Reklama

Reklama

Prckové

Trailer 2

VOD (1)

Malý chlapec objeví barevný kouzelný kámen, který nejen plní přání, ale zároveň v malém městečku Black Falls, kde se příběh odehrává, způsobí naprostý chaos. To když se ho pokusí zmocnit závistivé děti i vypočítaví dospělí. (Magic Box)

Recenze (71)

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $20,919,166Tržby Celosvetovo $28,400,000Tržby za predaj DVD v USA $1,290,218 //počet predaných kusov ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice nechapu, proc se Rodriguez zdrzuje takovejhlema infantilnostma a misto toho nemaka na Machete a dalsim Sin City, ale tohle zas tak silena tragedie, jak by se mohlo zdat, neni. Jasne, cely je to desne barevny, pitomy, postavy se chovaj jak idioti a deti jsou banda ne moc sympatickejch fakanu, navic to tady Rodriguez rozdeluje na jednotlivy epizody, ktery nejdou za sebou a snazi se si hrat na Tarantina, ale ve vysledku je to pouze zmatek. Nicmene obcas precejen nejaka scena da po hudebni a vizualni strance vzpomenout, ze Rodriguez netoci jen detsky filmy a precejen tech 80 minut docela svizne utece, aniz by film nejak vyrazne nastval. ()

Zíza odpad!

všechny recenze uživatele

I když zírací sourozenci byli zajímaví... zbytek je prostě - ACH OUVEJ DÁL, PROSÍM DÁL, JÁ UŽ CHCI KONÉÉÉC. No a pak příjde kapitola dvě. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Je to barevné, je to ulítlé, je to i docela vtipné a hlavně se to hýbe. To je asi ta nejpřesnější charakteristika této rodinné komedie, která je sama o sobě velmi originálním a tak trochu ulítlým výtvorem. Robert Rodriguez se možná pokusil tak trochu navázat na svou trilogii Spy Kids, a výsledek mě dokázal, když ne přímo nadchnout, tak alespoň zaujmout. Celou dobu jsem se bavil a film si užíval jako příjemnou oddechovku, která na samém konci nabízí i trochu toho výchovného poselství, které je určeno divákům všech věkových kategorií. Tenhle film vnímám jako neškodnou blbost, která se snažila vybočit ze zavedených škatulek a kategorií žánru, a z mého pohledu se to tomuto filmu i podařilo, a už jen za to si zaslouží alespoň průměrné hodnocení, takže film ode mne získává tři hvězdy. Jo, abych nezapomněl, oživlý zvětšený holub z nosu opravdu pobavil... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch pekelných dětských filmů, za který by si Robert Rodriguez zasloužil useknout od Machetteho. Že se na ty dětský blbosti nevykašle. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Nebojte se pustit to svým dětem, určitě je tím nezkazíte. Mě se to celkem líbilo. Bylo to vtipné a v mnoha ohledech i zajimavé. Musím pochválit herecké obsazení, plno skvělých a oblíbených herců, s kterýma to má větší šmrnc. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Trhlé,barevné,zvrácené,pitomé,chaotické a Spy Kids připomýnající ve všech jeho směrech... a mohla bych vyčítat dál... Robert Rodriguez zdřejmně rád pracuje s dětmi a sám je ještě dítě co nevyrostlo,jinak si tenhle nablblý slepenec triků a různých hovadin neumím vysvětlit.Chtěla jsem už automaticky po zkončení dát 2* ale přihazuji jednu,protože jsem se u téhle blbinky celkem bavila. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Rodrieguezův odvaz pro celou rodinu, kterým zrovna dvakrát neoslnil. Sám si k němu vedle režie napsal scénář, hudbu, sestříhal si ho a nakonec si ho produkoval. Dětem se dostane do rukou Kámen přání, který splní všechno na světě a během filmu několikrát změní majitele, kterému bude plnit roztodivná až bizarní přání. Rodriguez v tomhle ohledu popustil svou uzdu fantazie naplno a nešetří nápady, které by samy o sobě vydaly nejméně na pět celovečerních filmů, ale nějak tomu zapomněl dát pevný řád a i u nenáročné zábavy platí, že by divák měl být pobaven a ne zaplaven řadou nápadů, které netvoří pevný celek, protože tady snaha o jakýkoliv příběh citelně selhává. Tahle převážně triková podívaná sice zběsile chrlí jeden nápad za druhým, ale bohužel to nemá hlavu ani tu patu. Do filmu nacpal vedle neznámých dětských tváří i osvědčené herce (Spader, Cryer, Dennings, Macy a další), ale jeho upřímná snaha vyřádit se překročila únosnou mez. Já si raději počkám na jeho "dospělejší" projekty, které mají přece jen hlavu i tu patu. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Rodriguez a jeho "temná" strana síly zase udeřila a opět tu je další snímek pro děti. Tentokrát to ale nebylo tak strašné jako Žraločák a Lávovka. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

To je tak zmatený film, že děti nepobaví (odzkoušeno prakticky) a dospělí budou žasnout, co za ptákovinu se dá natočit, když k tomu někdo dostane dost peněz. http://www.dvdextra.cz/dvd-recenze/prckove.html ----- Od té doby, se Robert Rodriguez stal hrdým otcem, opustil filmy s krvelačnými upíry, střílečky a osamělé desperáty, a vrhnul se na technicky vymakané filmy pro děti. Po Spy Kids přicházejí Prckové.   FILM: A protože Rodriguezovi synové již dorostli, nejenže mu s filmem radili, ale jeden z nich - Rebel Rodriguez (koho asi napadlo mu dát to milé křestní jméno?) - si ve snímku i zahrál. Celé je to pošahané, jako Rodriguez pravděpodobně sám. Také je to hodně barevné, uječené, klipovité, přeřvané, s mnoha speciálními efekty. Navíc rozdělené na jakési minikapitoly, jež jsou po vzoru Tarantina zpřeházené.    Příběh by sám o sobě vydal tak na krátkometrážní film - kluci najdou duhový kámen, který plní přání. A to je důvodem ke spoustě naprosto pitomých přání, kdy běhají krokodýli po dvou zadních po světě, kdy holub z nosu zmutuje do velikosti monstra, kdy se máma s tátou vcucnou do sebe, kdy se můžou objevit pidi ufouni, kdy se majitel firmy Černá skříňka (obtloustlý James Spader) stane obřím Transformerem, holka obří včelou, její brácha obřím chrobákem...     Inu, proč ne, svět dětské fantazie jistě funguje podobně. Jenže 80 minut neustálého sledu podobných kreací začne brzy nudit, navíc hodně situací není dovedených do konce, a u mnoha jiných si říkáme, proč si mankote přáli ti tupouni zrovna tohle? (Např. chcete zničit Transformera a máte v ruce kouzelný kámen. Místo, abyste si přáli, aby se z Transformera opět stal normální chlap, změníte se na obří včelu a začnete Transformera obtěžovat bzučením.) Trošičku to celé připomíná burtonovský svět, zbavený hranic určitých filmařských zásad a přebarvený křiklavějšími barvami, než se běžně používají i v nejkřiklavějších komiksech. dryáčnickost nahradila kouzlo, uřvanost poetiku. Dokonce to není ani vtipné, ačkoliv se to hrozně moc snaží být cool, rychlé, akční a s nadhledem.    Dokonce zde najdeme závěrečná poselství - že by rodiče měli držet při sobě, a že by si člověk měl dávat pěknýho bacha, co si vlastně přeje. Osobně si přeju, aby se Rodriguez konečně vzpamatoval a začal točit filmy opět pro své dospělé publikum, a nikoliv infantilní bláboly, které ani děti nezaujmou. DVD: V podstatě ihned se načte hlavní menu, což je pozitivní.  Bonusy nabízejí dva krátké filmečky řekněme. V kuchyni s Robertem Rodriguezem (9:59 - natočené jako home video s Rodriguezovou dcerkou), natáčení s Robertem Rodriguezem (8:50 - další home video, tentokrát natáčení domácích amatréských filmů i se syny) - oboje s CZ titulky. Kvalita obrazu a zvuku je slušná, a pokud jde o podtitulky, našel jsem jen dvě chyby, z nichž jedna se dá označit za překlep a druhá za neznalost rozdílu hovorové řeči a pravopisu.          Publikováno: 26.02.2010 ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem koukal v autobusu Student Agency a mohu říci, že mě vcelku pobavil :-) Začátek byl opravdu výborný a postavy ve filmu také úžasné. (až na ty velikány). Celkově to však postrádá od poloviny šmrnc a konec je více než předvídatelný, ba co hůře, nelogický... Chování hlavních postav je prostě dětinské (velikáni). 45% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Další Rodriguezova rodinná blbina, která je místy strašná, ale které se nemůže vzít, že je zajímavě vyprávěna, má dobré triky a spoustu ujetých nápadů, které vás mohou strhnout. Některé postavy jsou až moc velké karikatury, ale u těch dětí to jde a jejich interakce je výborná. Navíc díky posunu technologií je tohle koukatelné i přes digitální triky. A pak je tu ještě Kat Dennings... ()

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Když jsem si nakonec přečetl jméno režiséra nemohl jsem mu přijít na jméno. Ale pak jsme si řekl, jo proč ne, je to magor a k tomu patří, že točí i takovéhle ptákoviny. K filmu bych se vyjádřil jako k nepřehledné přehlídce nesympatických postav a neumím si představit, že by to bavilo děti. Natož rodiče. Já to viděl jen z důvodů nemoci a lenosti. ()

wohna 

všechny recenze uživatele

Roberte ty víš že tě mám rád díky Sin City, Once Upon Time In Mexico, From Dusk Till Dawn atd. Ale proč se chceš podepisovat pod filmy jako Shorts, Spy Kids atd.? Proč? Jediný důvod který si dokážu vysvětlit že rád pracuješ s dětma. Ale kdyby ty filmy aspon za něco stály. Jenomže všechno to je jedna velká nuda. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Ježiši, tohle byla taková šílenost, a donutil mě k tomu jedině Student agency. Jinak bych se na to nikdy nepodíval, a mít já ten kamen, tak by to nikdo z nich už nerozdejchal. A tu jednu dávám, za to, že tam poslali úplně všechno co je napadlo. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Po 35 minutách vypnuto a odsouzeno jako naprostá blbost. Nápad s kamenem vůbec nemusel být špatný, kdyby byl provedený jinak - proto 1* .. Herci ujetí, neschopní, hudba nezajímavá..O ničem film.. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Už dávno nie som decko a takéto filmy mi pripadajú mierne trápne. Isté kvality to samozrejme má, ale je to veľmi jednoduchý film podaný dosť nelogicky prehádzane. Nudil som sa pomerne značnú časť filmu. Efekty neboli najhoršie na tento typ filmu, ale to Shorts nezachraňuje. Rodriguez je skvelý režisér a tvorca, ale takýmto projektom by sa nemal venovať a strácať tým svoj drahocenný čas. Radšej by mal tráviť viac času s kamarátom Quentinom a pripraviť nejaký spoločný projekt. 30% ()

Související novinky

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

27.05.2015

Robert Rodriguez sice občas vypustí ze řetězu Macheteho a loni natočil dlouho odkládanou dvojku Sin City, jinak se ale s oblibou věnuje hlavně dětským filmům. Spy Kids to dotáhli ke čtyřem dílům a… (více)

Rodriguez zase točí pro děti

Rodriguez zase točí pro děti

01.06.2008

Ano, rozhodli jsme se vám zničit neděli (a čtěte až do konce, bude to ještě horší). Planetou Teror se texaský desperát alespoň částečně rehabilitoval u publika, znechuceného jeho 3-D zrůdnostmi pro… (více)

Reklama

Reklama