Reklama

Reklama

Malý Rambo

  • Velká Británie Son of Rambow (více)
Trailer 2

VOD (1)

Když Will Proudfoot vymýšlí útěk z domova narazí na Lee Cartera, školního rváče. Vyzbrojí se videokamerou a filmem Rambo: První krev. Společně objeví, že jejich vynalézavá a někdy trochu nešťastná filmová dobrodružství mohou začít! (oficiální text distributora)

Recenze (106)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Bláznivý a vřelý film o přátelství, víře, nevinnosti, představivosti a rebelství dvou malých hrdinů. Jedním je Will Proudfoot, spíše zamlklý, slušný chlapec, vychovávaný svou matkou a pod dohledem ortodoxních věřících, nebojím se říci až sekty. Druhým je Lee Carter, neposlušný, hyperaktivní a ve své podstatě osamělý hoch, na kterého dohlíží jen jeho starší bratr, neboť jejich zámožní rodiče jsou mimo domov. Protiklady se přeci jen přitahují a oba se tak tváří v tvář setkávají na školní chodbě, kde ač to zprvu nevypadá, se zrodí jejich přátelství. Simulující Lee pozve Willa k sobě domu a Will ukrytý před jeho bratrem a kamarády zažije jedinečnou událost, poprvé spatří snímek Rambo: First Blood, což je pro něj neuvěřitelná podívaná. Prostřednictvím své představivosti si následně promítá své kresby o uneseném otci (Rambo) a hraje si na jeho syna, který se ho chystá zachránit. Lee chce vyhrát ve filmové soutěži pro mladistvé a tak si vypůjčí kameru svého bratra a společně se rozhodnou natočit krátký film dle Willova kresleného scénáře. Do toho všeho přijede na výměnný pobyt partička frantíků v čele s extravagantním Didierem, který je cool a má na háku všechny školní slečinky. Vše se začne komplikovat, když se Didier a jeho stádo oveček přidá k natáčení a mezi Willem a Leem se začnou odehrávat neshody. Navíc je na Willa a jeho matku vyvíjen tlak striktním bratrem Joshuou za silné podpory celého bratrstva a hrozí jim vyloučení, pokud se Will nebude dále ubírat ''správnou cestou víry''. Snímek stojí především na bezvadných hereckých výkonech obou mladých představitelů, které působí vřelé v každém věku a jejich společné filmové hrátky jsou tím nejlepším, co film nabízí. Za zmínku stojí ještě vizuální zpracování Willových představ a lítající pes. Son of Rambow pobaví, potěší a zároveň je to jeden z filmů, z kterého má pak člověk dobrý pocit. (7/10) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2miliónyTržby USA $1,785,505Tržby Celosvetovo $10,870,249║ Chýba tomu primeraný cit a ľahkosť, lebo ťažko sa to niekam zaraduje, ani dráma ani komédia, stále to niekam kolísa bez priameho smerovania, ak by to celé malo takú silu a zábavnosť ako záver mohlo to byť bez problémov za plný počet. Potenciál to veru malo aby to mohla byť neskutočná krásna pocta Rambovi, takto to ostalo niekde na pól ceste. /55%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Krása, krása, krása, Garth Jennings coby nový Michel Gondry natočil film o dvou malých nadšencích, kteří neodolatelně ,,ošvédovali" první ze série snímků o Rambovi. Nejedná se však o svého druhu svojskou oslavu amatérského filmu jako v případě Gondryho Prosíme přetočte, Malý Rambo je spíš kouzelný a odzbrojující film o dětském přátelství a důležitosti rodiny. (Dá se tu nalézt jistě i plno dalších sémantických rovin - asketismus pochybné sekty, nefunkční anglický školský systém atd.) Společná styčná plocha s Gondrym je v použití a zakomponování pásma animace do struktury filmového vyprávění, které tak přejímá rovinu snů a fantazie hlavního hrdiny - nutno zdůraznit, že výtvarná stránka je právě to nejlepší, s čím Jenningsův film disponuje (a co proslavilo právě Gondryho). Malý Rambo vyniká také ve své do posledního detailu dotažené retro stylizaci Anglie 80. let se vší tou novou vlnou a gotickým rockem, s s hudebními trendy spojenou módou, šlágry od The Cure a Aphaville hrajícími z rádií a samozřejmě akčním hitem číslo jedna v kině - Rambem... Jestliže měl Jenningsův předchozí debut Stopařův průvodce po Galaxii osobitou vizuální koncepci a neotřelé nápady v kombinaci s odvahou natočit nezfilmovatelné literární dílo, pak druhý celovečerní film už byl hotovým a dospělým snímkem. Chápu, že ho celá řada lidí nemůže a nedokáže ocenit, stejně jako osobitě magické snímky Wese Andersona či právě Michela Gondryho, na to je příliš náročný a normálnímu publiku uzavřený. Kdo však chce najít v postmoderní světě angloamerické kinematografie skutečně něco originálního, měl by oprášit svou lásku či averzi k pokleslým béčkovým hitům 80. let v čele s Rambem a pochopit, že tyhle světy spolu nemají vůbec nic společného. Tohle je romantická postmoderní filmová poezie...(i pohádka) Skutečně rozverný film... PS: Co se týče žánrového zařazení, neřekl bych, že je to rodinný či dětský film...spíše film pro velké malé kluky... Podobné filmy: Prosíme přetočte, Jak jsem balil učitelku / Rushmore, Nauka o snech ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Lze nepodlehnout filmu, ve kterém si hned v úvodní scéně sotva náctiletý samorost v kině za labužnického pokuřování cigarety nahrává na videokameru prvního Ramba? A když časem potká kamaráda z ortodoxně věřící rodiny, tak se rozhodnou společně švédovacím (zdravím Be Kind Rewind, s kterým to má svým způsobem dost společného, stejně jako s Mostem do země Terabithia) natočit pokračování o záchraně taťky Ramba. To vše v perfektně navozené atmosféře osmdesátek. Úžasná oslava přátelství, strastí i radostí dospívání. Být mi tolik co těm dvěma sympaťákům ve filmu, tak je pro mě tenhle snímek modla stejná jako pro ty dva Ramboš či pro Didiera Patrick Swayze. A já jim nejenže rozumím, ale vlastně i nepokrytě závidím. Za absolutoriem v hodnocení si stojím (jak také jinak, když jsem ho udělil) již jen kvůli přiblbe nadšenému úsměvu, kterým mi tenhle snímek na dlouho poznamenal tvář. A když si představím, že jsem na to nešel v Edinburghu do kina jen z toho důvodu, že jsem se obával přílišné dětinskosti, v kterou by se lehce mohl nadějný námět zvrhnout... Ještě teď bych si nejraději jednu vrazil. PS: Vysvětlení původního názvu filmu v dialogu po titulkách je lepší než to suché, byť pravdivé, oficiální stanovisko. Jsem zvědav jak to vyřeší v dabingu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle je takovej mix zanru, mame tu neco mezi parodii a poctou prvnimu Rambovi, takze kdyz malymu klukovi hrabne, protoze poprve v zivote vidi film a rovnou takovej naklad, je to docela slusna sranda, neustale nekde pobiha v tilku s satkem kolem hlavy a hraje si na velkyho drtice, predstavuje si jak bojuje se strasakem a to vse nataci se svym kamosem na kameru. Zaroven to je ale taky film o pratelstvi, prave techhle dvou malejch kluku, do kteryho zasahne prijezd naprosto hyper teple vypadajiciho frantika, u kteryho jsem pul filmu premejslel, jestli to je kluk nebo holka. No a jeste to je drama, ktery ukazuje docela mizerny pomery v rodinach obou kamosu. Proste neni to takova prdel, aby se clovek bavil celou dobu, misty to je smutnejsi a vaznejsi, ale celou dobu to je zajimavy, navic detsky herci jsou vyjimecne skvely. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Malý Will patří do asketické rodiny věřících, kde televize nebo třeba gramofon se ocitli na černé listině. A tak tenhle klučina utíká do světa svých obrázků, které kreslí jak na stěny školních záchodků tak i do své Bible. Avšak náhoda mu do cesty popostrčí mladého výtržníka, díky kterému uvidí svůj první film v životě. Ramba. Úžas nad pohyblivými obrázky a neohroženým hrdinou je jenom začátek jednoho velkého dobrodružství. Oba kluci se totiž rozhodnou natočit pokračování, ve kterém je však hrdinou Rambův syn a má za parťáka poručíka Trautmana. To vše je zasazeno do Anglie 80. let. Samotný nápad zní na dětský film hodně odvážně, leč na své si přijdou jak dospělí tak i diváci z prvního stupně základní školy. Tetelil jsem se blahem při sledování toho, jak film důmyslně klame tělem. Chvíli sledujeme klasický film o set sakra zábavném natáčení filmu, abychom se po chvíli culili nad malou rebélií vůči Willově rodině a jejímu náboženství. Přestože se film dotýká několika vážných témat, jako neúplné rodiny či bigotního vyznání, tak nezapomíná na dětskou hravost a zdravý nadhled. Každou minutou tvůrci překvapují svěžími nápady a různorodou paletou žánrů. Navíc lidi od castingu odvedli výbornou práci, a tak je titulní dvojice nejen výborně sehraná, ale i přesvědčivě přirozená. V polovině se film dokonce zlomí i v ostrý souboj mezí nezávislými filmaři a studiovou produkcí, což zakomponovat do dětského filmu vyžadovalo opravdu velkou dávku tvůrčího talentu. K tomu všemu vyhrává neodolatelná atmosféra osmdesátých let, kdy Patrick Swayze byl stejně "in" jako velká vlna ve vlasech. Tomuto malému Rambovi je absolutní hodnocení přeci jenom zbytečně velké, ale takto dospělý dětský film jsem už dlouho neviděl a kdo ví jestli vůbec. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Krásný film plný nadšení a dětské, ale ani chvíli dětinské hravosti. Nenápadný kousek, ale tím příjemnější objev. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

V prvom rade sa nejedná o žiadnu komédiu, ale o drámu. Je to v niektorých momentoch milé, nápadité a v závere som skoro vyronil slzu. Som však názoru, že z tak hravého námetu sa dalo vyťažiť oveľa viac. Na celej stopáži je zaujímavých scén veľmi málo, ak by to trvalo 20 minút, bol by som nadšený. Takto však lepšie hodnotenie nemôžem dať. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to trošku zklamání, sice ze začátku, kdy Bill Milner viděl poprvý v životě film a hned vyfasoval First Blood a v něm Johna Ramba, jak zničí půlku města, je to super jízda, Bill Milner tam nestuále pobíhá a dělá že je Rambův syn a do toho ještě točí Ramba se svým kámošem a nějak ho už moc nezajímá, že by měl jít do kostela nebo tak něco. Jenže bohužel zhruba v polovině filmu se tak, jak je to zvykem, začne film stáčet spíš na dramatickou stránku, takže zábavnosti ubývá a už se jen řeší takový typický záležitosti ohledně zrady, kamarádství a víry a už to neni nic moc a konec je jasnej. Je to docela škoda, protože se z toho dala podle mě vytřískat větší jízda, jak ukázala první polovina filmu ()

choze 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejlepších filmů o dětství, dětském kamarádství procházejícím zkouškami, dětské fantazii a prvních uměleckých pokusech. Skvěle napsané i zahrané postavy, dobrá dobová atmosféra. K dokonalosti chybělo snad jen aby se ve filmu objevil i Sly osobně. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film. Sehnal jsem si ho původně kvůli názvu, který mě zaujal, ačkoliv jsem se dost bál, aby to nedopadlo jako blbina typu Tvrďák Taylor. Naštěstí si jde tento anglický snímek svou cestou a to originální a velmi povedenou! Z celého filmu doslova pryští láska k filmovému řemeslu, je zde pochopení pro malé kluky a ačkoliv jsem si původně také myslel, že se jedná o film pro děti, je podle mě určen spíše starším divákům nebo spíše celé rodině. Obrovské (a příjemné) překvapení! 85% PS: francouzský pozér mi vadil a kdyby měl méně prostoru, bylo by to lepší. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Trošku viac odvahy v závere, zabrnkať na tragickú strunu a možno by to prekonalo aj naokolo spomínanú Terabithiu. Ináč jeden z najpríjemnejších filmových zážitkov posledných mesiacov. Originálny, vtipný a dojemný výlet do ríše detských snov. A navyše tam hrá Rambo! 90% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, který osloví i diváka, jenž nikdy neviděl ani jeden příběh o Rambovi, což je přesně můj případ. V tomhle případě stačí dva malí kluci plní nadšení a neutuchajícího elánu a trochu zajímavý příběh a sympatický milý film je na světě. Ovšem na rovinu se musím přiznat, že chvílemi jsem se nudil, ale než jsem se stihl začít nudit delší dobu, tak film mou pozornost strhl opět k sobě, a nakonec chtě nechtě musím konstatovat, že tohle opravdu stojí za to vidět a rozhodně to není ztracený čas. Naopak, s tímto filmem mi to všední nudné odpoledne krásně rychle uteklo a musím říct, že takhle sympatický film jsem rozhodně neočekával. Příjemně překvapili dětští herci v hlavních rolích, které jsem dosud vůbec neznal a přiznávám se, že jsem měl obavy právě z těch hereckých výkonů a z toho, aby film nesklouzl do nějaké patetičnosti, a jsem rád, že tyto mé obavy ukázaly se býti lichými a já jsem dostal sympatický příběh plný kouzelně dětského nadšení pro jeden amatérský film. A závěr je už jen velmi příjemnou tečkou za celým tímto filmařským dobrodružstvím. Tenhle film je zkrátka povedený a já jsem rád, že mu mohu udělit nadprůměrné hodnocení v podobě čtyř hvězd, protože film Malý Rambo si to skutečně zaslouží. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak ten nápad natočit dětský film o tom, jak děti točí takové netradiční pokračování Ramba, je sám o sobě výbornej a hodně se mi líbí. I to samotné natáčení bylo fajn a někdy to bylo hodně fajn ulítlý. Zvlášť se mi líbila ta animovaná sekvence, kam ještě prostřihávali záběry z Ramba a hlavnímu prckovi narostli svaly. Hrozně mě tam ale rušily ty rodinný linky obou hrdinů. Ty totiž jedou podle zajetejch klišé, víte jak to s nima skončí a vůbec do tohoto jinak hravýho filmu nepasujou a docela nuděj. Moralitky taky nevyšly, i když vím že to k dětskejm filmům prostě patří. Jinak je to ale docela originální film, který možná místy děti ani nepoberou a i přes zbytečný rodinný odbočky to mohu doporučit. 70% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nejako zo zvedavosti som nedokázal odolať tomuto filmíku, ktorý je celý postavený na tom, ako chlapec, ktorému kvôli náboženstvu zakazujú televíziu, náhodou tajne pozrie prvý diel Ramba. Čo to s ním asi urobí? No asi to, čo to urobilo aj s nami v tej dobe. Dnešné deti už to nepochopia, lebo takýchto filmov je dnes ako buriny, ale vtedy to bola malá revolúcia. Rambom bol každý. Síce sme sem tam stretli Winettoua alebo Old Shaterhanda, ale príchod nového akčného hrdinu bol každému jasný. Ulice boli plné detí prezlečených za Ramba... O tejto dobe sa snaží rozprávať táto milá komédia, ktorá má samozrejme svoju hluché miesta, ale pre všetkých, ktorý tieto časy zažili, to bude príjemná spomienka. Aby ste si tento film príjemne užili, musíte za prvé zbožňovať prvý diel Ramba a za druhé, museli ste zažiť 80-roky. Inak vás pravdepodobne neosloví. Film 6/10. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hloubku to mělo, vtipnější scény místy taky, ale jako celek mě to nějak neoslovilo. Takový film co si asi těžko někdy pustím ještě jednou. Konec filmu byl trošku dojemnější. Zkrátka Son of Rambow mi plně nesedl. PS: Jinak zjišťuji následně, že režisérem je nějaký chlápek co natočil i Stopařova průvodce po Galaxii, který mě naopak dost bral. Takže opravdu rozpaky nad Malým Rambem. PS2: Ale no a co, mám rád Ramba, takže přidávám hvězdičku. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Kdo by čekal od filmu s názvem Malý Rambo a se zavádějícím plakátem, kde se ve vysoké trávě krčí hračkami po zuby ozbrojený kluk s čelenkou výborné komediální drama se skvěle zahranými dětskými hrdiny a ódu na kinematografii, mnohem lepší než "sesterské" Prosíme, přetočte. Je pěkné vidět, jak snadno lze skloubit dramatické prvky jako je matka hlavního hrdiny, po vzoru svých rodičů uctívající sektu, která mimo jiného zcela zakazuje poslouchat/sledovat hudbu či filmy, včetně školních dokumentů a téměř crazy komediální scény jako je téměř všechen hrdiny natočený materiál, nebo dokonalá postava francouzského plejboje Didiera. ()

Reklama

Reklama