Reklama

Reklama

Hodný, zlý a divný

  • Jižní Korea Joheunnom nabbeunnom isanghannom (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Největší komerční hit tohoto roku a z hlediska divácké návštěvnosti desátý nejúspěšnější film v dějinách jihokorejské kinematografie navazuje na tradici tzv. mandžuských westernů. Tato v zahraničí neznámá a v Koreji zapomenutá kategorie označuje snímky zasazené do prostředí Mandžuska ve třicátých letech dvacátého století, které tematicky odpovídaly americkým westernům. Režisér Kim Ji-un již ve svých předchozích filmech, jako Rány pod pás, A Tale of Two Sisters či A Bittersweet Life (poslední dva byly uvedeny na prvním ročníku Filmasie), chytře mixoval žánry, případně konfrontoval různé stylové polohy tematicky spjatých subžánrů. Tentokrát v akčním dobrodružném spektáklu spojuje inspiraci legendárním eposem Hodný, zlý a ošklivý Sergia Leoneho s dravou nevázaností klukovsky idealizovaných mandžuských westernů a vyprávěcí strukturou současných blockbusterů. (Filmasia)

(více)

Diskuze

warv

warv (hodnocení, recenze)

zly z hodny zly a divny nemel prst tak jako nemel zly z filmu hodny zly a osklivy.

vBaker

vBaker (hodnocení, recenze)

Parádní film, bavil jsem se celou dobu - stále jsem čekal jak to dopadne. Mělo to všecko - akce, příběh, napětí, pěkný vizuál kombinující dobovost s modernou, dobrou hudbu. 5*

Ad název - konec to tak trochu zamíchal, že nelze jednoznačně určit kdo je kdo. :)

vBaker

vBaker (hodnocení, recenze)

Armalite: Mě spíš vadí, že jsou bubínky prázdné. Na počet nábojů tak nehledím.

 (hodnocení, recenze)


Shlédl jsem a ačkoli nejsem žádný hnidopich tak ale veškerou zábavu kazilo spousta nedodělanejch do očí bijících nesmyslů jako je trapné vysřílení 8mi a více ran z 6ti raného bubínkového revolveru a pod.
 
Z mého pohledu film u kterého můžete bez obav "vypnout" a takových je dnes mnoho... pro mne 4/10

Conspi

Conspi (hodnocení, recenze)

Velmi příjemná podívaná plná humorných scén, hlášek a akčních kotrmelců. jj, je to fajn. A ten ironický konec tomu dodává tu pomylsnou třešničku na dortu. 8/10

Hydr0gen

Hydr0gen (hodnocení, recenze)

Che: Souhlas, rozhodně bych si to rád zapařil:). Jako film mě to každopádně zklamalo.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Taky vám v některých momentech přišlo, že Asijský Leone si místy bral plnými hrstmi z herní estetiky? Někdy mi to až příliš připomínalo počítačovou hru...

Ichabod

Ichabod (hodnocení, recenze)

Me se to libilo hodne. Sice na original to nema, ale nemuzu tem Korejcum nefandit, kdyz je to vtipny, hravy, stylovy, super ohudebneny atd. Kdyz muze natocit Korejec fajnovej "eastern" tak proc hledat chyby...

Arachneuss

Arachneuss (hodnocení, recenze)

Nijak nezasahuju do názoru, jen příhodím, že pokud by to mělo být quote: Ať již zkopčený či zparodovaný tak to je minimálně polovina filmu. Např souboj na tržišti byla jasná ukázka na "cestu skrze město - Blonďák skrze domy a Tuco po ulici, likvidujíc střelce".

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

No, ale to jsou odkazy na předlohu (tedy H, Z a O), ale ne na tvůrce. Aby to byl odkaz/pocta na Leoneho (jak to vidím já), tak by tam musel být nějaký jeho "trademark". Ať již zkopčený či zparodovaný. A tohohle tam bylo dost málo. Ále nic.. Jo a jen tak mimochodem - pěknej svetr ,-)

Rogue

Rogue (hodnocení, recenze)

Tak ja tomu asi nerozumim... Jak jinak by jste chteli udelat poctu nez tak, ze tam bude spousta odkazu na predlohu? Nebo ono se to automaticky neimplikuje? Musi tam byt navic jeste neajky feeling rikate. A to uz jsme pak krucek od Van Santova Psycha...

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Tsunami: Ok, líbilo se mi na tom, že to bylo tak hlasité, že mé okolí netušil ten specifický zvuk při otvírání pivka v plechu ,-) Smál, ale méně než bych čekal (resp. ne vtípkům s tlouštíkem). To s tí Bayem neměla být urážka, já ho až na Transformery dost můžu. jo, Bay umí (uměl?) být hodně vtipný. Ale to jsme fakt daleko od tématu...

KarelR

KarelR (hodnocení, recenze)

David '82: Ne, poctu v Pirátech nepřipomínat. Z tý je mi zle dodnes a snažím se jí vytěsnit z hlavy :-)

Arachneuss

Arachneuss (hodnocení, recenze)

Pochybuji že by Bay vymyslel tak originální vtipné scény. Upřímně Davide, ty jsi se nesmál ?

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

No a já viděl dobrý akční blockbuster kde jedna ze tří hlavních postav byla nadbytečná, jedna trapně směšná a jedna infantilně nevtipná, ani jedna nebyla zajímá, neměla motivaci a ani špetku charismatu. Takové H, Z a O zremakované Bayem. Efektní, zábavné a nic víc.

Arachneuss

Arachneuss (hodnocení, recenze)

Já osobně jsem celou dobu viděl The Good, the Bad and the Ugly v podání skvěle komediální parodie a šikmookými herci.

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Já tedy s Davsonem docela i souhlasím. To, že v "Bůhvíčem-movie" zakopne Batman a zabodne se svým špičatým uchem někomu do zadku přece automaticky neznamená, že jde o poctu Nolanovi, ne? Je sice pěkné, že to Ji-un im napěchoval odkazy na "předlohu" (a že jich je tam hafo), ale poctu bych v tom také nehledal. Když už tak H, Z a O jako takovému a ne Leonemu. To už mu větší poctu vystřihli třetí Piráti z Karibiku ,-)

Davson

Davson (hodnocení, recenze)

Tsunami_X: to samozřejmě ne a ani to netvrdím, ale dělat "poctu Leonemu" a zcela přitom ignorovat jeho styl se mi jeví přinejmenším divné. Pak to není žádná pocta, ale jen obyčejný remake.

Němi

Němi (hodnocení, recenze)

Ke stazeni uz je dvdrip, jen neexistuji zadne titulky... Nebo neumim hledat.

Tsunami_X

Tsunami_X (hodnocení, recenze)

Takze podle tebe by vlastne melo jit prakticky o identickou kopii, aby se to dalo oznacit jako pocta.

Davson

Davson (hodnocení, recenze)

Ale to přece není žádná pocta - vzít základní dějovou kostru, uměle na to naroubovat scény, které se režisérovi líbily, přihodit nějaký detail nebo hudbu. To je jen vršení odkazů na režisérův oblíbený film, kde je ale nějaké spojení s Leonovým stylem, s jeho poetikou? Střih, kamera, kompozice záběrů, spojení hudby s obrazem a vůbec celá formální stránka nemá s Leonem vůbec nic společného. Má-li to být nějaká pocta, tak hodně laciná a šlendriánská.

Arachneuss

Arachneuss (hodnocení, recenze)

Celý děj, velká část scén (viz. souboj na tržišti; kopaní lopatou; poslední duel), místy hudební doprovod, skvěle napsané postavy a napínavě poutavé akční scény. Ten film je odkazem na původní verzi uplně nabitý.

KarelR

KarelR (hodnocení, recenze)

Davson: Není? Co třeba hlavní dějová linka "hodný, zlý a ten třetí hledají poklad", odkazy v hudbě, pomrknutí s lopatou a x dalších věcí? :-)

Davson

Davson (hodnocení, recenze)

V některých komentářích čtu, že se má jednat (mimo jiné) o "poctu Leonemu". To mi prosím někdo vysvětlete - kromě názvu tam snad žádný oslí můstek k Leonemu není.

Arachneuss

Arachneuss (hodnocení, recenze)

Kdo na tom byl ve Světozoru ? Já jsem celej film měl takovej hnusej pocit, že oplovina lidí tam je z CSFD :-D

KarelR

KarelR (hodnocení, recenze)

Taky jsem zaslech, že má ten film víc verzí, takže to je možný, ale k tomu už nic bližšího nevím.

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

KarelR: Díky za odpověď. Takže jsem to pochopil správně i tak. Já spíše myslel, že tam chybí něco ještě před tím, ne jen v tom propojení na ten titulkový závěr...

KarelR

KarelR (hodnocení, recenze)

David '82: No mně hlavně pak bylo líčeno, že v tom filmu chyběly na konci asi tři minuty. Proto závěr vůbec nedával smysl a tápal jsem, jestli to měl bejt nějakej flashback nebo bůh ví co. !!!SPOILER!!! Hodnej a divnej to střílení totiž přežijou a pak tam ještě přijede japonská armáda nebo tak něco. Proto je na konci hodnej a zvedaj cenu za divnýho, přičemž divnej frčí na motorce někam do pouště :)

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Nevíte někdo co přesně je v tom rozšířeném závěru, o kterém se pár lidí zmiňuje ve svém komentáři? Díky.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

DaViD´82: Až teď mi došlo, že sluchátka vůbec nemusím použít, takže svá slova beru zpět. Ale ten výlet si přeci jenom ještě rozmyslím.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Ale v simultánním překladu do sluchátku, což znamená, že na to asi peču. :-/

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Na ofic. stránkách festivalu stále nic, ale Světozor již program zveřejnil. Jde to v neděli 7. od sedmi ve Velkém sále.

Tsunami_X

Tsunami_X (hodnocení, recenze)

Dik. Tak evidentne tenhle system tezi z toho filmovyho boomu a vernosti ke korejske znacce jako takove. Nu jsem zvedav, kdy pujdu na svuj prvni motel ja :)

May

May (hodnocení, recenze)

Tsuna: v podstate by se to tak dalo rict, cesta filmu z kina na pulty je rozsahlejsi nez u nas. Nejdriv se objevi v motelech (v koreji jsou motely velmi popularni zabava), zahy nebo soucasne v DVDkinech (dalsi popularni zabava stejneho druhu; projekce libovolneho filmu v uzavrenem prostoru pro 1-2 osoby, obvykle vsak 2 a ruzneho pohlavi) a pak ve videopujcovnach - cca 14 dni az mesic na to je pak OFICIALNE v prodeji.

Adrian

Adrian (hodnocení, recenze)

Na korejskych "Oscaroch" (t.j. Korea’s Blue Dragon Awards) ziskal Nomnomnom najviac cien (celkom 4), ovsem chyba najcennejsi - kategoria Najlepsi film (tu ziskalo sportove nacionalne hladenie po dusi Forever the moment) a nedostal ho ani za scenar (co specialne smerom aj k mojim vytkam k filmu kvitujem ako spravne rozhodnutie). Vdaka akcnym, pompeznym pasazam si film ale odniesol palmu vitazstva v kategorii najlepsia kamera a reziser (buduci rok sa tesim na suboj Bong vs. Park). Moj milacik "Rough cut" zabodoval v kategorii "best newcomer actors".

Tsunami_X

Tsunami_X (hodnocení, recenze)

Ja to nechapu. To je jako nejakej sales/marketingovej koncept bezny v Koreji to "Nejdrazsi motely uz zacali lakat lidi na The Good, the Bad, and the Weird!"?

Související novinky

Tahle země není pro Arnolda

Tahle země není pro Arnolda

13.07.2011

Po skandálu, na který se už mezitím téměř zapomnělo, Schwarzenegger tvrdil, že svůj návrat na filmová plátna odkládá. Ukázalo se, že ne na dlouho. Studio Lionsgate oficiálně potvrdilo, že… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Reklama

Reklama