Reklama

Reklama

Planeta 51

Trailer 2

VOD (1)

Zelení obyvatelé Planety 51 žijí spokojeným životem v útulných domcích na předměstí, vychovávají děti, venčí psíky… Poklidnou idylku ruší jen strach z mimozemské invaze. Jejich obavy se jednoho dne naplní... Astronaut NASA, kapitán Charles „Chuck“ Baker, přistane s vesmírnou lodí spousty světelných let od domova. Domnívá se, že nadešel velký okamžik a on objevil neosídlenou planetu. Ovšem krátce na to zjistí, že tu rozhodně není první, natož sám. Přistál uprostřed zahrady zrovna v době, kdy si rodina zelených starousedlíků užívá grilovací párty. Kapitán Chuck, zmatený z podivných postaviček místních obyvatel, se dává na útěk. Cestou naráží na další a další potvůrky, které jsou při setkání se zvláštní cizí bytostí vyděšené stejně jako on. Celá Planeta 51 je v pohotovosti, paranoidní generál se svou armádou vydává rozkaz chytit a zneškodnit nevítaného „mimozemšťana“. Chuck se ukryje v planetáriu, ve kterém pracuje jako brigádník šestnáctiletý domorodý „zelenáč“ Tléma. Přestože jejich první setkání není úplně nejšťastnější, vznikne mezi nimi opravdové přátelství. Chuck se s Tlémovou pomocí musí dostat k raketě dřív, než odletí zpět na Zemi bez něj... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (301)

hippyman 

všechny recenze uživatele

vykrádačka wall-e v podobě skauta, vykrádačka aliena v podobě psa, vykrádačka shreka v podobě postaviček + příliš infantilní scény, slabší příběh a celkem nevyužitý potenciál námětu, ač ozdoben hrstkou vtipných hlášek, to je na můj vkus trochu moc nedostatků na jeden film... celkem je to prostě tak na těch 51 planet... ééé, teda procent. milovníci zelené nechť raději navštíví planetu Božkov. ()

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

Pixarovka todle bohužel není, ale ani to tak nevadí. Nápad docela dobrý, ufouni v padesátých letech, kdo by nechtěl vidět jak to tam u nich vypadalo/vypadá že? Ale bohužel na to nemůžeme koukat jako na klasický animák jako z dílem Pixaru nebo DreamWorksu. To prostě nejde. Nebyl jsem moc spokojen s Planetou 51, ale zase to nebylo tak úplně nejhorší. Dvě tři hvězdy by tomuto animáku naprosto stačili, já sám dávám dvě a stačilo mi se jednou podívat, víckrát už nemusím. ()

Reklama

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Planéta 51 ma milo prekvapila atmosférou 50. rokov a s ňou spojenými narážkami na všetko, čo je pre tú dobu typické (sci-fi, hudba, autá, reportéri s hlbokým hlasom a klobúkom,...). Toto by však samé osebe nebolo tak zábavné, keby nejde o 50. roky nenznámej mimozemskej civilizácie "napadnutej" mimozemšťanom- človekom. Vďaka tomuto originálnemu nápadu sa potom na plátne rodí množstvo vtipov a milióny odkazov na sci-fi filmy. Škoda len, že popri sympatických postavičkách a pozlátku (vtipne vymyslený mimozemský svet) sa divákovi nedostane žiadneho poriadneho deja, ktorého je aj na film pre deti málo. Kto sa chce ale pobaviť (ako ja), dej mu ani nebude treba, lebo film nenudí ani chvíľku...vážne neskutočne vtipná záležitosť. 70% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Brett: 1. Lollipop - Sophie Green [2:30] ,2. Long Tall Sally - John Sloman [2:10] ,3. Tried To Save The World - Tom Cawte [3:50] ,4. Ding Ding A Boom Boom - Keith Murrell [2:26] ,5. Gonna Be A Star - Tom Cawte [3:35] ,6. Be Bop A Lula - Chris Cawte [3:01] ,7. Greased Lightnin' - Lance Ellington [3:10] ,8. Unchained Melody - Keith Murrell [3:37] ,9. Mr. Sandman - Peter Gosling [2:30] ,10. Stick It To The Man - Tom Cawte [3:29] ,11. Space Oddity - Keith Murrell [5:19] ,12. Planet 51 Orchestral Suite - London Metropolitan Orchestra [7:19], ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

A já myslel, že o prequelu k prvnímu Vetřelci se teprve mluví a on už je pěkných pár týdnů v kinech :D A teď vážně. Planet 51 samozřejmě není prequelem k Vetřelci ale právě odkazy na tuhle klasickou sérii ukazují nejsilnější stránku filmu. Výborně prokreslené mimozemské město, které je americkým městečkem 50. let, super béčkové horory v kinech a tuna dalších odkazů tvoří velmi zábavnou první hodinu, jakmile se ale všechno obrátí jen na příběh, začne to kvalitativně i vtipně upadat. Pixar to rozhodně není, ale ta hodina a půl ve společnosti zelených mimozemšťanů uteče hodně rychle. 60 % ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • S rozpočtom vo výške 70 miliónov dolárov je to zatiaľ najdrahší film produkovaný v Španielsku. (Greenpeacak)
  • Výroba trvala 16 mesiacov, čo je zhruba polovičné množstvo času potrebného na výrobu projektu od Pixaru. (Greenpeacak)

Související novinky

The Rock je víla Zubnička

The Rock je víla Zubnička

02.03.2008

Tady už končí sranda. Dobrá, i Arnold a Sly to zkusili v komediích, ale tehdy už za sebou měli pěknou řádku tvrdých akčňáků. Dwayne Johnson se však v akčním žánru nestihl ani ohřát a už je z něj… (více)

The Rock digitálně animovaný

The Rock digitálně animovaný

17.02.2008

Letní filmová sezóna 2009 se pozvolna zahušťuje. Třeba na 8. května přesunulo studio Paramount Abramsův Star Trek, který měl původně odstartovat už letos na Vánoce. A vynořil se další projekt, o… (více)

Reklama

Reklama