Podivná láska Marty Iversové
Drama / Film-Noir
USA, 1946, 116 min
Lewis MilestoneHudba:
Miklós RózsaPlakáty
V záporné roli je Barbara Stanwycková nepřekonatelná. V Podivné lásce Marthy Iversové mrazí z hereckého výkonu hvězdy Pojistky smrti stejně jako z drsného Van Heflina a energického Kirka Douglase (pro kterého byl tento snímek filmovým debutem). Tři mladé lidi – Marthu, Waltera a Sama – navždy spojuje hrůzostrašné tajemství. O pár desítek let později je z Marthy a Waltera už manželský pár: ona – úspěšná, bohatá podnikatelka, on - známý a ambiciózní státní zástupce. Atmosféra nečekaně zhoustne, když se ve městě objeví Sam (Heflin) a jejich životy se znovu protnou. Vrátil se na přátelskou návštěvu ... nebo chce dostat zaplaceno za své mlčení, aby jejich ohavné tajemství zůstalo i nadále skryto před světem? Ve filmu se dále objeví Lizbeth Scottová jako životem zkoušená dívka, která vstoupí do Samova života a do tajemného vztahu mezi ním a Marthou Iversovou. Láska neumírá ... to platí i pro Podivnou lásku Marthy Iversové. (oficiální text distributora)
Houdini
Oscar 1 nominace: Námět(7.4.2004)
Adrian
Gotická horor rozprávka o zlej "macoche" (presnejšie tete) sa v úvodnej tretine časovým skokom prehupne do známeho pôdorysu vyplavovania hriechov minulosti a snahe prekročiť ich tieň. Teda skoro tak... . Aj napriek premrštenej stopáži a permanentnej teatrálnosti hereckého prejavu vlastnej filmom staršieho dáta, ústredné kvarteto podáva presvedčivý výkon v jednoduchom príbehu, ktorý sa však občas prekvapivo ohne, ukáže vedľajšie odbočky a záver ukotví na rázcestí pojmov happyend - tragédia. 70%(20.3.2006)
liquido26
Skvěle obsazený film noir s hodně dobrým příběhem. Bohužel mi trošku vadila délka. Zkrácení o 15-20 minut by tomuto filmu určitě hodně prospělo. Jinak se ale nedá moc co vytknout.(13.12.2010)
TO
Tři děti se zapletou do vraždy. Po 20 letech se opět shledají a problémy na sebe nedají dlouho čekat. Dějové zvraty jak se patří, láska, nenávist, lítost, hněv, pěkně vygradovaný, dobře promyšlený příběh, žánrově něco mezi romancí, dramatem, kriminálkou a thrillerem. 70%(2.5.2006)
d-fens
ocenenia : MFF Cannes 1947 - Nominácia na 1. cenu(23.2.2012)
vitekpe
delsi stopaz a prilis "divadelni" zpracovani...nicmene Lizabeth Scott se u mne zacina radit mezi herecke spicky, a Barbara Stanwyck opet potvrdila kvalitu. Problem jsem nemel ani s K.Douglasem...(8.5.2008)