Reklama

Reklama

VOD (1)

Zemřít po zásahu záchodového prkénka z kosmické stanice není nic, čím by se po smrti člověk chlubil, ale osmnáctiletá Georgia Lassová se už dávno smířila s tím, že osud se nedá změnit ani obelhat. Ostatně od své smrti pracuje jako smrtonoš, tj. ten, kdo zemřelým odjímá duši a vyprovází je na onen svět. Restaurace Der Waffle Haus, kde Georgia a další tři smrtonoši dostávali úkoly pro každý den, jednoho dne nečekaně vyhoří a čtveřice záhrobních kolegů dostane místo zodpovědného šéfa Rubea nového nadřízeného jménem Cameron Kane. Ten na rozdíl od Rubea nerozdává jména budoucích zemřelých na žlutých kancelářských přílepkách, nýbrž přidělí podřízeným zbrusu nové mobilní telefony a posílá jim úkoly v podobě esemesek. Na duších mrtvých lidí mu ani trochu nezáleži. Myslí si, že když smrtonoš svůj úkol zpacká, tak se vlastně nic nestane. Smrtonoši Daisy, Mason a Roxy začnou svou nečekanou volnost rychle využívat, ponejvíce k vlastnímu prospěchu. Ale jen dokud nezjistí, že porušení řádu života a smrti má velmi neblahé následky. Georgia je jediná, kdo se snaží dělat svou práci zodpovědně. Ovšem je to pro ni obzvlášť těžké, neboť mezi prvními dušemi, které má odvést do záhrobí, je milovaný kluk její mladší sestry... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Lenka0064 

všechny recenze uživatele

5* hlavně tedy proto, že je to prostě Dead Like Me :) Co mi vyloženě vadilo byla přeobsazená Daisy (nehodí se, neumí), absence cynických hlášek, které provázely celý seriál a vedlejší příběh mi přišel trochu ošizený i výkony Gergiiných kolegů. Jinak ale musím uznat, že celkově kolem a kolem... doufám, že bude minimálně další díl, případně se dočkáme další serie seriálu, která si na filmu vybrala všechna (i když lehce zanedbatelná) proti :) ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Pro mě, jakožto velkého fanouška seriálu, byl film dlouho očekávanou událostí. A verdikt zní..... Čekání se vyplatilo. Chyběly mi cynické hlášky pronášené hlasem George. Chybělo mi Masonovo perverzní flirtování pronášené britským přízvukem. Chyběl mi výbušný temperament Roxy. Chyběla mi Daisina přetvářka a její věčné sexapády. Chyběla mi vždycky optimistická Dolores a její přestárlý kocour Murray. A chyběly mi hluboké úvahy o životě pronášené nad bizarními způsoby smrti. Chyběla mi ta hořkosladká atmosféra. A všeho se mi dostalo měrou vrchovatou, navrch v milém příběhu. Film nijak seriál neukončuje, je prostě jen jeho pokračováním, a kromě délky se nijak neliší od jednotlivých dílů. A jako díl by se určitě zařadil mezi top 3. Jistě, výtky mám, a ta největší směřuje samozřejmě Daisy. Sarah Wynter byla silně nepřesvědčivá, a její přeobsazení mě mrzí... Ale když mi ve finále začalo příjemně mrazit v zádech, bylo mi to jedno. Silné čtyři hvězdičky. ()

Reklama

rozbris odpad!

všechny recenze uživatele

Zbytečně ztrávený život. Kdyby ke mě, stejně jako v tomto filmu, přišel smrtonoš v podání Daisy [Ellen Muth] a zeptala by se mě, co bych chtěl dělat před smrtí? Rozhodně bych neřekl koukat na tento stranšný k smrti ubíjející film. Herci, jestli se jim dá tak říkat, podavají velmi neherecké výkony, možná by podali lepší, kdyby to byl aspoň trochu logický scénář. No prostě jedním slovem odpad! ()

DarkDemon 

všechny recenze uživatele

Coby fanoušek seriálu nejsem nijak nadšen. To, že se Mandy Patinkin stejně jako v Myšlenkách zločince „vypaří“ mě nepotěšilo ovšem přeobsazení Daisy bych neváhal označit za tragédii. Zaznamenal jsem rovnež úbytek ironických hlášek a absenci nějaké zajímavější zápletky. Přechod z Der Waffle House do nóbl restaurace, rozvážka na „kosení“ v limuzíně a mejdánky poživačného šéfa na výsledném dojmu také zrovna nepřidaly. Přezevšechno jsem rád i takto okleštěnou partičku viděl. Jediným pozitivem je tedy prostor pro další dříve upozaděné postavy seriálu. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Dlouho očekávané, leč né úplně uspokojivé :( Film oproti seriálu dostál poměrně velkých změn na můj vkus. Chybí tu Rube, chybí tu Das Waffle Haus a všechny postavy jakoby urbraly na svém temperamentu. Právě ty jednotlivé charaktery, které byly seriálem skvěle vymodelovány (cynická a odsekávající Georgii, perverzní Mason, drsná a vždy spravedlivá Roxy, sexuálně nadaná Daisy) ty všichni jakoby zařadili o stupeň nižší rychlost! Film si tentokrát vzal pod lupu Reggie, za což jsem velmi vděčný, protože mám mladší sestru Lassovou opravdu rád! Strašně se mi líbila v seriálu a líbí se mi zde. Reggie dospěla ve velmi hezkou teenegerku, což je velké plus :) ale i u její postavy mi připadalo, že oproti seriálu zkrátka trochu zbrzdila. Věčná škoda! Myslím, že scénaristi mohli vymyslet o něco silnější příběh, ale buď jak buď, je to stále Dead Like Me!!! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Montreal (Quebec, Kanada). (BMW12)
  • Laura Harris si nezopakovala roli Daisy, protože by jí kolidovalo natáčení jejího nového seriálu Women's Murder Club, a proto si ji ve filmu zahrála Sarah Wynter. Zajímavé je, že Laura a Sarah si spolu kdysi zahrály sestry v seriálu 24 hodin. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama