Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

Stratená dolina

Komedie / Drama
Československo, 1976, 83 min

Režie: Martin Ťapák
Hrají: Michal Dočolomanský, Dušan Tarageľ, Jozef Kroner, Ivan Krajíček, Ľubo Roman, Magda Paveleková, Stella Zázvorková, Marián Kleis st., Marta Rašlová, Jozef Dóczy, Teodor Piovarči, Karol Čálik, František Desset, Juraj Sarvaš, Miloš Pietor, Božena Slabejová

komentáře
galerie
diskuze
 ve filmotéce
v bazaru

Obsah:

Voľné pokračovanie príbehu z vysokohorskej chaty v stratenej doline. Je začiatok turistickej sezóny vo Vysokých Tatrách. Priatelia Michal (Michal Dočolomanský) a Dušan (Dušan Tarageľ), správcovia chaty, navštívia svojho nadriadeného. Nakoľko sú na všetku prácu len dvaja, žiadajú o prijatie nového zamestnanca, najlepšie vyučeného kuchára. A tak vystúpia kamaráti v sprievode novej gazdinky (Stela Zázvorková) takmer až na vrchol hôr, do Stratenej doliny. Chatu navštívi prvý turista, ich dlhoročný priateľ Gábor (Jozef Króner), ktorého prijmú ako ďalšiu pracovnú silu. Optimizmus správcov naruší zistenie, že niekoľko rokov sľubovaná stavba ... (zobrazit celý text)

Komentáře uživatelů k filmu
profil / všechny komentáře uživatele tron *

„A jednu tatranskú po papuli by si nechcel?“ Trápne. To je slovo, ktoré STRATENÚ DOLINU vystihuje bohužiaľ najlepšie. Ale vlastne som rád, že sa u nás, čo sa kinematografie týka, robili aj kraviny. I to svedčí o jej vyspelosti, nech to znie akokoľvek čudne. Len ma napriek tomu udivovalo, čo v mizernom scenári (naivne naznačujúcom, že čisté Tatry sú lepšie, ako Tatry plné hotelov – samozrejme je to pravda, ale prečo to tvorcovia hovoria ako v slohu žiaka 5.B.?) oslovilo takých hercov, akými boli Michal Dočolomanský, Magda Paveleková, Dušan Tarageľ, Stella Zázvorková či Jozef Kroner (ktorý ZASA „prehráva“ - ako tak pozerám do jeho minulosti, len minimum režisérov ho bolo schopných skrotiť - Jakubisko/TISÍCROČNÁ VČELA). Nesympatické postavy, hlúpučká žabomyšia vojna dobrí chatári/zlí stavitelia, nulová atmosféra. To, čo so sebou robia herci a ako si režisér predstavuje zábavnú scénu, je skutočne trápne (miestami som musel odvracať tvár od obrazovky – finálny tanec pani Zázvorkovej patrí ešte k tým menej trápnym, ale aj on už je VEĽMI trápny). P.S. STRATENÁ DOLINA nemá nič spoločné (okrem hôr a Dočolomanského) s MEDENOU VEŽOU ani ORLÍM PIERKOM.

profil / všechny komentáře uživatele Ekser ***

Tento film nie je asi múdre pozrieť hneď po filmoch ,, Medená veža,, alebo ,, Orlie pierko,, , lebo určite nesplní očakávanie diváka. Ale keď sa na to pozriem ako človek , ktorý hory miluje, tak už len kvôli tým nádherným záberom je to u mňa za tri

profil / všechny komentáře uživatele kebom **

Voľné pokračovanie sa skončilo sklamaním, všetko je príliš statické, málo dynamické, scénár skôr vhodný pre TV film...

všechny komentáře uživatele Prubner *

Předchozí dva díly nebyly kdovíco, ale tohle je ještě horší. Postavy se jmenují jinak a hrají je jiní herci - ti původní to asi odmítli a ani se jim nedivím. V třetím dílu se autoři snaží o komedii, jenže ta je hodně naivní (skoro se mi chce říct přihlouplá) - to, co hrdinové provádějí ve snaze zachránit dolinu, je spíš trapné než vtipné. Ťapák navíc vnutil filmu příliš bujarou nadsázku a herce nutí hrát moc teatrálně, což jim nesedí (obzvlášť Kronerovi - tak špatný výkon bych od něj nečekal).

všechny komentáře uživatele slavo75 **

Po zhliadnutí tohto filmu som bol veľmi sklamaný. Nie z hereckých výkonov - tie boli vcelku dobré. Mám na mysli výkony hlavných postáv - Dočolomanský, Zázvorková, Tarageľ i Kroner predviedli pre seba typické výkony mierne nad hranicou priemeru. Nesmierne mi však prekážal afekt niektorých hercov pri scénach, ktoré mali vyznieť ako vtipné, boli však nesmierne trápne a prehnané. Režisér ani herci na mnohých miestach neodhadli tú veľmi krehkú hranicu medzi humorom a silenou trápnou "srandou". Martin Ťapák v mnohých filmoch použil ako kulisu majestátnu krásu Vysokých Tatier, v tomto filme to však bolo asi to jediné, čím by mohol zaujať. Ak sa však dokážete 83 minút pozerať na dobrých hercov v podpriemernom filme, určite si nájdete aj milé scény, ktoré vás môžu zaujať. Inak slabota. Záverom chcem ešte poukázať na hudbu skvelého Svetozára Stračinu v typickej FISYOvskej úprave. Hudba sama osebe je veľmi pôsobivá, absolútne však nekorešponduje so žánrom ani s obsahom filmu. Pri úvodných titulkoch nadobudnete dojem, že vás čaká neobvyklý filmový zážitok. U mňa sa však už čoskoro po titulkoch dostavila predtucha rozčarovania, ktorá sa do bodky naplnila.

Hodnocení uživatelů:
gouryella ***