Reklama

Reklama

Planeta 51

Trailer 1

VOD (1)

Zelení obyvatelé Planety 51 žijí spokojeným životem v útulných domcích na předměstí, vychovávají děti, venčí psíky… Poklidnou idylku ruší jen strach z mimozemské invaze. Jejich obavy se jednoho dne naplní... Astronaut NASA, kapitán Charles „Chuck“ Baker, přistane s vesmírnou lodí spousty světelných let od domova. Domnívá se, že nadešel velký okamžik a on objevil neosídlenou planetu. Ovšem krátce na to zjistí, že tu rozhodně není první, natož sám. Přistál uprostřed zahrady zrovna v době, kdy si rodina zelených starousedlíků užívá grilovací párty. Kapitán Chuck, zmatený z podivných postaviček místních obyvatel, se dává na útěk. Cestou naráží na další a další potvůrky, které jsou při setkání se zvláštní cizí bytostí vyděšené stejně jako on. Celá Planeta 51 je v pohotovosti, paranoidní generál se svou armádou vydává rozkaz chytit a zneškodnit nevítaného „mimozemšťana“. Chuck se ukryje v planetáriu, ve kterém pracuje jako brigádník šestnáctiletý domorodý „zelenáč“ Tléma. Přestože jejich první setkání není úplně nejšťastnější, vznikne mezi nimi opravdové přátelství. Chuck se s Tlémovou pomocí musí dostat k raketě dřív, než odletí zpět na Zemi bez něj... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (301)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Anomované, zelené, ufouní, mimozemské × klasické. Bratranec PDcz má celkem pravdu - kreslený film, který není ničím vyjímečný. Ale stejně - po dlouhé době jsem viděla animovaný film a byla to příjemná, oddychová záležitost. To, že se asi v celým vesmíru mluví anglicky, nemá cenu rozpitvávat. Film na rodinný večer jak ulitý. ..a tak vzniknul Vetřelec - pochází z Planety 51, kde byl chován jako domácí mazlíček.. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

I Španělé mají svůj "Kozí příběh"... Počítačově animované příběhy už ted dělá kdekdo, ale zde si troufli na světovější téma i zpracování a pomocná ruka robustní distribuce tento ne-španělsky vypadající film poposunula tím pádem dál. Tvůrci se snažili dát postavičkám "originální" ufounskou osobitost. Tedy chvíli trvá divákovi, než příjde na to, zda postava je mladík či senior. Zajímavě je i řešeno pohlaví: samčí ufouni chodí od pasu dolů nazí, ale na jejich reprodukční tělesné oblasti se nenachází žádný vyčnělý orgán, zatímco všechny ufounice mají striktně sukně. Co asi skrývají je zřejmě záhadou i pro španělské ufology... Vlasová pokrývka je tvořena trsem banánů. Tělesná konstrukce je plastelínového vzhledu prvních filmů PIXARu. Filmaři se snaží udržovat retro design let 50.tých, ale občas se seknou i o 20 let dopředu. Děj je složen z konfrontace člověk mimozemšťanem, s otřepanými scénami známými pozemšťanům. Závěrem mé studie - navrhuji tento film ještě přece jenom k prozkoumání ve výzkumném centru Oblasti 51. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Další z těch animáků, který neví, čím chce být. Chvíli rodinná podívaná (sonda, která ze sebe dělá psa), chvíli pouze pro dospělé (trapná snaha o jakýsi návod na lásku), plná odkazů a parodií na sci-fi filmy, které pochopí jen zasvěcení. Tenhle animák se snaží prodat převráceným příběhem v tom smyslu, že zelení mužíčci jsou "lidi" a lidé jsou "zelenými mužíky". A jako v případě lidí (tedy jednoho astronauta), kteří vidí mimozemšťany jako zlo, je to i tady. Když proto na planetě přistane lidský astronaut, rozpoutá se všeobecná hysterie. Aby to bylo jednodušší, umí lidé i mimozemšťané mluvit stejným jazykem. Svým pojetím mi tento animák často evokoval Monsters and Aliens. Tohle je ale takový krásný průměr, nezapamatovatelný. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $40,230,452Tržby Celosvetovo $65,700,000Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ Toľko odkazov na všetky možné filmy sa len tak nevidí, najviac potešilo domáce zvieratko v podobe zmenšeniny Votrelca, príbeh zasadený do "reflexie" doby 50rokov keď panoval strach z nepoznaného je trefný a hlavne keď sa poukazuje na to ako hystericky reagovala Amerika na všetko čo by sa jej mohlo dotknúť, len tu to je pekne prekrútene a UFOnci si menia úlohy pozemšťanmi. Samozrejme má to nejaké rezervy, miernu nevyváženosť ale aj tak určite ako slušný priemer to obstálo, či už humorne alebo graficky. /videl v kine: 60%/ ()

R1CH1E 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad, který ale upadá na nedostatku originality. Ano, pár hodně dobrých a originálních nápadů tam je (například "kamenný déšť"), ale vykrádaček jiných filmů je tam mnohem víc. Rover je až nápadně podobný Wall-Emu, šílený doktor jakoby vypadl z oka Dr. Švábovi z Monster a Vetřelců a mohl bych pokračovat. Ale i přesto všechno se mi líbilo zpracování, pár dobrých gagů tam taky bylo, ale i tak je to pořád slabší průměr. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Existuje zábavná závodná hra "Planet 51", ktorá je inšpirovaná filmom. (Greenpeacak)

Související novinky

The Rock je víla Zubnička

The Rock je víla Zubnička

02.03.2008

Tady už končí sranda. Dobrá, i Arnold a Sly to zkusili v komediích, ale tehdy už za sebou měli pěknou řádku tvrdých akčňáků. Dwayne Johnson se však v akčním žánru nestihl ani ohřát a už je z něj… (více)

The Rock digitálně animovaný

The Rock digitálně animovaný

17.02.2008

Letní filmová sezóna 2009 se pozvolna zahušťuje. Třeba na 8. května přesunulo studio Paramount Abramsův Star Trek, který měl původně odstartovat už letos na Vánoce. A vynořil se další projekt, o… (více)

Reklama

Reklama