Traces of Death (video film)
Dokumentární / Horor
1993, 78 min
Šokujíci, avšak naprosto realistický, místy velmi krutý pohled na hrůzy života. Dokument, který přivádí diváka daleko za hranice představivosti. Je sestaven z autentických záběrů děsivých skutečností, které se v tomto našem světe bohužel také stávají. (oficiální text distributora)
Darren
I když je to minimálně stejně tak zajímavé jako hnusné, nedá se to nikomu doporučit a opakované zhlédnutí je v tomto případě naprosto neznámý pojem. Ovšem další díly si klidně dám :)(29.9.2009)
Kusko.t2
Alternatíva ku sérii Faces of Death, po ktorej je Traces of Death asi druhá najznámejšia dokumentárna séria explicitne zameraná na smrť a to na jej SKUTOČNÚ tvár. Pilotný diel z produkcie Dead Alive dokáže zraziť až na kolená a dokonca sám o sebe hravo zahanbí celých šesť častí Faces of Death dohromady! Úvodný EXTREME WARNING na krvavo červenom pozadí neklame! Jednoduché spracovanie a hudobný doprovod od T.O.D. sadol na takýto druh shockumentu dokonale. Miestami síce morbídne poznámky od Damona Foxa (rozprávač) vyznievali dosť podivne až opovážlivo, o záverečnom HA HA HA ani nehovorím. Ale tak to už niekedy býva. 5* za to, že je to 100% REAL. Realita je sama o sebe zaujímavá a jej pripomenutie nemusí (ale môže) uškodiť. British Board of Film Classification (BBFC), ktorá na dokument uvalila zákaz v U.K. je práve názoru, že Traces of Death neobsahuje žiadne zábery výchovnej ani inej hodnoty. Názor, že je to úchylná sračka pre úchylov, bez zmysluplnej hodnoty, vo všeobecnosti drvivo prevláda. Nebolo mi všetko jedno, divný pocit organizmu sa dostavil! ### Medzi to najznámejšie (zámerne nepíšem najzaujímavejšie) čo dokument prináša je napríklad amatérsky záber dvojice turistov (Karl Zhoen a Resy Cohen) použitý už v dokumente Ultime grida dalla savana (1975). Viac informácii teda tam. Okrem toho by som spomenul aj známu scénu samovraždy amerického politika Budda Dwyera, ktorá sa objavila napríklad aj v zostrihu Gesichter des Todes VI (nie od Johna Alana Schwartza). O čo teda išlo? 22. januára 1987 spáchal Budd Dwyer samovraždu strelou do úst priamo na svojej tlačovej konferencii pred množstvom novinárov. Dwyer, vtedy ako pokladník Pennsylvanie, bol usvedčený z prijatia úplatku vo výške 300,000$, avšak stále tvrdil, že je nevinný a obeť politického prenasledovania. Pred tým ako ukončil demonštratívne svoj život Magnumom 375, rozdal tri obálky v ktorých sa nachádzali tieto písomnosti: 1 - dopis svojej žene, 2 – karta darcu orgánov a iné..., 3 – list jeho nástupcovi. ### To hlavné čo je tu k videniu: dokumentácia nehôd, samovrážd (napr. Budd Dwyer), vrážd, pitvi (lekárske zábery boli použité z raritného dokumentu americkej armády - Basic Autopsy Procedure (1961)), športové nehody, plastická chirurgia, atď.......... S Traces of Death teda opatrne!(22.2.2009)
bassator
Nic drsnějšího a odpornějšího snad nelze vidět než tuto kolekci Stop krve. Člověk se slabými nervy se nedokáže dívat ani minutu na tyto naprosté otřesnosti. Popravy, nehody, mučení, prostě příšerné věci... Myslím si, že nic podobného už v životě neuvidím a nechápu jak se takovéto dokumenty mohli dát oficiálně sehnat. Po morální stránce bych měl po minutě film vypnout a dát ihned odpad, ale do dokumentární stránce to je unikátní skvost který nemůžu ohodnotit jinak než sto procenty. Po shlédnutí tohoto unikátního dokumentu člověk konečně vidí jaké nebezpečí se skrývá za volantem, vidíte zde jací jsou skutečně lidé, bez srdce zlý, krutý... Ale tvůrci udělali i úžasnou věc, že film odlehčily sekvencemi například s motoristickými vtipnými haváriemi. Nelze hodnotit jednotlivé díly, protože jsou všechny stejný, stejně krutý. Ale jako celou sérii Traces of Death hodnotím jedině - 100%(2.6.2009)
Copacabana
Toto nechcete vidieť.(23.6.2011)
bari68
Zakázané ovocie chutí najlepšie.V mojom prípade-nechutí.Po desiatkach upozornení-,,Len pre silné žalúdky,, v tejto diskusii som sa nepoučil.,,Dokument,, ,ktorý obsahuje obrázky a pasáže ktorým slovo odporné je silné ako čaj pre batole.Pár videí,ktoré sa ešte vyrovnajú silnejším správam v televíznych novinách,ale inak náročky som napísal ,,dokument,, v úvodzovkách, pretože v podstate mi to pripadalo ako zostrih z webov : zvraceny a rozzlobenimuzi.cz s pár vetami komentátora.(30.6.2009)
dude1
No bolo mi toto treba? Okrem toho že som strávil hodinu a štvrť sledovaním toho najodpornejšieho čo som kedy videl, ešte mám aj problém s ohodnotením. Cieľom dokumentu bolo spôsobiť šok brutálnou realitou a to sa podarilo dokonale, na 5 *. Ale počas sledovania kažká moja bunka kričala "hnus!!!" a teda hodnotil by som to ako odpad. Preto volím strednú cestu, aj keď neviem či robím dobre.(22.9.2009)
jilda
Tak Vám nevím, moje černá duše mi velí dát za takovou dávku čistého hnusu a smrti plný počet hvězd. Na druhou stranu je mi trochu šoufl. Tohle je opravdu hodně drsný sestřih. Máte rádi pitvu, nehodu, sebevraždu pistolí, napadení lvi, závoďák v davu lidí. Je to v tom případě laskomina pro úchyla. Nebo velký vykřičník než budete hazardovat s životem....(5.1.2009)
morena.jea
Fakt ťažko hodnotiť. Na jednu stranu viem že je to odporne nechutné a slušný človek by to nedokázal pozerať bez príručného kyblíku na dávenie. Ale na druhej strane moje perferzné ja si to čiastočne užívalo. Preto volím zlatú strednú cestu a dávam tri hviezdy.(13.10.2011)
coscarelli
odpad!Neviem,koho moze smrt vzrusovat.Nech chcipne ihned!!!(1.1.2012)
Mysantrop
škola života...nic víc nic míň...poprvé jsem tohle viděl na videoparty na VHS před více než deseti lety, ale tohle peklo mi utkvělo v hlavě dodnes....u téhle věci nemá smysl více komentovat...to opravdu ne....jen pro otrlejší povahy...(23.12.2011)
Tepličák
Na úvod musím souhlasit s DanRichter ! Téééž když jsem měl těch 15 let šel jsem s kámošem do videopujčovny a tohle mě tam zaujalo :D Chtěl jsem to za každou cenu vidět. O pár měsícu později jsem na to opět narazil a tehdy jsem si to pujčil. Měl jsem bobky z toho že mi to nepujčej :D . . . . a už jsem si to pádil domu pustit :P. . . a řeknu váám ještě 2 dny po, jsem na to furt myslel :( Ted nevím zda jsem viděl tenhle díl nebo jinej však ono je to stejně na jedno brdo :P Co musím napsat je to , že horší podívanou jsem nikdy nezažil , je to opravdu vrchol všeho a též nechápu jak to mohly pustit na svět. ( i když jsem vlastně rád :D :P ) ale myslím si že o tomhletom projektu víí opravdu ale opravdu málo lidí. Aspon mužu bejt na sebe pyšnej že jsem viděl ten nejodpornější "Film" ( dokument) který kdy spatřil světlo :)(9.4.2010)
kishi_SO
chvalabohu za taku kvalitu obrazu, lebo pri lepsej no neviem neviem...bohuzial kruty pohlad na ludsky, miestami, "debilizmus". Jedine co mi vadilo bolo asi az prilis vela pohladov do operacnej sali a na pitevny stol. Ked sa rozhodol magor ze chce byt kravou, pri istom specifickom reze som bol nuteny vypnut a ist skontrolovat ci som este chlap. Bolelo aj mna :-D(29.7.2010)
DanRichter
jako mladý puberták jsem si to jednou půjčil z videopůjčovny (nechápu,jak mě to mohli dát,když jsem měl 15 a vypadal na 10 :D), abych se na to mkrnul s bráchem a mohli pak spolu druhý den se všem chlubit, co jsme to drsného viděli (nevěděli jsme vůbec , co to je .. jen že prý jsou tam nějaké chutovky) .. no, tehdy jsme to po 15 minutách vypnuli , a už nikdy nechtěli nic takového vidět :)) .. a tak jsem si holt musel počkat ještě pár let, abych dozrál i na takový film, a mohl se na něj podívat až do konce :D .. film je často srovnáván s Faces of death, no zde oproti Faces vidíte vše 100% reálné (faces jsou známé tím, že dost scén bylo zinscenovaných, aby dodali glancu a prodejnosti těm pár opravdu reálným scénám) , a hlavně pak zde vidíte opravdu pestrou škálu všeho možného (mučení, popravy, nehody, sebevraždy, pitvy atd..mimochodem,od tohoto filmu se chci nechat zpopelnit a jestli sebevražda, tak jedině si vlézt do krematoře a spálit se na popel :D), což by asi na první pohled nebylo ničím divným (to vše ve filmech vidíme de facto denně), nebýt malého detailu , který to vše dělá tak SILNYM - vše není hrané, ale surová realita !! .. onen fakt ted dopředu asi s nikým moc nehne, ale když pak uvidíte prvních pár scén, a začne vám docházet, že se to stalo, že tak to vypadá doopravdy, že se to klidně může dít i ted a někde kolem vás (či nedej bože vám :D), začne vám být tak nějak "úzko" tam uvnitř (přetlačí to i pocit znechucení nad scénami) , a tento pocit z vás nezmizí ani pár dní po filmu, a to celé umocní i myšlenka, že toto je obraz lidí kolem nás, takoví jsme taky - ne jen pracovití, veselí, opilí či usměvaví :) .. jako nic drsnějšího , brutálnějšího a krvavějšího asi neuvidíte (jen v těch dalších pokračováních této série :D) , a tak nezbývá než varovat všechny slabší jedince, at se fakt radši nato nedívají , ani na netu není k vidění tolik "drsností", jako tady ... a naopak, jetli si někdo myslí, že s ním jen tak nic nehne, a že je tak otrlý, aby viděl kde co, tomu to jen doporučím, rychle změní názor :D ... PS: mimochodem, moc se tady nezminuje slovní (krásně cynický) a hudební doprovod filmu, který musím vyzdvihnout (možná až cynicky, neb šlo o death - metal)(7.4.2010)
peterfriusjilek
Súhlasím s oficiálnym textom distribútora, v dokumente neuvidíte nič vymyslené, len množstvo smrteľných tragédií a zopár operácií s pitvami. A to je aj problém celého filmu, zábery skáču nelogicky, bez ladu a skladu, zrazu sledujete nechutné utrpenie zaživa horiaceho prasaťa a potom autonehody. Jediné, o čo tu ide, je šokovať bežného diváka. Jednoducho zostrihané fotografie a videá s hororovým hlasom narátora nemajú zmysel, iba ukázať pre efekt sa - samozrejme - za čosi plnohodnotné nepočíta. Preto sa tomuto žánru hovorí mondo, lebo to nie je skutočný dokument, toho funkciou je i poučiť. Tuná sa ponúka praobyčajná krvavá šou. Nehodnotím však samotný obsah, ale spôsob spracovania.(2.5.2011)
POciSEM
Hodne drsnej pohled na to jaky nehody a zverstva se dejou po celym svete. Urcite velice oblibena vec kazdyho upira co si denne maluje linky pod ocima a sem tam se rizne ale taky dost zajimava ukazka toho jaky dokazou bejt lidi prasata a nestitej se niceho. Abych pravdu rekl ani tak mi nevadilo koukat se na provazochodce ve vetru nebo na pyrotechniky rozprsknuvsi se pri deaktivaci bomby jako koukat se na normalni veci vsedniho zivota mezi nez bych zaradil porod cisarem ci liposukce. Tak jako tak nehodnotim plnym poctem proto ze bych u kazdyho smrtaku olizoval nuz ale proto ze nic podobnyho sem do ty doby nevidel. Dvakrat stacilo a myslim ze potreti se na to podivam az za hodne dlouho(18.11.2011)
waerwulf
Dokument, v ktorom hrá Smrť svoju životnú rolu! Vidieť umierať ľudí (a zvieratá) je fakt neskutočný adrenalín. Zastrelenie, napadnutie rozzúreným psom, samovražda (fakt humus!), balzamovanie nebožtíka (ešte väčší humus!), zožratie chlapíka levmi a mnoho dalších "chuťoviek", z ktorých sa dvíha žalúdok do maximálneho extrému! PS: Vďačím najmä tomuto dokumentu, že sa stal zo mňa vegetarián...(23.1.2012)
MikeManson
Asi nebudu zas az tak otrlej, kdyz jsem to nebyl po pul hodine schopnej dokoukat a zbytek stopaze proklikat jakoze "co jeste tam je" xDD Samozrejme zvedavost a tip me k tomu prilakaly, ale krome uceloveho sokovani temi brutalnejsimi vecmi co zachytily kamery, tu nebylo nic k analyzovani ci pochopeni do hloubky... Je to proste jen test vasi otrlosti... Za to by se dalo dat pet hvezd, ale jelikoz me to nijak prilis neobohatilo, volim stredni cestu... Uvidime priste.. Jestli jeste vubec nejake priste bude xD(15.5.2012)
MgrBizzaro
To prosim pekne tocila reziserka z nejpovolanejsich, pani Realita.(14.1.2011)
Související
- Traces of Death V: Back in Action (video film) (2000)
- Traces of Death IV: Resurrected (video film) (1996)
- Traces of Death III (video film) (1995)
- Traces of Death II (video film) (1994)
Podobné
- Faces of Death (2011)
- Faces of Death: Fact or Fiction? (1999)
- Banned from Television: Prison Files (video film) (1998)
- Best Of Banned From Television, The (video film) (1998)
- Banned from Television III (video film) (1998)
- Banned from Television II (video film) (1998)
- Banned from Television (video film) (1998)
- Faces of Death VI (1996)
- Šokující Asie 3: Po setmění (1995)
- Faces of Death V (1995)
- Faces of Death 4 (1990)
- Worst of Faces of Death, The (1987)
- Faces of Death III (1985)
- Faces of Death 2 (1981)
- Šokující Asie druhá část (1981)
- Tváře smrti (1978)
- Šokující Asie 1 (1974)