Reklama

Reklama

Henjelgwa geuretel

Trailer

Obsahy(1)

Eun-soo nabourá se svým autem nedaleko lesa, kde chvílí bloudí, ale zanedlouho potká dívku, která ho dovede k domu uprostřed lesa, ve kterém bydlí se svými rodiči a dvěma sourozenci. Rodina působí na první pohled až pohádkově idylicky, je velmi milá, nabídne mu jídlo, nocleh. Ale dostat se zpátky k silnici, aniž by zabloudil, se zdá nemožné. A hlavně děti nejsou ani trochu nakloněny, aby odešel. Eun-soo začíná pochybovat o jejich úsměvech a nevinnosti… (Mertax)

(více)

Recenze (69)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pohádkový horror pro odrostlejší děcka, horrorová pohádka pro dospělé či rodinný snímek o bandě sirotků a kouzlu Vánoc? Nevím, je tam vlastně od všeho trochu. A i přes výrazně lepší první polovinu, nemám moc co vytýkat. Stačí, když si vzpomenu na ten neprostupný hvozd (nenapadá mě film, kde by byla působivější lesní atmosféra) a hnedka mám chuť vyrazit někam k Boubínu a tam si najít tu svou "Perníkovou chaloupku". ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Roztomilé hororové Drámo na styl Case 39, Orphan v Asijském vydání .. První hodinu a půl se nedělo takřka nic zajímavého a poté, jako by se režisér probral a vytasil karty z rukávu. Bohužél, ani to skvělé finále nemůže ovlivnit mé hodnocení.. 60% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Temná, a přesto božsky barevná fantasy pohádka volně inspirovaná slavnou Perníkovou chaloupkou. Snímek se může pochlubit precizní vizuální stránkou, ve které se klade velký důraz nejen na vánoční atmosféru: na první pohled šťastná rodinka, svítící stromek, kupa dárků, hořící krb, za okny padající sníh... přesto tu něco smrdí. A tou mrtvolou, skrytou na půdě, to nebude. Z podivného lesa nejde utéct, caparti se ukážou jako schopní citoví vyděrači, a vám začne hrabat na majáku. Hudba lahodí, kamera kouzlí, zkrátka radost sledovat. Největším nepřítelem se tak bohužel ukázala dvouhodinová stopáž, která nedokázala zcela udržet mou pozornost, jakou si tahle látka jistě vyžaduje. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Spíš než Jeníčka a Mařenku mi to připomínalo Alenku v říši divů. Bylo to takové barevné, strašidelné, se slušnou hororovou atmosférou a můžu vám říct, že bych se nechtěla nikdy octnout na tom místě v lese a potkat milou holčičku, které mě dovede k nim domů a tím začne nejhorší noční můra. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Strašidelná pohádka, ke které mi sedí jediný výraz, a to "svoucnost". Tenhle film má svoji ojedinělou atmosféru a žánrově je téměř nezařaditelný. Jedna jeho tvář je pastelově barevná a snová, druhá temná a hororová. A teď už je na každém, zda ho tahle kombinace osloví, a nebo v něm zanechá pořádný chaos. U mě se dostavilo obojí, ale rozhodně převažuje nadšení. Navíc, konečně horor, po kterém v noci usne i taková poseroutka, jako jsem já. 3,5* ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Od Hansel and Gretel jsem si již někdy před rokem sliboval stylizovanou, napůl pohádkovou, napůl ponurou podívanou oscilující mezi dětskou fantasy a horrorem. Tento předpoklad se víceméně vyplnil, ale navzdory jistým kvalitám snímku se stejně nemohu zbavit pocitu, že z kombinace zvolené látky a výrazného výtvarného řešení šlo vytřískat více. Bylo by zajímavé, jak by si s tím poradili třeba Kim Ji-un či Park Chan-wook (však vám během filmu dojde, proč). Anebo Guillermo Del Toro, jehož Pan's Labyrinth díky skloubení neradostné reality, dětské pohádkové imaginace a poetiky s nápaditým tvůrčím přístupem poskytl silný zážitek a zadřel se pod kůži. O Hansel and Gretel to i přes zjevnou snahu tvůrců o podobný výsledek tvrdit nemůžu. 7/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Skvělá hororová pohádka s úžasnou vizuální stránkou, která dodává celýmu filmu naprosto perfektní temnou, ale zároveň pohádkovou atmosféru, která ale bohužel na můj vkus postrádá takový větší mrazení, takže hororový scény pak nemaj takovej dopad, jakej by rozhodně mohly mít. Nicméně všichni herci, včetně těch dětských, jsou skvělý ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavá variace na téma Jeníček a Mařenka, kde ale začnete po hodině a půl cítit, že jste perníkem už trochu přesyceni. Ne, že by film neměl gradaci, ale je tak roztažená, že když Eun-Soo objeví modré dveře a začne číst knížku, už vás to tak "nevezme". Prostřední ze sourozenců (chlapec) je pěkně hororově krutý a v hraní velice realistický. Santa Claus mi do celkového ladění filmu moc nezapadl, ale to mi vynahradila scéna s pecí, sice bez lopaty, zato ale démonicky uskutečněná silou mysli:). Dům mi svou pestrobarevnou výbavou a jídlem vizuálně připomínal Karlíka a továrnu na čokoládu, měla jsem hroznou chuť na všechny ty sladkosti. Jak to u pohádek bývá, končí dobře - a ani tato není výjimkou, ovšem během ní to odskáče více než jen jeden zajíc... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarená mysteriózna fantasy dráma z juhokórejskej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o mladíkovi, ktorý sa ponáhľa za svojou matkou do nemocnice, ale havaruje na ceste uprostred lesov a zranený hľadá pomoc. Pomocou dievčaťa sa dostane až do rodinného domu obývaného zdanlivo ideálnou rodinou, ale časom si začne uvedomovať, že niečo nie je v poriadku a navyše sa z lesa nevie dostať. So spracovaním som nadmieru spokojný, síce sa tu väčšinu času až tak moc neudeje a to hlavne celú prvú hodinu, ale tu to vôbec neprekáža, celý film má také zvláštne čaro, ktoré si ma získalo hneď, dej ma vtiahol hneď od stretu s dievčaťom, ktoré príde už o pár minút a potom sa už na to veľmi dobre pozerá celý čas a je radosť sledovať to postupné odkrývanie záhady. Dej sa skutočne rozbehne až v poslednej tretine, ktorá už jasne ukáže celú pravdu a rozdelenie kladných a záporných postáv a nesklame ani slušný záver. Veľmi som spokojný aj s atmosférou, spočiatku pôsobí tak príjemne rozprávkovo, ale časom je to už skôr také mierne temnejšie fantasy a tak keď práve nič výrazne zaujímavé neponúka dej, tak to s ľahkosťou zastúpi atmosféra. Herecké obsadenie je celkom slušné, hlavný hrdina Cheon Jeong-myeong nie je až tak moc výrazný, aby dokázal utiahnuť film, ale svoj účel splní, najlepšie sú jednoznačne detské postavy, hlavne skvelá Sim Eun-gyeong, ale aj zvyšok. Réžia a technická stránka sú perfektné, film má mimoriadne pôsobivý vizuál, je tu dobre budovaná atmosféra, podarilo sa vytvoriť to zvláštne čaro rozprávky, tu som veľmi spokojný. Hansel and Gretel je veľmi zaujímavý film, ktorý sa kľudne môže porovnávať aj s tými najväčšími klenotmi tohto typu, aj keď scenáristicky za niektorými z nich, ako napríklad Faunov labyrint predsa len zaostáva. Ale myslím, že tento potenciál sa tu podarilo využiť naplno. 79% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Pohádka, horor, temný triler, rodiné drama... to všechno v sobě kloubí Jeníček a Mařenka. A dělá to moc dobře. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Velké plus a tetelení se. Chci adoptovat malé korejce. Je to drahý špás, ale nevím, proč by sběratelské koníčky měly mít jen filmové hvězdy... Formálně vynikající vyprávění příběhu / příběhů. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Originalitou veru tento film netrpí a začiatok sa dosti vlečie, no dynamickejšia druhá polovica to všetko vynahrádza. Hanzel a Gretel ukázal hlavne to, že rozprávka a horror od seba skutočne nemajú ďaleko. Rozprávkové a detské motívy dokázal pretransformovať do pôsobivých hororových scén a aj samotný príbeh, ikeď má silný dramatický podtext, má skutočne rozprávkovú atmosféru a záver. Násilie praktikované na deťoch je tu však spredsa len trochu moc drsné a samoúčelné. Veď samotný tento film ukázal, že strašidelný dokáže byť len obyčajný detský úsmev, či santa klaus, tak prečo sa utiekať k zbytočnej brutalite. Trochu viac tvorivosti, menej samoúčelnosti a mohlo s toho byť trochu viac ako len vydarený trendy film. (7/10) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Len veľmi obtiažne som prichádzal na chuť tomuto filmu. Kórejské, Japonské, Čínske " JING - JANG " filmy si ma získavajú len veľmi ťažko a ani pri tomto diele to nebolo inak. Prvých 70 % sa mi neskutočne vlieklo ale zvyšných 30 % mi vynahradilo všetko ostatné. Herecké výkony detí boli pre mňa neskutočne nadštandardné. Rozhodne však nešlo o horor ale skôr psychologickú drámu v ktorej sa vykresľuje príbeh troch sirôt v dome na samote u lesa v ktorom rozhodne nejde o to, že by mizlo omšové víno .. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Zázraky, sny a přání / Nenávist, strach, bolest, dva protipóly se střetnou v jeden okamžik v "ráji hodných dětí" ve vánočně laděném magickém fantasy vizuálu s temně přitažlivou erbenovsky zachycenou poetikou. :) Pojďme poodkrýt vzpomínky dětství.. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Nádherná temná fantasy s úchvatnou vizuální stránkou a kouzelnou pohádkově-horrorovou atmosférou, která mě nejen učarovala, ale i dojala. Něco mezi El Laberinto del Fauno a El Orfanato, ovšem na asijský způsob. Po dlouhé době konečně Korea jak se sluší a patří. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Upozornenie: komentár obsahuje spoileroidné prvky. Veľmi ok. Od začiatku slušná a miestami veľmi znepokojivá atmosféra, podpovrchové napätie a veľmi iné spracovanie známeho príbehu. A tým iné myslím, že je takmer naruby, veľmi zvláštne postavené, záhadné a do veľkej miery nepredvídateľné. Myslím, že je na mieste zrovnanie s Del Torovým Faunovým labyrintom, s ktorým film zdieľa nádych rozprávky pre dospelých, samozrejme s ladením do hororu; nič extrémne kruté ani desivé tak, že vyletíte zo stoličky pravdaže nečakajte. Je to zábavné, nevšedné a ozvláštňujúce hlavne tým, ako je príbeh uchopený, ako sú doňho vkladané rozličné bizarne pôsobiace prvky, ako výborne je zvládnutá nádherná vizuálna stránka (síce občas riadny gýč, ale správny gýč). S Del Torovým filmom zdieľa aj v závere divácke rozčarovanie z koncového "bol to sen, alebo skutočnosť?", filmom však jemne prestupuje aj Lynchovská metafora na spôsob "zlo sa skrýva v každom z nás". Tak si, divák, vyber. Len tú trochu pátosu ku koncu si mohli odpustiť. 75% ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla opravdová pecka. Je pravda, že pohled na zubožené, týrané děti je opravdu snad největší horor, jaký si dokážu představit. Dokonalé dialogy typu: "Proč nás chceš opustit? My jsme hodné děti" opravdu způsobují mrazení po celém těle. Zasvěcená prezentace dětského myšlení, rozdílného světa dětí a dospělých a to vše je dokresleno skvělou hudbou a výtvarným pojetím. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Korejským filmům jen tak na chuť nepřijdu, ačkoli se snažím, tak to prostě nejde. Pár scén šlo, ale pokud se člověk nudí podobu celého snímku, není něco v pořádku. Zářící barva byla hodně protivná a bila mě do očí odstrašujícím způsobem. Díky tomu hororové scény nepůsobily hororově, ale spíše komicky. Nechci nikoho odradit, ale mě tento místy originální Korejský snímek nesedl v žádném směru. Bude lepší, když si každý divák vytvoří svůj vlastní obrázek... 3/10 = 35% ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Dokonalá atmosférická jízda, kterou jsem ani nečekal. Až do konce jsem se nemohl, stejně jako hlavní hrdina, vymanit z příběhu a ze způsobu, jakým byl vyprávěn. Klobouk dolů. Tenhle film by měli určitě vidět všichni příznivci temné fantasy a snad i hororových pohádek, protože něco takového už nemusí jen tak vidět... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nepríjemná, znepokojivá atmosféra, ktorú živí záhada a tajomno okolo nezodpovedaných otázok ohľadom nemožnosti úniku z lesa a samotnej až príliš dokonalej "rodinky". Inteligentný snímok, ale so slabšími hororovými prvkami, ktorých by som tu rozhodne uvítal viac. Pointa na konci síce vyznie trochu lacne, ale nebolo to ani niečo vyslovene katastrofálne, len také obyčajné. Čakal som niečo prekvapivejšie. Potešil aj nádherný, farebný vizuál a dobrá muzika. Celkom spokojnosť. Nadpriemer s odretými ušami. 70/100 ()

Související novinky

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Reklama

Reklama