Reklama

Reklama

Výpravný historický film kanadského režiséra Jena-Marca Valléea sleduje první roky vlády královny Viktorie, která nastoupila na britský trůn v pouhých osmnácti letech. Mladičká panovnice si musí vybojovat své místo v rámci zkostnatělého systému a emancipovat se jak ve vztahu k vlivným politikům své doby, tak ve sféře soukromé ve vztahu k panovačné matce a jejímu ctižádostivému tajemníkovi lordovi Conroyovi. V prostředí plném intrik nachází tolik potřebnou oporu ve vztahu k princi Albertovi. Viktorii ztvárnila Emily Bluntová, která byla za svůj výkon nominována na prestižní Zlatý glóbus, prince Alberta hraje Rupert Friend. Ve vedlejších rolích obrazově i technicky dokonale zpracované podívané se představují Jim Broadbent, Mark Strong, Paul Bettany a Miranda Richardson. Snímek získal celou řadu cen, včetně Oskara za nejlepší kostýmy. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (213)

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem všechno možné, jen tohle ne. Oboum hlavním hercům role náramně sedla, Emily by si zasloužila nějaké to ocenění. Námět krásný, naučný, skvěle natočený, žádné nudné chvilky, na které jsme už zvyklí. Nebýt pohádkového konce, ale na můj vkus nějakého dramatičtějšího, dávám 5*. Úprava: za trailer o hvězdičku nahoru, krása, když si na film vzpomenu. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film, který si podle mého názoru zaslouží velký obdiv, jelikož ho řadím do skupiny z jednoho nejlépe natočeného historického snímku dnešní doby. Dobové kostýmy a prostředí je maximálně realistické, příběh - pro muže asi nic moc, ale silné citové pouto, které bylo vytvořeno mezi mladou panovnicí a mužem, který se v její přítomnosti choval podle svého, jelikož nechtěl a hlavně nevydržel dělat to, co si přáli od něj ostatní, je velice intenzivní a hlavně ztvárněn s takovou lehkostí a nonšalancí. Délka trvání je také zcela uspokojující - ani dlouhé ani krátké. Ale co mě na filmu nejvíce upoutalo byla hudba. Tak silná a emocionálně vypjatá a přitom neucajdaná hudba, která provázela celý film byla podle mě třešničkou na dortu. Tak není se čemu divit - Ilan Eshkeri má za sebou už pár snímků, kterých se ujal. Sice se jedná jen o začátek vlády mladé Victorie, ale to je přeci také důležité a tudíž si myslím, že i počáteční krátké vrácení do dětství a ukázání pár základních tradic a zvyků a jak to "chodilo" v královské rodině předtím, je zcela vhodné a ztvárněno v patřičném množství.Jo a ještě - velmi silná podoba hlavních představitelů z původními postavami?? ;) ;) Emily Blunt nám ukázala, že dokáže hrát i něco jiného, než lstivou mrchu :) ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Bohužel nic moc. Viděl jsem spíš trochu rychle slátanou romanci na pozadí historických událostí, než historické životopisné drama, které jsem podle popisku žánrů očekával. Nijak jsem se za těch 100 minut nedokázal vžít do situace žádné postavy - tedy tohle je snad první film, kterému ta relativně krátká stopáž vadí, i dvacet minut navíc by mohlo pomoci. Dalším "bohuželem" je fakt, že je mi Emily nesympatická - jasně, moje mínus, ale já na ni musel skoro 100 minut koukat. Možná fakt hraje dobře, ale mozku neporučíš. V každém případě postava Emily prostě jen byla, vlastně všichni tam jen byli, ale nijak nevytvářeli příběh, který by zaujal nebo alespoň nebyl podáván tak povrchně. Jediní, kdo mě zaujali, byli Mark Strong a Miranda Richardson, což zřejmě nebylo tak úplně záměrem filmu o jedné životní etapě královny Viktorie. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Vynikající drama s talentovanou sbírkou herců. O téhle královně jsem dřív věděla akorát to, že je podle ní pojmenována jedna éra, takže jsem si zase jednou rozšířila obzory. Propracovaná výprava a dobová hudba filmu dodávají na realističnosti. Největší výhodou jsou ale určitě herci. Emily Blunt a Rupert Friend byli do svých rolí vybráni dokonale. Na konci filmu jsem měla trochu dojem, že se dívám na pohádku. 4,5* ()

Ducharme

všechny recenze uživatele

Perfektní tónování utváří příjemnou atmosféru podtrženou krásnou hudbou. Dějově "Viktorie" nejednou prudce zakopne a vymáchá si čumák v kaluži slizu - hlavně druhá polovina má hodně okopané špičky bot. Ač je film zařazen do žánru drama myslím, že potěšeny budou spíše romance chtivé dámy. Já místy byla. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (11)

  • Šaty, které má na sobě Victoria (Emily Blunt) při prvním setkání s radou, jsou kopií skutečných šatů královny Victorie. Patří ke sbírce britského muzea, avšak z původní černé barvy vybledly do hněda. (hellstruck)

Související novinky

McConaughey léčí AIDS drogami

McConaughey léčí AIDS drogami

11.03.2011

Na nějakou dobu si dal pohov od rolí hezounů v romantických komediích, takže jej uvidíme v právnickém dramatu The Lincoln Lawyer a pak možná i v jeho vysněném projektu nazvaném The Dallas Buyers Club… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama