při udílení hodnocení odpad mívám výčitky svědomí, je mi líto autorů, kteří se možná vážně snažili, aby to či ono dílo bylo dobré. Dneska ani náhodou - odpad, odpad, odpad, lhát se nemá. P.S. - V díle o kamenných koulích nám autoři slíbili, že ukážou druhou stranu pravdy. Konečně se přiznali - každý přece ví, že druhá strana pravdy je lež. P.P.S.: Po zrušení je mi trochu smutno, vždyť některé díly byly i přes svou blbost velmi zábavné. Pardon, byly zábavné pro svou blbost. ()

Zajímavosti (1)

  • Cyklus České televize Detektor byl pozastaven na základě "vážných programových důvodů". Po celou dobu vysílání tohoto pořadu se o to snažila AV ČR v čele se spolkem Sisyfos (Jiří Grygar) zastavit vysílání. To se nakonec podařilo. (Lordkolol)

Reklama

Reklama