Reklama

Reklama

Falco

  • Rakousko Falco - Verdammt, wir leben noch! (více)
Trailer

Životopisný snímek o největší rakouské hvězdě populární hudby: dramatizace života Johanna Hölzela známého jako Falco. Filmová kronika Thomase Rotha popisuje Falcovy začátky na vídeňské hudební scéně, jeho sólový vzestup s “Der Kommissar,” mezinárodní průlom s písní “Rock Me Amadeus” (první píseň od německy mluvícího interpreta, která se stala hitem #1 v USA), jeho bouřlivý osobní život, plný drog a rodinných trablů, až do jeho smrti roku 1998, kdy v Dominikánské republice narazil se svým vozem do autobusu. Manuel Rubey z rakouské hudební skupiny Mondscheiner zde ztvárnil tuto popovou hvězdu s rychlým životem, která sice zmizela ze světových pódií, ale ve své rodné zemi zůstává velikou postavou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

TomPrusik1 

všechny recenze uživatele

O Falcovi by se dalo říct, že pro Rakušany představoval takového druhého Mozarta, tedy srdcovou záležitost, na kterou nedají dopustit. Na začátku musím říct, že Falcovo hudba se mi líbí a tedy není žádná souvislost mezi mým nízkým hodnocením a nějakou averzí k Falcovi Od životopisného filmu jsem čekal ale daleko víc. Nemůžu po Rakušácích chtít aby natočili vysokorozpočtový film ve stylu Bohemian Rhapsody nebo Rocketmana. Spíš jsem čekal, že se o Falcovi dozvím něco víc, než to, že chlastal, byl arogantní a neměl dobré vztahy s rodinou. To jsou takové věci, které tak trochu sedí na každého umělce. Trochu mě překvapil jeho vztah/nevztah k dceři a nejasné úmrtí Falca (ve filmu to skoro působí jako sebevražda, ale jak to bylo doopravdy se těžko dozvíme). Manuel Rubey je v roli výborný, ale zpěv některých písniček za moc nestojí (a to nemám extra hudební sluch a nepovažuju se za nějakého hudebního odborníka). Některé klipy působí neuvěřitelně komicky, třeba Jeanny-která ve skutečnosti má až takový hororový nádech a tady to je spíš parodie. Falco je ve výsledku průměrný film, bez přidané hodnoty navíc. Pozitivní je, že se přitom člověk nijak extra nenudí. 5/10 ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Na veřejností působil Falco jako namyšlený arogantní ču...ehm pánské přirození. Jaký byl ve skutečnosti Hans Hölzel alias Falco? Na to se pokouší stylizovaným životopisným snímkem odpovědět tento film. Příběh několika pádů a především vzestupů z nichž ten vůbec největší, jakého může zpěvák pop music dosáhnout, je být No. 1 v americké hitparádě Billboard. Úspěch o to větší, že Falcův hit "Amadeus" byl vůbec první, který na vrchol přinesl německý interpret. Manuel Rubey, který Falca představuje, přesně vystihl zpěvákovu zranitelnost a osobnost řečí a gestikulací. Obdiv si zaslouží i odvaha všechny písně znovu nazpívat. Líbilo se mi invenční zpracování, kdy sledujeme umělce doslova pár sekund před osudnou havárií a děj se vrací ve fragmentech vždy chronologicky zpět. Co se mi ale nelíbilo, byly otrocky přetočené klipy, které jednotlivé životní etapy rámují. Kvalitní rakousko-německý film, který ale bohužel u nás je prezentovaný na mizerném DVD. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Falco za svuj kratky zivot toho stihnul tolik, ze ma divak po zhlednuti filmu pocit, ze byl osizen. Ale v kostce je vse podstatne zmineno. Mozna jsem postradal silnejsi atmosferu, ale bylo zajimave jeho zivot zprostredkovane sledovat. Slusny zivotopisny film, komu se jeho pisnicky libi, mel by si na film udelat cas. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Falco byl, je a bude. A na tom nikdo nic už nezmění. My, co jsem vyrůstali v 80tkách víme, jak byl důl. pro naše dětství a později i mládí. Absolutní poklona před Manuelem Rubeym, neb jsem po prvním shlédnutím nechtěl věřit, že to zpíval on. A song-Out of the Dark osobně považuji za jeho totální vrchol. Budeš nám chybět. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

"Chci rychle vyrůst, abych mohl být hvězdou popmusic" Hansi Hölzel. Víš co je docela komický? Celý den mluvíme německy, ale jak vezmeme do ruky kytaru, začneme zpívat anglicky.. Ve Vídni musíš nejdřív zemřít, aby ti provolávali slávu. Ale pak to vydří dlouho. Falco - letec - velký letec Falco. Falco Weisspflog byl letec. FALCO = ELVIS. Jeanny, přestaň žít v snách, Jeanny, život není jaký se zdá. Opuštěná dívenka v chladném světě, je tu někdo, kdo miluje tě!!. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Otec Manuela Rubyho o Falcovi řekl, že je taková levná rakouská kopie zpěváků typu Davida Bowieho. (BeAnne)
  • Při přezpívávání Falcových písní spolupracoval Manuel Rubey se stejnými producenty jako Falco, s Robem a Ferdim Bollandovými. (BeAnne)

Reklama

Reklama