Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Píše se rok 1887 a v čínském Zakázaném městě skupina vzbouřenců vedených lordem Rathbonem zavraždí starého strážce císařské pečeti. Umírající muž zapřísahá svou dceru Li, aby ji našla, a pošle také vzkaz svému synovi Wangovi, který žije v Americe. Wang a jeho přítel Roy přijíždí do Londýna, kam se po stopách vraha vydala také Wangova sestra Lin. V Londýně dvojici hned po příjezdu okrade malý zloděj Charlie, ale oni mu přesto pomohou proti jeho starším "kolegům" a vše skončí velkou rvačkou, která dvojici nakonec přivede za mříže. Naštěstí je tu inspektor Artie Doyle, který je jejich velkým fanouškem. Zavede je za Lin, která je také ve vězení, protože napadla lorda Rathbona, který je jedním z možných nástupců trůnu. A to je také důvod, proč ukradl císařskou pečeť. Ta totiž poskytne jeho čínskému komplici Wu Čchangovi možnost stát se čínským císařem. Na oplátku on pomůže Rathbonovi zbavit se královské rodiny, aby mohl usednout na trůn. Nejtěžší bitva je teprve čeká. Musejí zabránit atentátu na královskou rodinu, kterou chtějí postřílet z kulometu ukrytého na lodi, ze které má být večer odpálen slavnostní ohňostroj. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ještě o třídu lepší jak jednička a to především díky rychlejšímu tempu, propracovanější choreografii, větší kadenci hlášek a velkému množství odkazů na známá historická a literární jména. Chemie mezi hlavní dvojicí funguje pořád skvěle a že natáčení byla jedna velká bžunda dokazují i vystřižené scény v závěru. Těším se na trojku, snad se jí brzy dočkáme. A na to, že to mělo i o něco nižší rozpočet, to vypadá i mnohem lépe jak jednička. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Šanghajskí rytieri sú voľným pokračovaním "westernovej" komédie Šanghaj Kid (Shanghai Noon). Z nejakého dôvodu sa mi druhé pokračovanie tejto paródie na 19.storočie páčilo dokonca viac než prvé. Je tu o niečo menej hluchých miest (Chan a Wilson si tentoraz očividne viac "sadli") a aj pocit iritujúcej nereálnosti deja nie je taký silný ako predtým. Pre mňa najväčšie plus je humor a herectvo Owena Wilsona. Hlášky a scény tu má naozaj podarené, nemôžem si odpustiť spomenúť scénku vankúšovej vojny, kde sa z čista jasna objaví neznámy chlapík. Komédia na ktorej sa všetky vekové kategórie výborne nasmejú. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie. Čistě amerického střihu, ale Jackie Chan měl hodně prostoru na akční scény ve své vlastní režii a jeho typický humor v nich sem výborně sedne, a Owen Wilson mu slušně sidekickuje. Těžko věřit že jen rok po Rytířích ze Šanghaje se Jackie do Londýna vrátil točit trapáckou Cestu kolem světa. Tohle je jeho poslední dobrá komedie, pak už to šlo jen z kopce dolů. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Téměř o tom samém jako Tenkrát na východě, jen se nám změnily kulisy a divoký západ nahradila civilizovaná Anglie. Asi nejlepší hollywoodský film Jackieho Chana navíc ve spojení se sympaťákem Owenem Wilsonem. Ideální spojení bojového umění, dobové atmosféry a vtipu. Navíc na ozvláštnění děje se setkáváme se spoustou známých historických postav (namátkou Charlie Chaplin, Artur Conan Doyle nebo bratři Wrightovi). Prostě pohodička. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerná akčná komédia s Jackie Chanom, ktorá patrí medzi jeho horšie filmy. Má iba priemerný príbeh o čínskom šerifovi, ktorý sa dozvie o vražde svojho otca a tak vyhľadá svojho starého priateľa, aby mu pomohol a odcestujú spolu do Londýna, no zistia, že stoja proti niečomu veľkému, pláne pozabíjať kráľovskú rodinu, aby sa k moci dostal jeden z následníkov trónu. Spracovanie je celkom slušné, spočiatku film nepôsobí moc dobrým dojmom, ale príchodom do Londýna sa to výrazne vylepší, dej začne byť svižnejší, celkom nápaditý a s viacerými výbornými nápadmi, ktoré sa týkajú hlavne známych historických postáv ako Jack rozparovač alebo Arthur Conan Doyle, ale aj tak to nie je nič výraznejšie výnimočné, čo by skutočne stálo za pochvalu. Akcie je tu plno, ale zaujala ma len minimálne. Súboje síce majú prepracovanú choreografiu, množstvo nápadov, zaujímavých kaskadérskych kúskov a mnoho Chanových trademarkov, ale všetko to pôsobí až príliš detsky a nudne, že ma to vôbec nebaví. Takmer všetka Chanova akcia z tohto filmu je len o bezbolestnom využívaní okolitých vecí a nejaký priamy úder alebo kop do protivníka, čo má byť v podobných filmoch samozrejmosťou je tu doslova raritou. A tak sa mi páči iba súboj s Donnie Yenom, ktorý je už konečne normálny, len škoda, že aj krátky a občas nejaký zaujímavý kop predvedie aj Chanova filmová sestra Fann Wong a to je všetko. Humor je tu prakticky všadeprítomný a nie je úplne zlý, ale skutočne vtipná scéna je tu asi len jedna a tak teda spokojný byť nemôžem. Herecké obsadenie nie je zlé, Jackie Chan je tu slabý, jednoznačne jeden z jeho najhorších výkonov po všetkých stránkach, Owen Wilson je taký ako vždy, takže nesklame a najlepšou postavou na celom filme je aj na minimálnom priestore Donnie Yen, ktorý si na rozdiel od Jackieho Chana aspoň udržal svoju hrdosť. Réžia pôsobí úplne infantilne, ale technická stránka je výborná, na rozpočte sa nešetrilo a potešia aj niektoré zaujímavé kulisy. Ak mám tento film hodnotiť samostatne, tak je to celkom zaujímavý film so svižným príbehom, známymi hercami a peknými kulisami, takže nie je zlý, ale ako akčná komédia s Jackie Chanom nestojí za nič. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 54%. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (29)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 60,5 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 88,3 mil. (NIRO)
  • Při souboji s darebáky spadne Chon Wang (Jackie Chan) do rakve. Na stěně za ní je nápis "Sowerberry". Pan Sowerberry je majitel pohřebního ústavu z románu "Oliver Twist" anglického spisovatele Charlese Dickense. (SG-1)
  • Při natáčení filmu v Karlových Varech využil Jackie Chan (Chon Wang) místní Císařské lázně a stal se tak zřejmě poslední osobností, která zde využila císařskou koupelnu, ve které se koupal třeba i Tomáš Garrigue Masaryk a řada předních politiků i jiných osobností z první poloviny dvacátého století. (mar48)

Související novinky

Rytíři ze Šanghaje dostanou pokračování

Rytíři ze Šanghaje dostanou pokračování

10.09.2016

Jackie Chan a Owen Wilson se konečně chystají na třetí díl "šanghajské" série. Chon Wang a Roy O'Bannon se poprvé objevili v roce 2000 ve westernu Tenkrát na východě, jen aby se o tři roky později… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Hvězda Hry o trůny jako rytíř Lancelot

Hvězda Hry o trůny jako rytíř Lancelot

25.10.2011

Nebo král Artuš? To se prozatím přesně neví. Studio Warner Bros. obsadilo do hlavních rolí historické fantasy Arthur and Lancelot Kita Haringtona (Jon Sníh z Hry o trůny) a Joela Kinnamana (detektiv… (více)

Will Smith na lovu strašidel

Will Smith na lovu strašidel

19.02.2009

Už koncem roku 2007 se mluvilo o rodinné hororové komedii Monster Hunter, k níž napsali scénář Robert Baird a Daniel Gerson (Auta, Příšerky s.r.o.) a jejíž hrdinou bude dětský psycholog s neobvyklým… (více)

Reklama

Reklama