Příhody kocourka Damiána (TV seriál)

Animovaný

Československo, 1988, 13x9 min

Jiří Tyller

Nerad to tady před dětmi říkám, ale kočka Pitypačka byla prostě nejlepší a ani její protivník Žužlík nebyl žádné ořezávátko. Roztomilejší večerníček aby člověk pohledal, a věřte mi, že to myslím jako skutečné plus. Jsem opravdu rád, že tvůrčí nadšení autorů se přeneslo i na mě, ostatně zkuste si na povel vymyslet stejně nezapomenutelná jména kočičích hrdinů, jaké má právě tento večerníček.(15.2.2008)

Potenciálně nijak záživný večerníček, kocour Damián byl ňouma už podle jména. Skutečnost byla však trochu jiná a byla to právě jména - bitevní kočka Pitypačka, kotě Žužlík, maminka Jepinka aj., která spolu s Pavlem Zedníčkem dávala večerníčku celkem říz a díky kterým jsem si na něj i po letech vzpomněl.(13.2.2008)

Kouzelně nakreslené...(11.10.2009)

Je to moc pěkný a líbivý večerníček. Dobrá je hlavně pytipačka a další postavy.(24.8.2010)

Já si pamatuji kocourka Damijána ještě v podání kreseb Miloše Nesvatby a podle mně byl o mnoho lepší.Nikdy se však mým dětem nepodařilo jej namalovat tak jako z této verze. Za jednoduchost kresby (kterou v pohodě napodobí malé děti) za Pytipačku a další krásná pajména, nemohu dát méně než za plnou.(6.6.2009)

S odstupem musím hodnotit jak o něco slabší večerníček. Trošku kočkovitě ospalý.(25.8.2010)

Velice povedený večerníček spíše pro menší děti. Zedníček se překonává!(24.8.2010)