Reklama

Reklama

Prckové

Trailer 2

VOD (1)

Malý chlapec objeví barevný kouzelný kámen, který nejen plní přání, ale zároveň v malém městečku Black Falls, kde se příběh odehrává, způsobí naprostý chaos. To když se ho pokusí zmocnit závistivé děti i vypočítaví dospělí. (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (71)

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Když jsem si nakonec přečetl jméno režiséra nemohl jsem mu přijít na jméno. Ale pak jsme si řekl, jo proč ne, je to magor a k tomu patří, že točí i takovéhle ptákoviny. K filmu bych se vyjádřil jako k nepřehledné přehlídce nesympatických postav a neumím si představit, že by to bavilo děti. Natož rodiče. Já to viděl jen z důvodů nemoci a lenosti. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Rodrieguezův odvaz pro celou rodinu, kterým zrovna dvakrát neoslnil. Sám si k němu vedle režie napsal scénář, hudbu, sestříhal si ho a nakonec si ho produkoval. Dětem se dostane do rukou Kámen přání, který splní všechno na světě a během filmu několikrát změní majitele, kterému bude plnit roztodivná až bizarní přání. Rodriguez v tomhle ohledu popustil svou uzdu fantazie naplno a nešetří nápady, které by samy o sobě vydaly nejméně na pět celovečerních filmů, ale nějak tomu zapomněl dát pevný řád a i u nenáročné zábavy platí, že by divák měl být pobaven a ne zaplaven řadou nápadů, které netvoří pevný celek, protože tady snaha o jakýkoliv příběh citelně selhává. Tahle převážně triková podívaná sice zběsile chrlí jeden nápad za druhým, ale bohužel to nemá hlavu ani tu patu. Do filmu nacpal vedle neznámých dětských tváří i osvědčené herce (Spader, Cryer, Dennings, Macy a další), ale jeho upřímná snaha vyřádit se překročila únosnou mez. Já si raději počkám na jeho "dospělejší" projekty, které mají přece jen hlavu i tu patu. ()

Reklama

tommy187 

všechny recenze uživatele

No. Tento film je ako film "Krpci" celkom dobrý. Nápad bol zaujímavý a spracovanie bolo fakt hrozne zaujímavé. Ale ako film R. Rodrigueza nič moc. Od takýchto režisérov sa proste čaká viac. Film bol určený pre deti, a kvalita týchto filmov sa zisťuje podľa toho ako zaujmú ich rodičov. A pozerania tohto príbehu by ich omrzelo po piatich minútach. 40% **. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

To je tak zmatený film, že děti nepobaví (odzkoušeno prakticky) a dospělí budou žasnout, co za ptákovinu se dá natočit, když k tomu někdo dostane dost peněz. http://www.dvdextra.cz/dvd-recenze/prckove.html ----- Od té doby, se Robert Rodriguez stal hrdým otcem, opustil filmy s krvelačnými upíry, střílečky a osamělé desperáty, a vrhnul se na technicky vymakané filmy pro děti. Po Spy Kids přicházejí Prckové.   FILM: A protože Rodriguezovi synové již dorostli, nejenže mu s filmem radili, ale jeden z nich - Rebel Rodriguez (koho asi napadlo mu dát to milé křestní jméno?) - si ve snímku i zahrál. Celé je to pošahané, jako Rodriguez pravděpodobně sám. Také je to hodně barevné, uječené, klipovité, přeřvané, s mnoha speciálními efekty. Navíc rozdělené na jakési minikapitoly, jež jsou po vzoru Tarantina zpřeházené.    Příběh by sám o sobě vydal tak na krátkometrážní film - kluci najdou duhový kámen, který plní přání. A to je důvodem ke spoustě naprosto pitomých přání, kdy běhají krokodýli po dvou zadních po světě, kdy holub z nosu zmutuje do velikosti monstra, kdy se máma s tátou vcucnou do sebe, kdy se můžou objevit pidi ufouni, kdy se majitel firmy Černá skříňka (obtloustlý James Spader) stane obřím Transformerem, holka obří včelou, její brácha obřím chrobákem...     Inu, proč ne, svět dětské fantazie jistě funguje podobně. Jenže 80 minut neustálého sledu podobných kreací začne brzy nudit, navíc hodně situací není dovedených do konce, a u mnoha jiných si říkáme, proč si mankote přáli ti tupouni zrovna tohle? (Např. chcete zničit Transformera a máte v ruce kouzelný kámen. Místo, abyste si přáli, aby se z Transformera opět stal normální chlap, změníte se na obří včelu a začnete Transformera obtěžovat bzučením.) Trošičku to celé připomíná burtonovský svět, zbavený hranic určitých filmařských zásad a přebarvený křiklavějšími barvami, než se běžně používají i v nejkřiklavějších komiksech. dryáčnickost nahradila kouzlo, uřvanost poetiku. Dokonce to není ani vtipné, ačkoliv se to hrozně moc snaží být cool, rychlé, akční a s nadhledem.    Dokonce zde najdeme závěrečná poselství - že by rodiče měli držet při sobě, a že by si člověk měl dávat pěknýho bacha, co si vlastně přeje. Osobně si přeju, aby se Rodriguez konečně vzpamatoval a začal točit filmy opět pro své dospělé publikum, a nikoliv infantilní bláboly, které ani děti nezaujmou. DVD: V podstatě ihned se načte hlavní menu, což je pozitivní.  Bonusy nabízejí dva krátké filmečky řekněme. V kuchyni s Robertem Rodriguezem (9:59 - natočené jako home video s Rodriguezovou dcerkou), natáčení s Robertem Rodriguezem (8:50 - další home video, tentokrát natáčení domácích amatréských filmů i se syny) - oboje s CZ titulky. Kvalita obrazu a zvuku je slušná, a pokud jde o podtitulky, našel jsem jen dvě chyby, z nichž jedna se dá označit za překlep a druhá za neznalost rozdílu hovorové řeči a pravopisu.          Publikováno: 26.02.2010 ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem koukal v autobusu Student Agency a mohu říci, že mě vcelku pobavil :-) Začátek byl opravdu výborný a postavy ve filmu také úžasné. (až na ty velikány). Celkově to však postrádá od poloviny šmrnc a konec je více než předvídatelný, ba co hůře, nelogický... Chování hlavních postav je prostě dětinské (velikáni). 45% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Austinu v Texasu. (rafix)

Související novinky

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

27.05.2015

Robert Rodriguez sice občas vypustí ze řetězu Macheteho a loni natočil dlouho odkládanou dvojku Sin City, jinak se ale s oblibou věnuje hlavně dětským filmům. Spy Kids to dotáhli ke čtyřem dílům a… (více)

Rodriguez zase točí pro děti

Rodriguez zase točí pro děti

01.06.2008

Ano, rozhodli jsme se vám zničit neděli (a čtěte až do konce, bude to ještě horší). Planetou Teror se texaský desperát alespoň částečně rehabilitoval u publika, znechuceného jeho 3-D zrůdnostmi pro… (více)

Reklama

Reklama