Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Píše se rok 1887 a v čínském Zakázaném městě skupina vzbouřenců vedených lordem Rathbonem zavraždí starého strážce císařské pečeti. Umírající muž zapřísahá svou dceru Li, aby ji našla, a pošle také vzkaz svému synovi Wangovi, který žije v Americe. Wang a jeho přítel Roy přijíždí do Londýna, kam se po stopách vraha vydala také Wangova sestra Lin. V Londýně dvojici hned po příjezdu okrade malý zloděj Charlie, ale oni mu přesto pomohou proti jeho starším "kolegům" a vše skončí velkou rvačkou, která dvojici nakonec přivede za mříže. Naštěstí je tu inspektor Artie Doyle, který je jejich velkým fanouškem. Zavede je za Lin, která je také ve vězení, protože napadla lorda Rathbona, který je jedním z možných nástupců trůnu. A to je také důvod, proč ukradl císařskou pečeť. Ta totiž poskytne jeho čínskému komplici Wu Čchangovi možnost stát se čínským císařem. Na oplátku on pomůže Rathbonovi zbavit se královské rodiny, aby mohl usednout na trůn. Nejtěžší bitva je teprve čeká. Musejí zabránit atentátu na královskou rodinu, kterou chtějí postřílet z kulometu ukrytého na lodi, ze které má být večer odpálen slavnostní ohňostroj. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerná akčná komédia s Jackie Chanom, ktorá patrí medzi jeho horšie filmy. Má iba priemerný príbeh o čínskom šerifovi, ktorý sa dozvie o vražde svojho otca a tak vyhľadá svojho starého priateľa, aby mu pomohol a odcestujú spolu do Londýna, no zistia, že stoja proti niečomu veľkému, pláne pozabíjať kráľovskú rodinu, aby sa k moci dostal jeden z následníkov trónu. Spracovanie je celkom slušné, spočiatku film nepôsobí moc dobrým dojmom, ale príchodom do Londýna sa to výrazne vylepší, dej začne byť svižnejší, celkom nápaditý a s viacerými výbornými nápadmi, ktoré sa týkajú hlavne známych historických postáv ako Jack rozparovač alebo Arthur Conan Doyle, ale aj tak to nie je nič výraznejšie výnimočné, čo by skutočne stálo za pochvalu. Akcie je tu plno, ale zaujala ma len minimálne. Súboje síce majú prepracovanú choreografiu, množstvo nápadov, zaujímavých kaskadérskych kúskov a mnoho Chanových trademarkov, ale všetko to pôsobí až príliš detsky a nudne, že ma to vôbec nebaví. Takmer všetka Chanova akcia z tohto filmu je len o bezbolestnom využívaní okolitých vecí a nejaký priamy úder alebo kop do protivníka, čo má byť v podobných filmoch samozrejmosťou je tu doslova raritou. A tak sa mi páči iba súboj s Donnie Yenom, ktorý je už konečne normálny, len škoda, že aj krátky a občas nejaký zaujímavý kop predvedie aj Chanova filmová sestra Fann Wong a to je všetko. Humor je tu prakticky všadeprítomný a nie je úplne zlý, ale skutočne vtipná scéna je tu asi len jedna a tak teda spokojný byť nemôžem. Herecké obsadenie nie je zlé, Jackie Chan je tu slabý, jednoznačne jeden z jeho najhorších výkonov po všetkých stránkach, Owen Wilson je taký ako vždy, takže nesklame a najlepšou postavou na celom filme je aj na minimálnom priestore Donnie Yen, ktorý si na rozdiel od Jackieho Chana aspoň udržal svoju hrdosť. Réžia pôsobí úplne infantilne, ale technická stránka je výborná, na rozpočte sa nešetrilo a potešia aj niektoré zaujímavé kulisy. Ak mám tento film hodnotiť samostatne, tak je to celkom zaujímavý film so svižným príbehom, známymi hercami a peknými kulisami, takže nie je zlý, ale ako akčná komédia s Jackie Chanom nestojí za nič. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 54%. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pro začátek bych měl asi zmínit, že jsem velký fanoušek Owena Wilsona. Mohl bych jeho filmy sledovat od rána do večera (hlavně Za Nepřátelskou Linií). Většinou to není pro jeho herectví, ale jeho smysl pro humor. To je celé jeho herectví - bizarní komentáře všech kolemjdoucích událostí. Z toho plyne, jestliže máte rádi Owena Wilsona, budete mít rádi Rytíře ze Šanghaje (A pokud jste fanouškem Jackieho Chana, budete je mít rádi také). Film jsem viděl dabovaný, ale vyjímečně to můj zážitek nijak nezkazilo. Možná trochu... ale zase tak hrozné to nebylo.___Jen pro pořádek, tohle je komedie, ne mistrovské dílo. Řídí se pravidly danými prvním dílem, je příjemný pro zkrášlení všedního dne. Navíc víte, co můžete očekávat od hlavní dvojice. Je zde několik dobrých vedlejších příběhových linií (Roy se zamiluje do Lin, malý zlodějský klučina...), které mají za úkol zkrášlit jednoduchý příběh, což se jim daří.___Teď k hereckým výkonům - herci urřitě žádného Oskara nezískají, ale jsou dobří. Jackie a Owen jsou ve formě. Jackie opět ukazuje své "pohledy", které mám rád. Fann Wong se přidává ke spoustě dalších hrdinských žen a ostudu jim určitě nedělá. Navíc je opravdu krásná, je takovou třešničkou na filmu. Donnie Yen zde moc herectví nepředvádí, má zde ale jednu vynikající bitku s Jackiem. Naopak Aiden Gillen se své role ujal s nadhledem a odvedl kus práce. Inspektor Scotland Yardu byl stereotypní... Moc se mi nelíbil.___Na film se určitě podívejte. Jsou zde srandovní bitky a hláškovací duo Jackie Chan, Owen Wilson. I když není tak dobrý, jako jeho předchůdce, hodnotím ho nadprůměrnými třemi hvězdičkami (průměr je někde mezi dvěmi a třemi, když je tu ten odpad). ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Rozhodnout se mezi jedničkou a dvojkou je peklo. Nejdříve u mě na plné čáře vedli velkolepější "Shanghai Knights" (však jsem také tento díl viděla jako první), po několika dalších zhlédnutích jsem své rozhodnutí ale přehodnotila a do čela se prodral skromnější - o to však rozkošnější - "Shanghai Noon". Tak v čem je problém? Nedávno jsem si opět zhlédla výše zmiňované "Shanghai Knights" a zjišťuji, že jsou vlastně stejně dobří (tzn. stejně skvělí) jako "Shanghai Noon".:-) ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Jackie je stále ve formě a baví. Choreografie soubojů tohohle snímku jsou opět nezapomenutelné - např. "balet" s černým deštníkem, souboj pod otáčejícím se střílejícím kulometem n. další variace se džbány - tato rekvizita je snad v každém Jackieho filmu, a stále jinak... Moc mě to bavilo - má to náboj, vtipnost během filmu nevysychá, ale stále proudí, veškeré herecké osazenstvo je cool, hudba až na pár výjimek vše skvěle podbarvuje... Tato komedie se povedla. || Režie: *****, Scénář: ****, Herci: *****, Atmosféra/Efekty: *****, Hudba ****, CELKEM: 4,5 hvězdiček ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Film, který si dělá prdel z celé Anglie a filmu samotného. Ani po třetím shlédnutí mne tato skvělá romanticko-dramatická mlátička nepřestala bavit. Akce ála Chan je jako vždy impozantní a vtipná zároveň. Humor hlavních hrdinů a jejich "průsery" pobaví. Satyry na slavná jména a scény z Anglické historie mne dojímají k slzám. Komediální žánr tentokrát dostal další klenot u něhož se zajisté člověk bude bavit stále a stále. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (29)

  • Děj se odehrává v roce 1887, ale Jack Rozparovač (Oliver Cotton) řádil až o rok později. (Jakub225)
  • Film se odehrává v roce 1887, ale boxerské povstání vypuklo až v letech 1899–1901. (Nick321)
  • Závěrečný ohňostroj se natáčel na Palackého náměstí a Palackého mostě v Praze. (dawe82)

Související novinky

Rytíři ze Šanghaje dostanou pokračování

Rytíři ze Šanghaje dostanou pokračování

10.09.2016

Jackie Chan a Owen Wilson se konečně chystají na třetí díl "šanghajské" série. Chon Wang a Roy O'Bannon se poprvé objevili v roce 2000 ve westernu Tenkrát na východě, jen aby se o tři roky později… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Hvězda Hry o trůny jako rytíř Lancelot

Hvězda Hry o trůny jako rytíř Lancelot

25.10.2011

Nebo král Artuš? To se prozatím přesně neví. Studio Warner Bros. obsadilo do hlavních rolí historické fantasy Arthur and Lancelot Kita Haringtona (Jon Sníh z Hry o trůny) a Joela Kinnamana (detektiv… (více)

Will Smith na lovu strašidel

Will Smith na lovu strašidel

19.02.2009

Už koncem roku 2007 se mluvilo o rodinné hororové komedii Monster Hunter, k níž napsali scénář Robert Baird a Daniel Gerson (Auta, Příšerky s.r.o.) a jejíž hrdinou bude dětský psycholog s neobvyklým… (více)

Reklama

Reklama