Reklama

Reklama

Obsahy(1)

George C. Scott jako John Russell - hlavní postava filmu, učitel a hudební skladatel ztrácí při autonehodě manželku s dcerkou. Přestěhuje se do obrovského starého domu. Po nastěhování slýchává každé ráno neznámé rány... Míček po zesnulé dcerce si bezstarostně hopsá po schodech z patra přesto, že byl zavřený v sekretáři... A proč jsou dveře do podkroví zamaskovány regálem? Výskyt něčeho děsivého nabývá na intenzitě. John Russel začne pátrat po bývalých obyvatelích tohoto domu... (Kulihrášek)

(více)

Recenze (106)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Duchársky horor oprostený od ľakačiek a napriek tomu, ale čo si budeme hovoriť, práve preto, o stupeň až dva funkčnejší než väčšina súčasnej jump scare konkurencie. Takto strašidelný dom aby jeden pohľadal, tu by sa človek bál pohybovať aj za slnečného dňa v spoločnosti rugbyoveho tímu. Tým pádom si ani neviem v hlavnej úlohe predstaviť niekoho iného ako Scotta, pri inom hercovi by som neveril, že tu dokáže prespávať. Atmosféra je neustále hustá a hutná, zvukové efekty dokonalé a asi aj vzhľadom na absenciu vizuálnych trikov The Changeling v podstate vôbec nezostarol.  Ale teenageri by zrejme nesúhlasili. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Házení tenisákem už pro mě nebude nikdy stejné... Výtečný duchařský horor s přesahem až někam do krimi žánru, odehrávající se v zemi, kde listí padá tak nějak celoročně a hloupí lidé (a duchové) maj ve zvyku kromě motokrosu na kriplkáře i pálení krásných (hnusných) starých domů, které musejí mít v nabídce nějakého toho ducha vnuceného už od realitky. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Dal bych i slabé čtyři, ale to by tam nesměly být hluché a zbytečné scény (třeba ty s klavírem jsou tam velmi často, ale nijak nejsou rozvinuty, s výjimkou hrací skříňky). Jinak je to ale pořádný horor ve starém stylu, kde se postavy nechovají jako blbci a když zjistí, že tam strašá, začnou věc řešit a zjišťovat až detektivně, co ten duch asi chce a co se v domě stalo. Což už je příjemně film rozjet, dobře se na něj dívá a vše směřuje k nijak přehnaně akčnímu, ale uspokojivému finále. Takže jo, film se mi líbil, ale po úvodní skvělé scéně ve sněhu přece jen přijde až mnoho nadbytečné vaty a chvíli trvá,než opět příběh nabere obrátky. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Ktovie či by vznikli filmy ako STIR OF ECHOES či WHAT LIES BENEATH bez tohoto nenápadného kanadského hororu, v ktorom výborne funguje atmosféra a celé to pôsobí ako dobre vygradovaný mysteriózny thriller. A George C.Scott je taktiež výborný, celý film prakticky nezlezie z plátna/obrazovky a neúnavne ho ťahá do konečného finále. Na svoju dobu bezchybné a originálne, malý hororový klenot. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Osamělý muž, starý dům, působivý klavír. Atmosféra tajemného místa je ztvárněna bezchybně, spiritistická seance, kapající kohoutky, bouchající dveře a malý míček, to vše provedeno velmi zajímavým stylem a s neobvyklým citem. Hlavní postava se po přestěhování snaží uniknout svým vlastním stínům. Netuší, že právě tento dům skrývá děsivé tajemství a on sám už v jeho “stínu” stojí. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Film je založen na událostech, ke kterým údajně došlo v domě v Denveru v Coloradu v roce 1960. (Chatterer)

Reklama

Reklama