Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do města terorizovaného zločinci přijíždí nezávisle na sobě tajemný tulák (Josh Hartnett) a mladý japonský válečník Yoshi (Gackt). Každý zde má své vlastní poslání. Když se konečně potkají, rozhodnou spojit své síly a společně bojovat proti zkorumpované vládě Nicoly (Ron Perlman) a jeho femme fatale Alexandry (Demi Moore). Celý děj je zasazen do unikátního fiktivního světa, kde se střetává realita s fantazií, do světa, kde si nemůžete být jisti ani vlastní půdou pod nohama. (LadySoir)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (175)

Redi odpad!

všechny recenze uživatele

Jak hodnotit něco, co se nedá dokoukat snad ani na podesáté? Ta snaha tam byla, ale prostě to nejde. To je mizerné se vším všudy, a to i s velkou dávkou nadhledu. Herci ze sebe udělali jen totální kašpary, že to šahalo až na samotný konec trapnosti. A to jsem se na to docela těšil právě kvůli nadsázce a divadelnímu stylu, který to určitě nezachránil. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Hmm...stylizace pěkná, vizuál hozený do červeno modra a kung-fu scény taky ok (i když by toho bojování nemuselo být tolik, takhle je to mírně přehlcené), dvojku hrdinných mstitelů by taky neubylo, kdyby vypustili nějakou tu hlášku, ale budiž (hlavně chladnokrevný japonský samuraj je kombinace, co nikdy nezklame) a vůbec nejvíc jsem si oblíbila lehce flegmatického barmana v podání Woody Harellsona. Mít to tak ještě méně profláklý příběh a více odsýpající spád, nemělo by to chybu. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Guy Moshe mi hovori leda tak hovno /fakt, nekecam, doteraz som nevedel, ze nejaka taka entita vobec jestvuje/ no a po tomto filme tomu este pekne dlho tak aj ostane. Prilis poznat lacne televizne kulisy, Josh Hartnett /30 Days of Night/ hral hovno, dej to nemalo, reziu asi tiez nie, Wudy Harrelsona otvorene neznasam od filmu NBK /Natural Born Killers, aby bolo jasne/ a Demi Moore je hrozna zenska. Ale fakt hrozna a hrat navyse nevie. 20 % ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Film/ Divadelní hra z post-apokaliptického východu, nejvíce svým stylem podobný/á Millerově Spiritovi, ovšem daleko zábavnější a s řadou v budoucnu dozajista kultovních postav. Především Hartnettův "cowboy ve světě beze zbraní" kouřící elektronickou cigaretu je bez přehánění "boží". Samozřejmě, že Bunraku pro své kartonové kulisy, groteskní vsuvky i ostatní vizuální výstřednosti není filmem pro řadového diváka, pokud se vám však kupříkladu loni zamplouvalo podobné válčení Scotta Pilgrima, rozhodně neváhejte. 7/10 ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

To byl teda nářez! Po zhlédnutí mohu konstatovat,že mě film velmi kladně překvapil,protože jsem tedy opravdu nečekal,že to bude až tak dobré.Film se neinspiruje ostatními,ale jede si ve své vlastní branži,fantasmagorii.Je to takové Sin City,ale možná ještě o trochu lepší.Musím také pochválit Marka Vašuta,který mě svými vypravěčskými schopnostmi hodně překvapil.Ron Perlman v roli záporáka výborný,výkony obou hlavních herců k nezaplacení,velká zásobárna vtípků a dobrých hlášek a neuvěřitelné kulisy.Celkově je film mezi čtyřmi až pěti hvězdami,ale spíše ty čtyři.Hodnocení:85% ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • Název filmu Bunraku je výrazem pro tradiční japonské divadlo. (ČSFD)
  • V průběhu celého filmu ani jednou nezazní jméno postavy Joshe Hartnetta. (Illuminare)
  • Vyjma prologu není ve filmu použita jediná střelná zbraň. (Illuminare)

Související novinky

Josh Hartnett trénuje karate

Josh Hartnett trénuje karate

05.02.2008

Sympaťák Hartnett střídá ambicióznější role s těmi odlehčenými. Podivnost Bunraku (podle tradičního japonského loutkového divadla) bude asi patřit spíš k těm druhým. Film se odehrává ve fiktivním… (více)

Reklama

Reklama