Reklama

Reklama

Chéri

  • Česko Můj Chéri (více)
Trailer

Paříž dvacatých let. Mladý syn bohaté kurtizány se učí lásce díky postarší přítelkyni své matky. Když je po šesti letech nucen vztah ukončit a oženit se s někým jiným, nedokáže zapomenout a stahuje se do světa fantazie… Paříž dvacátých let, tzv. Belle Époque… Léa de Lonval (Michelle Pfeifferová), postarší svůdnice se sblíží s bývalou konkurentkou Madame Pelouxovou (Kathy Batesová) a rozhodne se jí pomoci - Léa jí slíbí, že stráví několik týdnů s jejím synem, devatenáctiletým Fredem (Rupert Friend), bonvivánem přezdívaným Chéri a naučí ho pár věcí o ženách. Neškodný flirt se však rozvine do vážného romantického vztahu, což překvapí každého včetně dvojice samotné. Šest let téměř manželské blaženosti uběhne a machiavelistická Madame Pelouxová ujedná pro Chériho sňatek s dcerou jiné své známé. Mladík se však s odtržením od Léy nemůže vyrovnat, což vede k vášnivé konfrontaci… (HBO Europe)

(více)

Recenze (44)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chéri je historická lahůdka o kurvách, nebo chcete-li, kurtizánách, a jednom rozmazleném frackovi, který si říká Chéri a výborně ho hraje právě Rupert Friend. Každopádně i o Michelle Pfeifferové nemůžu říct nic špatného. Ta tu předvádí nádherný výkon, i když ve filmu, který má hezké prostředí, ale typický příběh. Přesto právě závěr mě zaujal nejvíc, když jsem si uvědomil, že ta poslední scéna je jedna z těch bez emočních a syrových, kterých mnoho není, a po konci o nich vždycky musím přemýšlet. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Absolutní GUILTY PLEASURE. Co záběr, to slast, co nápad a věta, to radost a uspokojení. Neuvěřím, že předchozí verze byly lepší. Michelle Pfeiffer udělala velice dobře, že neodešla před padesátkou do předčasného hereckého důchodu. Po příjemné komedii, muzikálu a blockbusteru, se její životní rolí na prahu nového věku stala Lea de Lonval, zamilovaná kurtizána a já jí fandím jako nikdy dřív. A na Ruperta Frienda si musím dát pozor, zdá se, že je to nový korunní princ historických velkofilmů. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Frears natočil v podstatě velmi zajímavý a sympatický film. Vtipné a nadýchané dialogy zakrývají dramatickou vsuvku o tom, jak byly děti pro své rodiče pouze zátěží a poté výhodným obchodním artiklem. Výborná ústřední dvojice Michelle Pfeiffer, Rupert Friend a taky Kathy Bates. Ještě musím zmínit skvělý, lehce ironický konec. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Tak prázdný film jsem už dlouho neviděl. Motají se tam tam dvě, tři postavy, předříkávají naučené fráze a hážou do kamery naučené fotogenické ksichtíky a pod tím vším není ani kousek něčeho smysluplného. A ten konec tomu dal korunu, byl spíš k smíchu než k pláči. Vůbec jsem nepobral, čím ten snímek chtěl být, působilo to na mě jako nějaký zoufalý výkřik do tmy. Nechápu, jak tohle historicko-romantické béčko mohlo soutěžit o Zlatého medvěda. Dvě hvězdy snad jenom za kostýmy a slušnou hudbu. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Snímek je na první pohled velmi hravý, noblesní, plný veselých barev zalitých sluncem, s vtipnými dialogy, ale pod povrchem jde o drama stárnoucí kurtizány, která se poprvé zamilovala a mladého hochštaplera, kterému se stalo to samé. Zatímco ona je už vyzrálá žena, on je slaboch, téměř gigolo, a takovým už zůstane. Vlastně je to silné oidipovské téma, protože ona, jako bezdětná, si ho udržuje coby milovanou hračku a on, zanedbávaný matkou, našel ženu, která o něj pečuje, řídí ho a zajímá se o něj. Zároveň mu ale nedovolí dospět, což je jedním z důvodů předvídatelného konce. ___ Vyzdvihla bych herecké výkony. Michelle Pfeiffer je okouzlující, krásná, silná, ale zároveň si v závěru uvědomí, že její éra už nenávratně skončila. ______ Rupert Friend je jako rozmarné děcko, sobecký a krutý, ale i vášnivý a zoufalý. ____ Kathy Bates coby jeho manipulativní a jen ve svůj prospěch jednající matka, je nádherně napsaná postava. Tváří se mile, jako hodná tetička od vedle, ale její jednání prozrazuje nelítostnost. Neohlíží se na nic. Předhodí své kolegyni z branže syna, aby se o něj nemusela starat a pak si ho beze všeho zase vyzvedne, když se hodí do jejích plánů. Chová se krutě, nemilosrdně kolegyni předvede, jak směšně vypadá věkově nerovný pár, a to když si pozve na návštěvu groteskně působícího mladíčka a obstarožní, přízemní děvku. Au, ta žena umí bodnout do srdce a dělá to pro potěchu, aniž by to bylo nutné. Snad vrací rány z minulých dob, kdy obě ještě působily v profesi a přetahovaly se o movité milence. ____ MÓDNÍ OKÉNKO NA ZÁVĚR: Secesní róby, které nosí Michelle Pfeifer, působí nádherně, skvěle podtrhují její stále lepou postavu a barevně dokonale ladí s její mléčnou pletí a blond vlnitou kaskádou vlasů. Ta móda neslušela každému, ale ze štíhlých žen, dělala elegantní princezny. /27. 6. 16./ ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Michelle Pfeiffer v roli stárnoucí kurtizány je opravdu skvělá, Ruperd Freind a Kathy Bates ji zdatně sekundují, ale to je asi tak vše. Film nic jiného, než dobré herecké výkony, nenabízí. Děj je prostý a celkově film působí prázdným dojmem. Nic neříkající hluchá místa střídají rádoby vyhrocené scény, které ale ve mě nevzbudily žádné emoce. Bohužel. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Říká se, že každý film si najde svého diváka, no a tenhle si našel mě.. Vizuální stránka mě zcela okouzlila, podmanila si mě, naladěno jsme měla ihned, Michelle Pfeifferová je tu nádherná a v těch překrásných, na tělo padnoucích šatech byla k zulíbání.. Rupert Friend dokonale naplnil mou představu o rozmazleném děcku, které je sice bohaté, ale bez mateřské lásky úplně ztracené.. Kathy Batesová se střihla tu manipulativní mrchu naprosto dokonale, byla výborná.. Na první pohled je to možná banální příběh, ale při troše snahy se v něm dá najít mnohem víc, např. úvahy na téma rodičovství - když je dítě na obtíž, hodí ho na krk někomu jinému, dá-li se dítě výhodně provdat/oženit, získává pozornost matky a zcela bezcitné zacházení.. Očekávaný závěr mě dostihl a vehnal slzy do očí, asi rozumím víc, než umím napsat.. ()

Želik 

všechny recenze uživatele

Ach tá láska. Mňa sa takéto romantické drámy vždy tak nejako dotknú. Michelle Pfeiffer bola najlepšia, Rupert Friend bol zlatý, takže u mňa za 4 :) ()

kalap 

všechny recenze uživatele

O starých ľahkých ženách, ktoré si svoje majetky ťažko vydreli v posteliach s bohatými mužmi a teraz si užívajú života v krásnych farbách nádherných kostýmoch so stále príťažlivou Míšou Pfeiffer a čokoladkovým Rupertom Friendom. ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Hoci tam bola spomenuta La belle Epoque ú1870 - 1914/ a tie zenske boli stetky, aj tak to komplet zhorelo ....... nepomohla ani vyborna Kathy Bates, osobne sa cudujem ze do toho liezla ...... 0 % ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Dobře, dobře ... kulisy i herecké výkony jsou pěkné a hezky se na to na celé dívá. Dramatická linka je taky dobře načrtnutá, nicméně příběh jako takový mi nenabízí nic, na čem by mi záleželo. Vztah ústřední dvojice je nerovný ... VELICE nerovný - a víceméně sobecký ... oboustranně. Krom toho je vyplněný převážně sladkým nicneděláním - a zaujatý výhradně sám sebou, má sklony k sebedestrukci, takže prakticky nikam nesměřuje. Snad proto nedokáže zaujmout, popravdě spíš maličko nudí ... průměrné 3* ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

Třetí film od režiséra Frearse, který jsem zkouknul, a zase ten samý problém. Rychle vyšumí. Nádherná výprava, Desplatův soundtrack par excellence, výborné herecké výkony – Michelle Pfeiffer a Kathy Bates bez výhrad, režie slušně řemeslná, ale prostě to nejde moc do hloubky. Příběh kurtizány na odpočinku Léy a jejího výrazně mladšího milence Chériho, kteří jsou po šestiletém soužití odloučeni a nakonec zjišťují, že k sobě cítili mnohem více než si sami mysleli, nevypoví nic víc, než že je to všechno vlastně komplikované a konec. No need to cry. Čekal jsem trochu víc. 60% ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Milenecké, bolestné, soužící, žárlící, pravá láska, šílené barvy a kostýmy. Zajímavý příběh dvou lidí, kteří se do sebe zamilovali, i když byli od sebe "vzdáleni" jednu generaci. Zpočátku se vztah založený pouze na vzájemném potěšení a štěstí nezdál být ohrožen, ale poté, co matka chlapce dohodla sňatek s mladší dívkou začíná správná psychologie. Nastupuje na scénu smutek, bolest, stesk, nechuť, vnitřní boj a šílená žárlivost. Film je natočený mile, nenásilně, se zajímavou hudbou, kostýmy a překypuje všemi barvami. Musím podotknout, že Michelle Pfeiffer mi snad poprvé nevadila a uznávám, že tato role jí sedla jako ušitá. Film, který se hodí pro ty, co momentálně srdečně netrpí. ..teda nevím co na něm viděla, byl to jenom rozmalenej mazánek zralý lidově na přes drž..! ()

Maki89 

všechny recenze uživatele

O famme fatale a mladom zvodcovi - prečo nie... Michelle je už síce postaršia dáma, ale stále je to herečka na ktorú sa dá pozerať... zasadenie do Paríža dvadsiatych rokov pekne osviežujúce v dnešnej dobe... príbeh trochu pokulhával, ale inak sa na to dalo pozerať... pekná jednohubka... 6/10 ()

Anez 

všechny recenze uživatele

Dlouho sem se trápila nad otázkou kolik dát hvězdiček. Tento film má spoustu kladů. Například herecké výkony z Ruperta se stává skvělý herec! A Michelle opět dokázala, že i po padesátce dokáže okouzlit svou krásou, ale hlavně svým talentem. Skvělá hudba, kamera a dialogi. Tomuto filmu lichotí i to že není přehnaně dlouhý. A konec byl úžasný. Tak to mám ráda, nepárat se stím. Zdělit rozněžněnému divákovi toužícím vědět co bylo dál co nejironičtějším způsobem :) A proto všechno dávám 4. s klidným srdcem. ()

Ralna 

všechny recenze uživatele

Michelle Pfeiffer i Rupert Friend, oba dva jsou úžasní. Konec filmu se mi zdál tak náhlý, ale vlastně přišel v nejvhodnější okamžik. Happy end jsem nečekala, takové příběhy šťastně nikdy neskončí. Líbil se mi občasný vstup vypravěče, hudba, a barevnost filmu - ta zahrada a vůbec všechno v domě. Neomrzel mě ani po čtvrtém zhlédnutí (během hodně krátké doby). ()

Související novinky

Michelle loví mladší chlapy

Michelle loví mladší chlapy

13.02.2008

Po delší odmlce se loni vrátila na plátna kin, aby ukázala, že ještě dokáže hnout mužskými poklopci. Jo, a taky je pořád dobrá herečka ;-). V nadcházející romantické komedii I Could Never Be Your… (více)

Reklama

Reklama