Reklama

Reklama

Vrabčák

(festivalový název)
  • Hongkong Wen que (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Hrdinami príbehu sú štyria vreckoví zlodeji, ktorí spoločne okrádajú ľudí v uliciach veľkomesta. Ich rutinná práca sa zmení, keď do ich života vstúpi krásna tajomná žena, ktorá im popletie hlavy. V jeden deň dostanú všetci poriadnu nakladačku a zistia, že za všetkým stojí bohatý pán Fu, ktorému záhadná žena patrí. Ona ich však požiada o pomoc, aby jej pomohli od neho ujsť a nájsť pravú lásku. Pán Fu, ako bývalý vreckový zlodej, zadá na prvý pohľad jednoduchú úlohu – stačí odísť z jeho domu so ženiným pasom... (badygorila)

(více)

Recenze (17)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Kin Chung Chan, Chi Keung Fung .. Košile, moucha, vrabčák, deštník, ... a hlídejte si své kapsy. Prostoduchá, byť na nic si nehrající, první polovina o partě kamarádů z cechu kapsářského celkem zaručeně utahá. Johnny To vyměnil mafoše za kapsáře, vypustil akční složku a do dosti vyprázdněného, k uzoufání pomalého, vyprávění (místy jde spíše o polodokumentární toulání se městem) přidal mimózní hudbu. V druhé polovině nám pak jde skupinka do křížku s dobrosrdečným pantátou, který pod svým křídlem omezuje jednu dívku.. Nudná peripetie. Snímek spíše o náladách, který mi dobrou náladu nezařídil. Lámu hůl, Johnny To není nic pro mě. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Film natoceny pre radost. Lahkostou spracovania (od humoru az po povznesenu naladu aj v naoko dramatickych chvilach) nie nadarmo upomina na samotny nazov - Vrabciaka a jeho slobodu letu (i ked vo filme je mu postavami prisudzovana hlavne uloha indikatora stasteny). Obohrane dejove schema dvoch "frakcii" vreckovych zlodejickov so sebou prinasa pre rezisera typicke prvky jeho filmov - hra osudu / nahody, zhustovanie informacii na malom priestore, pricom ich citanie je vdaka velmi dobrej kompozici mizansceny velmi lahko dekodovatelne. Vsetko je to podavane v odlahcenom baleni nezavaznej hry s postavami a motivmi bez snahy budovat silny dramaticky obluk. Taketo nezavazne "blbnutie" ma vsak dve strany mince. Jednak nam Johnny To serviruje pre neho charakteristicke sekvencie dokazujuce, ze na malom priestore hlavne prostrednictvom obrazu dokaze vykuzlit usmevne momenty stretu postav (scena vo vytahu), na druhej strane, miestami to prechadza az do maniery. Index zabavnosti tak pocas filmu kolise, ovsem toto hranie ma bavilo sledovat cely cas. 7/10 ()

tombac 

všechny recenze uživatele

The Sparrow mi krásně připomněl, v čem Johnny To nemá minimálně v rámci Asie konkurenci a s faktem, že na nás hongkongský génius vybalil jen prvoplánovou krimi hříčku bez jakýchkoli vyšších ambicí, jsem neměl absolutně žádnou potíž. Ba naopak, u několika odlehčených scének jsem se tetelil blahem a vzhledem ke střídmé stopáži Johnnymu těch pár pasáží, kdy postavy více mluví a film "zobyčejní", milerád prominu. 7/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tady jde jen o stylový kapsářský kradení, jinak je to naprosto o hovně a příběhově to fakt nemá prakticky co říct a jediný, co tady opravdu stojí za řeč je závěrečnej kapsářskej duel, kterej ale zase na druhou stranu je fakt geniálně natočenej a celej dojem z filmu pozvedává, navíc Simon Yam je tady výbornej ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Výtah, akvárko, obkličující mrzáci, cigaretový polibek... To jsou okamžiky, kde je snímek silný, hravý a nápaditý, jako celek ale vypadá nesourodě. Nabízí se srovnání s Running Out of Time, kde je také jednou z hlavních postav lupič s příjemně starosvětskými metodami. Kde však v ROOT účinkuje atmosféra osudového ubíhání zbývajícího času, vývoj děje (jakákoli "náhoda" posune dění k zlodějem vytyčenému cíli) a vztahů, ve Sparrow se vlastně nic nepromění. "Zásluhu" na trochu bezvýrazném dojmu může mít i skupina v hlavní roli bez výraznějších individualit. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Nevím, u mě tenhle film moc nefungoval. Zklamání je to v tom, že je to Johnnyho film a tudíž moje očekávání nabralo obrovských hodnot, ale jinak je to pořád hodně dobrá a originální krimikomedie. Holt nemůže být všechno zlato, a tak pro mě Sparrow není hitem, jakým být mohl. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Nesmírně hravý a elegantní film zajímavého vizuálního zpracování. Příběh čtyř bratrů, kterým se připlete do cesty jedna žena působí velmi přirozeným dojmem, má to slušnou dávku humoru. Kompozice scén a práce kamery je dokonalá. Eyecandy záběrů a chutných detilů je zde více než dost, zejména se mi líbil ten závěrečný kapsářský souboj, ale i scény se slavíkem, nebo projížďka na kole ulicemi města. Zápletka je jednoduchá a charaktery jsou jen lehce načtrnuty. Občas se nechá tvůrce Johnny To unést vlastní nápaditostí ve scénách, ale film mě celou dobu bavil, má to dynamiku a hlavně na krátkém prostoru a času z toho dostal maximum co šlo. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Hravý film ktorý ukazuje Johnnieho To v ďalšej lightovej polohe ktorú mu ide rovnako dobre ako ta akčná. Poznáme svet hlavných hrdinov a sú nám aj sympatický. Len tá zápletka pokulhava. Pribehovo teraz značne priemerné. Veľa veci pre mňa zchraňuje hlavne finálna scéna s dáždnikmi a v dažďi. To je poetika pár excellance. Inak celkom priemer od ktorého som čakal viac. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne hravé, ľahké, vtipné. Situačného humoru vo fakticky alebo situačne uzamknutého / obmedzeného priestoru, vypichovanie vtipnej / úsmevne roztomilej stránky "zakukaných" chlapov či podpichovanie sa medzi "gangami" vreckárov, resp. ich "starou školou" a "holobriadkami". Občas "Vrabčiak" unikne niekam do priestoru "mimo" , do hračičkárskej maniery, až som sa bála, že sa nebude vedieť vrátiť. Zvládol to. A, úprimne, prechádzanie sa Honkongom za dažďa už nikdy nebude také, ako kedysi. (A nie je to len tým, že Man Jeuk sa odohráva na Honk Kong Side.) ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je to skvěle ohudebněné, to je první věc, které jsem si na tom všim. Taková uvolňující lehká odpočinková pohodová hudba. Prostředí kapsářů jsem v žádném filmu taky takhle dopodrobna neviděl a vychytávky s žiletkama byly fajn. Ale jednou stačilo. Přece jen to místy bylo až moc neuvěřitelné. ()

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

bolo tam pár pre mňa pôsobivých estetických záberov. Ale po filme som mal pocit, že sa tam dokopy nič nestalo. Proste to nemalo šťavu. Aspoň pre mňa nie. ()

Looser 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je lehký jako pírko a je na něm opravdu hodně vidět, že si ho tvůrci stvořili hlavně sobě pro radost. I když se nejedná o žádné oskarové dílo, rozhodně bych ho doporučil jako zajímavou alternativu dnešní asijské filmové tvorby. ()

Reklama

Reklama