Reklama

Reklama

Henjelgwa geuretel

Trailer

Obsahy(1)

Eun-soo nabourá se svým autem nedaleko lesa, kde chvílí bloudí, ale zanedlouho potká dívku, která ho dovede k domu uprostřed lesa, ve kterém bydlí se svými rodiči a dvěma sourozenci. Rodina působí na první pohled až pohádkově idylicky, je velmi milá, nabídne mu jídlo, nocleh. Ale dostat se zpátky k silnici, aniž by zabloudil, se zdá nemožné. A hlavně děti nejsou ani trochu nakloněny, aby odešel. Eun-soo začíná pochybovat o jejich úsměvech a nevinnosti… (Mertax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

tombac 

všechny recenze uživatele

Od Hansel and Gretel jsem si již někdy před rokem sliboval stylizovanou, napůl pohádkovou, napůl ponurou podívanou oscilující mezi dětskou fantasy a horrorem. Tento předpoklad se víceméně vyplnil, ale navzdory jistým kvalitám snímku se stejně nemohu zbavit pocitu, že z kombinace zvolené látky a výrazného výtvarného řešení šlo vytřískat více. Bylo by zajímavé, jak by si s tím poradili třeba Kim Ji-un či Park Chan-wook (však vám během filmu dojde, proč). Anebo Guillermo Del Toro, jehož Pan's Labyrinth díky skloubení neradostné reality, dětské pohádkové imaginace a poetiky s nápaditým tvůrčím přístupem poskytl silný zážitek a zadřel se pod kůži. O Hansel and Gretel to i přes zjevnou snahu tvůrců o podobný výsledek tvrdit nemůžu. 7/10 ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Korejským filmům jen tak na chuť nepřijdu, ačkoli se snažím, tak to prostě nejde. Pár scén šlo, ale pokud se člověk nudí podobu celého snímku, není něco v pořádku. Zářící barva byla hodně protivná a bila mě do očí odstrašujícím způsobem. Díky tomu hororové scény nepůsobily hororově, ale spíše komicky. Nechci nikoho odradit, ale mě tento místy originální Korejský snímek nesedl v žádném směru. Bude lepší, když si každý divák vytvoří svůj vlastní obrázek... 3/10 = 35% ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Originalitou veru tento film netrpí a začiatok sa dosti vlečie, no dynamickejšia druhá polovica to všetko vynahrádza. Hanzel a Gretel ukázal hlavne to, že rozprávka a horror od seba skutočne nemajú ďaleko. Rozprávkové a detské motívy dokázal pretransformovať do pôsobivých hororových scén a aj samotný príbeh, ikeď má silný dramatický podtext, má skutočne rozprávkovú atmosféru a záver. Násilie praktikované na deťoch je tu však spredsa len trochu moc drsné a samoúčelné. Veď samotný tento film ukázal, že strašidelný dokáže byť len obyčajný detský úsmev, či santa klaus, tak prečo sa utiekať k zbytočnej brutalite. Trochu viac tvorivosti, menej samoúčelnosti a mohlo s toho byť trochu viac ako len vydarený trendy film. (7/10) ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Ani nevím co k tomuto filmu napsat... V první řadě asi to, že je to krásná podívaná... Hororové prvky tak jsou, ale je jich málo.... Převážně je to Drama/Fantasy... Děj je až pohádkový, krásný, až se zdá že to nemůže být pravda... A není... Za tím vším se skrývá něco... Co? Něco co má již jasná pravidla.... Chceš nás opustit? Zemřeš "Když jim začneme důvěřovat a mít je rádi, zkusí nás opustit."... Z lesa cestu nikdy nenajdeš "Uvidíme, jestli se dostaneš z toho lesa.".... Dá se z tohoto uniknout? Možná, ale jestli ano nebo ne se dozvíte až ve filmu. Herecké výkony se mi velice líbili... Všech 3 hlavních aktérů, ale nejvíce Eun-gyeong Sim která hrála Kim Young-hee... Nicméně i Won-jae Eun a Ji-hee Jin zahráli své role suprově... "Nejsme zlobivé děti. Ne, my jsme jiní.". Celkově se mi snímek líbil... I když se z toho dalo vytáhnout asi více, ale to vem již čert... I takto to stálo za to... Atmosféra je celkem špatně popsatelná, jelikož byla pro mě hodně promněnlivá.... "Na Vánoce nám splníte každé přání, že? Jistě.". ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pohádkový horror pro odrostlejší děcka, horrorová pohádka pro dospělé či rodinný snímek o bandě sirotků a kouzlu Vánoc? Nevím, je tam vlastně od všeho trochu. A i přes výrazně lepší první polovinu, nemám moc co vytýkat. Stačí, když si vzpomenu na ten neprostupný hvozd (nenapadá mě film, kde by byla působivější lesní atmosféra) a hnedka mám chuť vyrazit někam k Boubínu a tam si najít tu svou "Perníkovou chaloupku". ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Z gramofonu hraje „Little Child Of Mary“ od Edwina Schneidera. (Duoscop)
  • Těsně před tím, než Eun-soo (Jeong-myeong Cheon) otevře ledničku, tak má plnou pusu chleba. Po otevření ledničky už má ale pusu prázdnou. (Duoscop)

Související novinky

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Reklama

Reklama