Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na střední škole byli Matt a Ryan nejlepší přátelé. Vlastně víc než přátelé. Po maturitě se jejich cesty rozešly. O několik let později Matt dostává pozvánku na Ryanovu svatbu. A protože jeho city vůči první lásce nevymizely, rozhodne se vrátit do svého rodného městečka a zabránit Ryanovi, aby neudělal největší chybu svého života. Film v roce 2007 natočil režisér C. Jay Cox. Do hlavní ženské role překvapivě obsadil Tori Spelling (Beverly Hills 90210). (jack.hnut)

(více)

Recenze (25)

genetique 

všechny recenze uživatele

Aj keď je len málo vecí, čo by som na tomto filme menil, tak ho musím zaradiť do kategórie len mierne nadpriemerných. Dej celkom slušne prekvapí svojím nevtieravým príbehom a niektorými ozaj netypickými situáciami, ktoré by som vo filme podobných ambícií nečakal. Napríklad záver, i keď sa jedná o typickú namotávku, riešenie je na úrovni. Svoju úlohu v tom majú ale určite aj pohľadní a vkusní mladí herci, prekvapujúco aj Tori Spelling. 60%. ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Samotný příběh mi připadá zajímavější než jeho předloha. Každopádně se v něm vyskytuje větší množství sympatických postav než ve Svatbě mého nejlepšího přítele, ale zase chybí herec formátu Ruperta Everetta. (I když na Philippa Karnera se taky dobře kouká.) Na druhou stranu role Tori Spellingové je daleko lepší než role Cameron Diaz, i když bych obě "herečky" nahradila úplně jinými. Při opakovaném zhlédnutí filmu jsem se během první poloviny přikláněla ke čtyřem hvězdičkám, ale školometské řeči poslední třetiny filmu mě donutily jít s hodnocením zas dolů. Tímhle nešvarem trpí bohužel většina amerických filmů, když se snaží zpracovat malinko netradiční téma. Spíš televizní film než příběh pro kina. ()

Reklama

ajuska 

všechny recenze uživatele

Ústřední nápad na mírnou obměnu žánru rozhodně není zlý, ale bohužel nakonec tak zoufale nefunguje, že to u mě Kiss the Bride zdaleka nedotáhne ani na obvyklý průměr. Příběh působí podivně, logika chování postav je často přinejmenším sporná a především to bohužel v příliš mnoha okamžicích nudí. U devadesátiminutové komedie by se člověk neměl každou chvíli koukat na hodinky.. ()

Brygmi 

všechny recenze uživatele

Co mně na dvou celovečerních filmech C. Jay Coxe přijde zajímavé, je to, jak aplikují heterosexuální stereotypy do gay prostředí. V Latter Days šlo o převedení známého klišé "vsadím se, že se s ní (ním) vyspím" mezi homosexuály, u Kiss the Bride jde o "svatbu mého nejlepšího přítele" (a inspirace je to přiznaná, o samotném filmu se tu několikrát mluví). Hlavní postavou je sympaťák Matt, který se rozhodne překazit svatbu své lásky z mladí "rád-se-ukazuji-do-půl-těla-nahý" Ryana. Pro oba pak platí to, že (stejně jako postavy z Latter Days) neřeší svou sexuální orientaci, jsou smířeni s tím, jací jsou (hetero či homo). Hlavní dvojici doplňuje Tori Spelling, se kterou jsem měla trochu problém. Herecký výkon je adekvátní, v rámci mezí je dokonce roztomilá, ale prostě... špatně se na ni dívá. Je těžké věřit, že je její Alex tak úžasná, když je každým coulem umělá. Ale to je prostě jen můj pohled a věřím, že ji někdo může považovat za okouzlující. Alespoň jsem si tedy užívala vynikajícího Steva Sandvosse a zamračenou Amber Benson. A sympatické postavy nebyly rozhodně to jediné dobré na filmu. Odlehčená atmosféra, několik povedených vtipů, narušování žánrových konvencí... Bylo to prostě fajn. Vyvažovalo to jistou plochost, která se linula filmem, a kterou jsem od Coxe nečekala. Něco zůstalo stejně... a něco se prostě (bohužel) změnilo. A mimochodem... člověk, který je zodpovědný za hudební doprovod, by si měl rychle najít jinou práci. Tohle je zlo! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Lepší než všechny ty přeromantizované sračky o tom, jak láska vítězí a svatba je ten nejdůležitější den života a nejlepší důkaz lásky - není, ani nejdůležitějším dnem, ani nejlepším důkazem..... S Coxem nemám žádné zkušenosti, snad proto mě závěr filmu mile překvapil a jak už tady někdo zmínil, jako velký klad vidím to, že postavy fakt neřeší, jestli jsou buzny nebo heterouši, takže ten film o tomhle zase až tak moc není. A Tori? No, v Beverly Hills mě její role ultranaivní idealistky vždycky strašně srala, ve Scary movie 2 mě naopak strašně bavila, tady je to takový lehký nadprůměr (navzdory faktu, že prostě pořád vypadá, jako by byla celá uměle odlitá z plastu). Měl-li bych si vybrat mezi Polibte nevěstu a Svatbou mého nejlepšího přítele, tak volím Polibte nevěstu, Svatba mi připadala mnohem přeslazenější. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama