Reklama

Reklama

Planeta 51

Trailer 1

VOD (1)

Zelení obyvatelé Planety 51 žijí spokojeným životem v útulných domcích na předměstí, vychovávají děti, venčí psíky… Poklidnou idylku ruší jen strach z mimozemské invaze. Jejich obavy se jednoho dne naplní... Astronaut NASA, kapitán Charles „Chuck“ Baker, přistane s vesmírnou lodí spousty světelných let od domova. Domnívá se, že nadešel velký okamžik a on objevil neosídlenou planetu. Ovšem krátce na to zjistí, že tu rozhodně není první, natož sám. Přistál uprostřed zahrady zrovna v době, kdy si rodina zelených starousedlíků užívá grilovací párty. Kapitán Chuck, zmatený z podivných postaviček místních obyvatel, se dává na útěk. Cestou naráží na další a další potvůrky, které jsou při setkání se zvláštní cizí bytostí vyděšené stejně jako on. Celá Planeta 51 je v pohotovosti, paranoidní generál se svou armádou vydává rozkaz chytit a zneškodnit nevítaného „mimozemšťana“. Chuck se ukryje v planetáriu, ve kterém pracuje jako brigádník šestnáctiletý domorodý „zelenáč“ Tléma. Přestože jejich první setkání není úplně nejšťastnější, vznikne mezi nimi opravdové přátelství. Chuck se s Tlémovou pomocí musí dostat k raketě dřív, než odletí zpět na Zemi bez něj... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (301)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $40,230,452Tržby Celosvetovo $65,700,000Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ Toľko odkazov na všetky možné filmy sa len tak nevidí, najviac potešilo domáce zvieratko v podobe zmenšeniny Votrelca, príbeh zasadený do "reflexie" doby 50rokov keď panoval strach z nepoznaného je trefný a hlavne keď sa poukazuje na to ako hystericky reagovala Amerika na všetko čo by sa jej mohlo dotknúť, len tu to je pekne prekrútene a UFOnci si menia úlohy pozemšťanmi. Samozrejme má to nejaké rezervy, miernu nevyváženosť ale aj tak určite ako slušný priemer to obstálo, či už humorne alebo graficky. /videl v kine: 60%/ ()

mikulíšek 

všechny recenze uživatele

Astronaut se dostane na ultra retro vznášedlovou mimozemnskou planetu, kde nikdo nenosí kalhoty, což dává možnost odkazovat na sci-fi filmy, sci-fi hororvé filmy a ameriku 50. a 60.let a to je dobré. Bohužel je to film primárně pro děti, takže vidíme i spoustu balastu ve formě skákání, legračního padání, robota, který si hraje na psa atd. a nejsme ochuzení ani o klasický vývoj postav, kdy nesmělý hrdina nabývá sebedůvěry a získává dívku svých snů, namyšlený floutek poznává pravé přátele atd. atd. Výsledkem je na svou dobu průměrný animák, který má jistou přidanou hodnotu pro odrostlejší.. ale takových filmů tu je.. ()

Reklama

Rosana 

všechny recenze uživatele

Od tvůrců Shrecka jsem čekala skutečně víc. Nápad mi silně připomínal Avatar, jenom ve verzi pro děti a místo modrých xichtů tam pobíhali zelený. Postavičky fakt nezajímavé, prostě na originálního Shrecka to nemělo a příběh taky nic moc. Nejvíce mě štvalo pomyšlení, že cizí planeta kdesi ve vesmíru vypadá úplně totožně jako Země, mají tam úplně stejné americké zvyky, mluví americky a žijí americky, mají i auto Wolksvaagen!! Tak když už vymejšlím cizí planetu, tak asi nebude stejná jako amerika v 50. letech! Úplně na hlavu a totálně tuctový animáč. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sci-fi odkazy jsou fajn a zápletka, kdy je za mimozemšťana považován člověk taky není k zahození. Bohužel se z toho nepodařilo vykřesat nic víc než další průměrný animák, u kterého se sice dospělí párkrát zasměje díky zmiňovaným odkazům, ale jinak bude muset opět přetrpět další porci dětského humoru a moralitek. Což je u animáku, ve kterém pobíhá malý vetřelec se jménem Ripley, celkem škoda. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

2.5/5; Není mi deset a nejsem filmový začátečník, aby mě tenhle animák nějak výrazněji zaujal. Žalostně neoriginální a plné klišé. Taky je tu pár úsměvných momentů, hlavně s vetřelčím mazlíčkem, několik odkazů na jiné filmy, hezká grafika a solidní namluvení, ale... Je to slabé, nic nového, nic osobitého, příliš mě to nebavilo. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Jeden z vojáků v tajné základně má na helmě nápis "Corn to Kill". Jedná se o slovní hříčku, ale v doslovném překladu slova znamenají "mlýnek na maso". Nápis paroduje film Olověná vesta (1987), kde se na helmě objeví nápis "Born to Kill". v překladu "narozen zabijákem". (HellFire)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Mateřská loď kapitána Chucka (Dwayne Johnson) je Odyssey. Tak se jmenovala loď použitá při misi Apollo 13. (HellFire)

Související novinky

The Rock je víla Zubnička

The Rock je víla Zubnička

02.03.2008

Tady už končí sranda. Dobrá, i Arnold a Sly to zkusili v komediích, ale tehdy už za sebou měli pěknou řádku tvrdých akčňáků. Dwayne Johnson se však v akčním žánru nestihl ani ohřát a už je z něj… (více)

The Rock digitálně animovaný

The Rock digitálně animovaný

17.02.2008

Letní filmová sezóna 2009 se pozvolna zahušťuje. Třeba na 8. května přesunulo studio Paramount Abramsův Star Trek, který měl původně odstartovat už letos na Vánoce. A vynořil se další projekt, o… (více)

Reklama

Reklama