James Dean: Forever Young sa my dostalo do rúk vďaka špeciálnej 8diskovej DVD edícii James Dean Collection. V dokumente je vypovedané o jednej z najväčších legiend Hollywoodu s nešťastným tragickým koncom, keď za svoje krátke pôsobenie stihol James Dean hrať len v 3 celovečerných filmoch ako Na východ od raja - Rebel bez príčiny - Gigant a práve týmito počinmi si dokázal vydobyť štatút večnej legendy.(17.2.2008)

Věčně mladý má tu nevýhodu, že klame tělem a klouže po povrchu. Název dokumentu láká na to, že se něco dozvíme o Jamesi Deanovi, jakožto osobnosti. V tomto ohledu je dokument úplně mimo. Mapuje život fascinujícího herce coby historiografickou studii. Takřka úplně pomíjí to nejzajímavější - kým Dean opravdu byl. Zda byl homosexuál (jak se povídá), jak přišel ke Stanislawského metodě a co si o něm mysleli jeho herečtí kolegové. Na druhou stranu, nahlédnutí do všech jeho hereckých štěků před tím, než začal hrát hlavní role má velikou hodnotu pro člověka, kterého Deanova kariéra opravdu zajímá.(28.6.2010)