Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmoví tvůrci Matrixu a V jako Vendetta, přinášejí v Ninja Assassin další krev (hodně krve!) do žánru filmů o bojových uměních. Korejská popová hvězda Rain (Speed Racer) hraje hrdinského, smrtelně nebezpečného Raiza, vychovávaného od dětství po způsobu mýtického klanu Ozunu. Teď ale bývalí spolubojovníci Raiza pronásledují, protože se odvrátil od nich i jejich autoritativního patriarchy (legenda bojových umění Sho Kosugi)... a je na útěku s agentkou Europolu (Naomie Harris), která má důkaz, že klan prodává své zabijácké služby vládám různých zemí. Film je přehlídkou akce od počátku až do konce - rychlé, kruté, plné zbraní (řetězů, mečů, holí, hvězdic) a úžasných fyzických výkonů. Nebojte se zbraně, ale ruky, která ji ovládá. (Magic Box)

(více)

Recenze (445)

verbal 

všechny recenze uživatele

"Ninja po Americku": Uneste středně vychrtlého korejského sirotka, svářte s pronikavě sadistikým japonským Senseiem, přidejte dvacet let zenbudhistických žvástů a za občasného bičování přiveďte k nepříčetnosti. Doporučujeme podávat se dvěma nesympatickými agenty FBI. Dostáváte středně krvavý bluf podivné formy, čpící Dudikoffovskou poetikou, nicméně proti Ninjovi bez Assassina stále lehce stravitelný. Dobrou chuť. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zľahka nábeh na guilty pleasure. Jednoducho ma to bavilo. Vďaka geniálnej úvodnej scéne sa dá prežiť nasledujúca cca 30-minútovka, ktorá je pekelná po všetkých stránkach (herecky i scenáristicky, dialógy sú čistý hnoj, navyše to vyzerá príšerne lacno a televízne), ale potom už vypukne nonstop bitúnok a človek si môže užívať slušnú choreografiu a gejzíry (digitálnej) červenej. Iste, všetky bitky sa kvôli nindža-spôsobu boju odohrávajú v prítmí a tieňoch, takže mnohí budú namietať, že je to neprehľadné, ale ten občasný chaos je zámerný a účelný. Pri útoku nindžov ide práve o to, aby nebolo poriadne vidieť, čo sa stalo, len pekne lietajú ruky a nohy ;-). Dokonca aj tomu Rainovi som to žral, hoci jediná solídna hláška filmu ("Toto že je obávaný zabijak? Vyzerá ako člen chlapčenskej skupiny!") má niečo do seba. Samozrejme, od Wachowských človek čaká omnoho viac, ale pre ľudí, čo sú pre trochu "bojových umení" ochotní stále sledovať vandammovky a seagalovky, bude NA film storočia. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Občas si při sledování některých filmů kladu otázku, zda-li jsou si tvůrci vědomi toho, jakou že to sračku vlastně točí. Ninja Assassin mě donutil ptát se co pět minut. Těžko pálit do konkrétních věcí, když člověk chápe, že to měla evidentně být áčková bojovka v módním outfitu MTV, která místo make-upu dávkuje hektolitry digitální krve. Jenže ten film je směšný tou svojí naivitou, kdy předkládá motivy starodávných bojových umění, nenaplněné lásky i spiknutí zlovolných korporací a vlád. Násilně do toho naroubuje hysterickou černošku do hlavní role (nechci být rasista, tenhle element mě ale neskutečně vytáčí) a spasit to všechno má jeden vtip o velikosti džínů. Jsem ochoten uznat dva, tři záblesky stylovosti a fajn závěrečné titulky, ale jinak spíše uznale pokyvuju hlavou nad tím, že to distributor raději u nás do kina ani nenasadil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $38,122,883Tržby Celosvetovo $61,590,252Tržby za predaj DVD v USA $13,554,326 //počet predaných kusov 715,657║ James McTeigue akoby po skvelom V ako Vendetta zaspal na vavrínoch a okrem rýchlej akcie a nenudiaceho deju, nedá nič na vrch, určite vykreslenie príbehu tu je ale nemá to skutočnú hĺbku, cit a ani emócie, takže okrem hektolitrov krvy, poletujúcich končatín, si tu nič inšie neužijeme, takže samoúčelný masaker čo sa dá zjesť ale nenasýti. /60%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Usínal jsem u toho jak batole u páté lžíce přesnídávky. McTeigue sice umí sexy comicsový look, ale v duchu ninjovského odkazu ho nešťastně utopil ve tmě a agresivním střihu. Proč jsme před rokem a půl jásali nad úžasnými tréninkovými videi? Proč se Rain mořil v posilovně, když je ze všeho toho poskakování jen efektní stínohra? Film si tím definitivně podepsal ortel smrti u hltačů kung-fu akce, protože co jiného, než ninjování ho mohlo uchránit před statutem superbéčka. Zápletka a výkony nekopajících herců jsou jak z filmu od Asylum a jediný, kdo stojí kromě Raina za zmínku je Sho Kosugi (hezky zvrásněl a spolu se Sonny Chibou tvoří roztomilé japonské duo, které na stará kolena konečně není k smíchu). Jaké si z toho vzít ponaučení? Konkurenční Ninja s Adkinsem je upřímnější nejen 80s tradicím, ale i ninjovskému řemeslu. Assassin se snaží být za každou cenu efektnější (mnohdy je to však měřeno jen zbytečnými hektolitry krve), ale povrchnost a snaha útočit na teenagery z něj crčí jak nulka z proseknuté krkavice. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Krvavě zábavné a drahé béčko. Dvojice Rick Yune a Rain si nedá nic zadarmo, stejně jako digitální efekty v podobě vizuálních vychytávek. Jemné odkazy (a pocta?) na japonské explo/revenge film 70. let (k čemuž se váže i přehnané vyobrazení krve a to "odjištění" meče v závěru, sakra, kde jsem to viděl...) s vizuálním stylem "Wachowski Brothers" (teď mě napadá jedna teoretický otázka o tomhle trademarku...:))) vše pod taktovkou Jamese McTeiguena, na kterého si už zvykám jako "toho, co natočí" nápady výše zmíněné dvojice. Akce je opravdu skvělá, graduje a boduje na celé čáře a dává i většinu času zapomenout na slabý scénář a příběh na úrovni D2V filmům. Pokud nehledáte nic než kvalitní akční zábavu s ninji, v současnosti lepší kousek nenajdete. Avšak mezi slepými jednooký králem... PS:Ano, takhle by vypadal Flash, kdyby byl zlý a uměl karate... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: J. Michael Straczynski, Matthew Sand .. Na to, jaký producentský team se snaží reinkarnovat ninja styl, je výsledek hodně nevýrazný. Úvodní rozčtvrťovací sekvence navnadí, ale kostra příběhu je vystavěna na nezáživném a omletém příběhu vzpoury jedince proti organizaci, která mu ublížila a že zrovna on byl jejím černým koněm... Děravé a mizivě zajímavé, proti tomu popstar Rain se hodně snaží a ještě zbývá ta řezničina, která je ovšem mnohdy krásně efektivní. Ubírá jí jen občasná nepřehlednost pramenící z nutnosti ninjů být kryti temnotou a přemíra krve skupiny “jedniček a nul.“ ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

V podstate rovnaka hovadina ako Florentinov Ninja. Lenze u Florentina si svaly pretahoval Adkins a hoc je to herecke poleno, vdaka jeho bojovym schopnostiam sa ta hodka a pol dala bez problemov zvladnut. Ninja Assassin pri rovnakej stopazi mi prisiel dvakrat taky dlhy - suboje hoc nepostradali tvrdost, bolo na nich vidiet vyumelkovanost a to, ze hoc sa Rain par tyzdnov na svoju ulohu tvrdo pripravoval, na to aby zvladol utiahnut cely film cisto len na fyzicke nema. V podstate Ninja assassin je rovnako nezazivne ako Blood:THe Last Vampire, kde to tiez v podobnom digitalnom nanose skusala pre zmenu zenska korejska hviezda. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Na scénáři je sice vidět, že byl napsán za 53 hodin, ale schématizmus, spousta klišé a lacinost dialogů alespoň u mě fungovaly "regresivně" - vrátil jsem se díky nim do dětství (vždyť takhle ty martial arts fláky byly vystavěny - včetně první flashbackové poloviny). Navíc zápletka, příběh i způsob vyprávění je zde jenom proto, aby motivovaly přehršel nápaditých (baterka) a přehledně zrežírovaných atrakcí, které reflektují vývoj akčního filmu posledních tří dekád: od kultu těla osmdesátých let ve flashbackových scénách přes fillm pohybu devadesátých k současnému bourneovskému parkour stylu a pastiši cizích kultur. Navíc si myslím, že se jedná o velice zdařilou poctu asijským - především japonským - exploatačním bijákům, kterou docení především ti, kteří mají nakoukáno a říkají jim něco jména jako Meiko Kaji, Reiko Ike, Sonny Chiba, Kinji Fukasaku, Sogo Ishi či Norifumi Suzuki. Obsazení Raina a zasazení do neasijského prostředí s anglickými dialogy chápu jako přijatelnou daň za přiblížení jedné kultury druhé, a to prostřednictvím jejich prostředků: okázale digitálních triků. Kdybych měl parafrázovat kultovní hlášku z jednoho Tarantinova scénáře, napsal bych, že NA není jako "jeden film se Sonny Chibou, ale hned tři - a to najednou"! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Jako démon seslaný z pekla, který přichází ze stínů.... Musím napsat, že pro mě je film vcelku překvapením! Čekal jsem humus jako v Ninjovi, ale film o tom, co se stane, když NINJA opustí svoji rodinu, zase takovým průserem není. Samozřejmě všemu vévodí úvodní krvavá řezničina, která člověka navnadí k daleko lepšímu zážitku. Bohužel tvůrci místo zajímavosti chorea a ,,líbivých“ záběrů vsadili na řežbu a krev. A jelikož se při sledování bez emoční a bez nápadité akce občas nudím, musím řešit i příběh. Což filmu dost škodí. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci se naučit rozbít (cizí) hlavou (cizí) pisoár. 2.) Zjistím, že nadprůměrně pořezanýmu Korejci stačí na zotavení podprůměrný čas. 3.) Chci vidět film s největším počtem lidí se srdcem vpravo. (nezaměňovat se srdcem na pravým místě!!). PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ilan Eshkeri: 1. Ninja Assassin ,2. Training ,3. Kiriko Runs ,4. Mika's Apartment ,5. First Kill ,6. Skyscraper Rain ,7. Escape From Safehouse ,8. Healing ,9. Soldiers Attack ,10. Raizo Vs Ozuno/Freedom ,11. Being Boiled ,12. Helden ,13. Shazam! ,14. The MC Remix ,15. Legacy [Explicit], ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po houmousarne Novy mesic jsem nutne potreboval skouknout nakou rezbu a asi sem nemoh vybrat lip, nez Ninja Assassina. McTeigue se totiz pochlapil a pripravil paradni rezbu. Jen je skoda, ze to asi bude mit v kinech tezky, pochybuju, ze amiky zaujme 90 minut bojujicich cinanu, i kdyz se snazi mluvit anglicky, coz ale pusobi obcas neprirozene. A zaroven to ani nevypada jak nejaka kultovka typu Kill Bill, ale jen proste jako brutalni akcni becko, i kdyz lehce komiksove stylizovany. Co se tyce pribehu, samozrejme si to neodpusti hromadu klise, ale nastesti je pribeh perfektne jednoduchej, takze dava zaminku pro hromadu bitek a to naprosto staci. Nastesti se tu nekdo rube prakticky neustale a je to tudiz nepreztrzita akcni rezba, protoze kdyz se zrovna vyjimecne nebojuje, tak to za moc nestoji. No a samotny souboje, sice ty hektolitry krve z kazdy odreninky vypadaj efektivne, ale zaroven bohuzel ne moc realisticky a ackoliv je choreografie docela dobra, jelikoz je vse silene rychle sestrihany a ve tme, clovek si vetsinu souboju neuzije na plno, i kdyz ne ze by zas nak extra zalezelo na tom, ci prdel nebo noha zrovna leti vzduchem. Co se tyce hercu, tohle je solovka mistra Raina, kterej sice vypada jak mladicek, ale ohanet se se vsim co mu pride pod ruce umi teda paradne. Jako bavilo me to, ne ze by me to vylozene strhlo, ale uzival jsem si to a pak prislo zaverecny ultra kulervouci zuctovani, ktery to proste vytahlo na 5*. Proste perfektne stupidni, ale super ultimatne brutalni reznicina, takovyhle jatka jsem posledni dobou videl jen v Spartakovi. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Příliš obyčejné, holé, šablonovité. Dominuje jednoznačně notně charismatický Rain, který se rozhodně hýbat umí, avšak otázku: nakolik si vypomáhal bezpečnostními technikami... záměrně nepokládám, neboť odpověď na ní znám (salta s horizontálními vruty nebo přeskakování po konstrukcích udělám klidně taky, když budu zavěšen do šesti popruhů...). Budiž ale, Rain vypadá dobře, ninju jsem mu v pohodě věřil. Bojové sekvence: občas dobré, někdy nepřehledné, téměř vždycky v černočerné tmě. Choreografie: docela slušná, většinou jeden dva zablokované údery, pak sek mečem, kusarigamou nebo hod šurikenem a scénu zaleje fontána digitální krve. Opravdu, tohle je podívaná plná největších fatalit: po Rainových zásazích létají ve zpomalených záběrech nohy, ruce, prsty a další kusy těl a všude se valí proudy umělé červeně. Příběhem omšelé jako kuchyň podprůměrné restauraci před návštěvou Zdeňka Pohlreicha, fyzično v porovnání s Florentinových Ninjou skoro absentuje, Sho Kosugi působivý, závěr pohádkový. Chutná to, jako kdybyste jedli sushi, které se místo sojovkou potírá teplou krví. Dobrou chuť. 40 miliónů dolarů(rozpočet)/61,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nerozeznám kickbox od kung-fu, taekwonda, muay thai ani od většiny jiných bojových vylomenin, ale proti filmovým setkáváním chodidel s hlavami nemívám výraznějších výhrad. Tedy pokud je vidím. V tomto případě však byla většina soubojů rozmazána nocí, zběsile nepřehledným střihem a uměním epileptického kameramana, do tak neurčité podoby, že to nezachránily ani hektolitry rozstříkané krve, ani oddělené končetiny poletující do všech světových stran a už vůbec ne nulová kreativita snaživě opisujícího scénáristy. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale tak mě během sledování napadlo: "Raději si přečtěte něco o Anite Blakeové.", ačkoliv to nemá s danou tématikou nic dělat, zřejmě mě ta všudypřítomná cákající, stříkající, oslepující krev asociovala na Provinilé slasti. Byla to nuda. Děsná. Vypadá to trochu jako vykrádačka Kill Billa (viz krev, katany), ale horší. Z chudáka Biho (Rain) mi tu udělali absolutně nepřitažlivého týpka, takže se nebylo ani na co dívat (na černé kočky nejsem a starší muži mi prozatím nijak neimponují, takže se tu OPRAVDU nebylo na co dívat). Škoda, že ona přežila. Ještěže já jsem přežila. O hudbě se nemá cenu zmiňovat, nic speciálního to není. Efekty, no, efekty tam byly, ale tak leda pro srandu králíkům. Jediné, co na tom musím ocenit je to, co ani ve filmu nebylo vidět - ta jejich píle, se kterou se vše učili a připravovali. Viděla jsem video, kde cvičí pro film nějaké bojové scény a kvůli tomu jsem se chtěla podívat. No, neprohloupila bych, kdybych zůstala jen u jejich "snaživého" videjka. Naštěstí to má jen 99 minut. A taková škoda, že je to zrovna od režiséra, co mi dal tak skvělou Vendetu :-) ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nekorektní řezničina, bohužel obsahově velmi zredukovaná, zesterilizovaná a osekaná (jak příhodné) na nejzákladnější žánrová klišé - tzn. deux ex machina, tuny a tuny retrospektiv a sem tam nějaká ta hláška. Expresivita násilí zjevně inspirovaná v některých anime brutalitkách (z poslední doby jmenujme především Afro Samuraie) sice potěší, práce se světlem taktéž, akce jako taková (pokud se zrovna nezrychluje - nechápu, proč se k tomu tvůrci stále uchylují, když to vypadá pokaždé naprosto trapně a neumětelsky) je velmi solidní (Třístovkové fígle fungují), po skončení se ale nemohu zbavit dojmu z nedomrlého seriálového pilotu. Vyšumí to, než byste řekli Ninja.. Škoda.. P.S.: Zdá se, že replika "My turn..." se jeví býti McTeigueovým trademarkem.. ;) A díky bohu za něj... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

O něco lepší než Ninja s Adkinsem, ale přesto pro mě obrovský zklamání, protože sem se na tenhle film těšil asi půl roku a nakonec z toho vylezla pořádná naivní americká holomajzna, kde se asiati za každou cenu snaží mluvit anglicky, i když to zní děsně trapně a kde souboje a celá akce rozhodně neni tak hustě natočená, jak to vypadalo z traileru, i když i tak to jsou docela solidní jatka a nějaká ta useknutá končetina a půlka hlavy se vzduchem často proletí, ale to zase trochu sráží dost často používaná zbytečná digitální krev, nicméně i přesto to všechno a i přesto, že Ninjové tu jsou schopný vypátrat kde koho podle čichu na kilometry, ale vrtulník a auta příjíždět neslyšej, tak se to nakonec vybičuje k hodně solidním posledním 20ti minutám, který toho mnoho, co bylo zesráno v předchozím trošku hloupočce odvyprávěným ději, napravý. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Zatím nejkrvavější film tohoto roku, co minuta filmu to litr krve. Docela velké zklamání, na to jak jsem se těšil. Očekával jsem lepší film než byl Ninja, ale nakonec je to téměř nastejno. Prvních 40 minut jsem se musel zuby, nechty držet, abych film nevypnul - hrozná Angličtina v podání asiatů, nesympatičtí herci, příběh a dialogy k smíchu. Přesto se z druhé poloviny vyklubal, alespoň částečně ten film, který jsem tak očekával a dostal jsem pořádnou porci Akční Ninjoviny. Hodně mě překvapil Rain, který hrál Raiza a zprvu jsem ho vůbec nepoznal. Hudební stránky filmu jsem si ani nevšimnul, ale efektově to zas tak špatné nebylo - zpomalení boje s Kusarigamou, zrychlení pohybu a občas zajímavý záběr Jediné co mi na akčních scénách vadilo, že byli dost temné a občas se v nich špatně orientovalo. Poslední půl hodinka , přidala filmu dost, ale na 4 * to ani z daleka nestačí. Po zkouknutí jsem si zkontroloval jestli mám srdce na správné straně(Levá). 50 % ()

Související novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Vraždy podle Edgara Allana

Vraždy podle Edgara Allana

16.11.2009

Příští týden má světovou premiéru akční krvák Ninja Assassin, který v produkci bráchů Wachowských (Larryho penis prý neskončil v koši) natočil James McTeigue. Film byl dotočen už loni, takže McTeigue… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama