Reklama

Reklama

Planeta 51

Trailer 2

VOD (1)

Zelení obyvatelé Planety 51 žijí spokojeným životem v útulných domcích na předměstí, vychovávají děti, venčí psíky… Poklidnou idylku ruší jen strach z mimozemské invaze. Jejich obavy se jednoho dne naplní... Astronaut NASA, kapitán Charles „Chuck“ Baker, přistane s vesmírnou lodí spousty světelných let od domova. Domnívá se, že nadešel velký okamžik a on objevil neosídlenou planetu. Ovšem krátce na to zjistí, že tu rozhodně není první, natož sám. Přistál uprostřed zahrady zrovna v době, kdy si rodina zelených starousedlíků užívá grilovací párty. Kapitán Chuck, zmatený z podivných postaviček místních obyvatel, se dává na útěk. Cestou naráží na další a další potvůrky, které jsou při setkání se zvláštní cizí bytostí vyděšené stejně jako on. Celá Planeta 51 je v pohotovosti, paranoidní generál se svou armádou vydává rozkaz chytit a zneškodnit nevítaného „mimozemšťana“. Chuck se ukryje v planetáriu, ve kterém pracuje jako brigádník šestnáctiletý domorodý „zelenáč“ Tléma. Přestože jejich první setkání není úplně nejšťastnější, vznikne mezi nimi opravdové přátelství. Chuck se s Tlémovou pomocí musí dostat k raketě dřív, než odletí zpět na Zemi bez něj... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (301)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ve filmech pro děti nesnáším, když se postavy chovají jako infantilní retardi. Tady to bylo zvlášť znát, když se jako potřeštěný teenager na drogách chová kosmonaut vyslaný na cizí planetu, který by teoreticky měl být výjimečným kusem lidského pokolení. O ději se taky moc mluvit nedá, ale aspoň to byla docela slušná zábava. 50% ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Několik hodně málo vtipných scének by se v tomto poměrně zbytečném animovaném snímku najít dalo, nicméně všehovšudy jsem tam nezaznamenal žádný zajímavý prvek či nápad, který by posunul animovaný film dopředu. Toto mi příjde spíš jako návrat zpět tak o 10 let. Pokud vás nažhavil trailer jako mě tak mi věřte, když řeknu, že to byl výcuc toho nejlepšího a že nic dalšího úsměvného již ve filmu neuvidíte. ()

Reklama

Trustme 

všechny recenze uživatele

I Španělé mají svůj "Kozí příběh"... Počítačově animované příběhy už ted dělá kdekdo, ale zde si troufli na světovější téma i zpracování a pomocná ruka robustní distribuce tento ne-španělsky vypadající film poposunula tím pádem dál. Tvůrci se snažili dát postavičkám "originální" ufounskou osobitost. Tedy chvíli trvá divákovi, než příjde na to, zda postava je mladík či senior. Zajímavě je i řešeno pohlaví: samčí ufouni chodí od pasu dolů nazí, ale na jejich reprodukční tělesné oblasti se nenachází žádný vyčnělý orgán, zatímco všechny ufounice mají striktně sukně. Co asi skrývají je zřejmě záhadou i pro španělské ufology... Vlasová pokrývka je tvořena trsem banánů. Tělesná konstrukce je plastelínového vzhledu prvních filmů PIXARu. Filmaři se snaží udržovat retro design let 50.tých, ale občas se seknou i o 20 let dopředu. Děj je složen z konfrontace člověk mimozemšťanem, s otřepanými scénami známými pozemšťanům. Závěrem mé studie - navrhuji tento film ještě přece jenom k prozkoumání ve výzkumném centru Oblasti 51. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Příjemně strávených 90 minut. Malý robůtek připomene Val-Iho. Spousta scén odkáže na desítky klasických filmů (nejen žánru scifi viz Zpívání v dešti). A zezačátku se kupí jeden fórek za druhým na téma ten člověk je vetřelec a všechno vetřelčí, co známe z filmů, je naprosto normální. Jenže je to všechno až na tu hlavní myšlenku děsně okoukané a celkem to nudí, když zrovna není na plátně něco roztomilýho nebo vtipnýho. Klidně se to mohlo o pár dialogů ještě zkrátit. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Aneb Invaze naruby. Pohled na mimozemskou invazi z druhé strany, uzpůsobený očím diváka 10- a krásně vyvedený v oldies stylu, takže je více retro, než retriever. Mezi barvičkama má jasně navrch zelená, jednak uklidňuje a navíc ji máme tak nějak historicky zafixovanou ve spojení s emzáky. Jinak je to takové pestré, krajina kolem města evokuje Kardanovou Lhotu a ničím to neurazí ani nepřekvapí. Namísto hvězdiček si dovolím udělit tři pestré hipísácké sluníčka. :-) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Mimozemšťanský pejsek odkazuje na film Vetřelec (1979) nejen svým vzhledem, ale i jménem. Na boudě má napsáno "Ripley". (Karmin)
  • Existuje zábavná závodná hra "Planet 51", ktorá je inšpirovaná filmom. (Greenpeacak)
  • Číslovka v názvu filmu je narážkou na známou oblasti Area 51. (TheMaker)

Související novinky

The Rock je víla Zubnička

The Rock je víla Zubnička

02.03.2008

Tady už končí sranda. Dobrá, i Arnold a Sly to zkusili v komediích, ale tehdy už za sebou měli pěknou řádku tvrdých akčňáků. Dwayne Johnson se však v akčním žánru nestihl ani ohřát a už je z něj… (více)

The Rock digitálně animovaný

The Rock digitálně animovaný

17.02.2008

Letní filmová sezóna 2009 se pozvolna zahušťuje. Třeba na 8. května přesunulo studio Paramount Abramsův Star Trek, který měl původně odstartovat už letos na Vánoce. A vynořil se další projekt, o… (více)

Reklama

Reklama