Reklama

Reklama

Mamut

Trailer

Příběh nového filmu Lukase Moodyssona (Láska je láska, Lilja4ever) se točí kolem úspěšného newyorského páru – Leo (Gael García Bernal) a Ellen (Michelle Williams). Leo je tvůrcem vzkvétajících webových stránek a vkročil do světa peněz a velkých rozhodnutí. Ellen je oddanou lékařkou na pohotovostní chirurgii a obětovala své dlouhé pracovní směny zachraňování životů. Jejich osmiletá dcera Jackie tráví většinu času se svou filipínskou chůvou, což je situace, která nutí Ellen se zamyslet nad svými prioritami. Během pracovní cesty do Thajska Leo bezděčně spustí řetězec událostí, které budou mít dramatický dopad na všechny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

larelay 

všechny recenze uživatele

Podla uzivatela Blizzarda sa bude tento film pacit vraj len nenarocnym divakom. Ja som naopak divak velmi narocny a musim povedat, ze presne tento typ filmov je to, co by som nevymenila za ziadne ine. Presne tieto filmy mi pripominaju to, kde zijeme, ako zijeme a ake su nase vitazstva a prehry. Kazdy si urobte vlastny nazor, ale ja vyjadrujem maximalnu spokojnost. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Mamut" měl veškeré předpoklady, aby byl esencí festivalového midcultu a snobácké exploatace. Z pomyslného výčtu vděčných prvků už vlastně chybí jen smrtelná choroba (najdeme zde třetí svět, děti, migrace, pohodlí a zpovykanost Západu, rozpad vazeb v rodině, polarita bohatství a chudoby, sexuální turismus). O to větší překvapení skýtá formálně vytříbený a uhrančivě empatický výsledek, který se graciézně vyhýbá zásadním prvoplánovostem a namísto obvyklé doslovnosti nechává diváka zacházet v myšlenkách za předkládané sekvence a domýšlet problematickou kauzalitu vztahů mezi rodinou a finančním zajištěním v moderním kapitalisticky definovaném světě. Dokonce si i dovolí hořký dovětek, který namísto ukolébavky dává publiku políček v podobě nemožnosti navzdory katarzi opustit statut quo. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Nezaujímavé, nezáživné a hrozne ploché. Námet ma tiež neoslnil, nič svetoborné. V poriadnej dráme to funguje asi tak, že sa najskôr načrtnú príčiny a potom prídu na rad následky. Tu síce niečo z príčin bolo, ale k následkom sa to už neprepracovalo, resp. bolo to šlendriánsky odbité, vrátane samotného záveru. To mi prišlo ako keby tam hlavnú rolu hrala tá filipínska gazdiná. Nuda a veľké sklamanie. 50/100 ()

chim.chim 

všechny recenze uživatele

Aneb jak se plácáme na vrcholu civilizace a pořád nám to je málo. Výborné existenciální drama, jen některé scény byly až příliš prvoplánové a bylo jasné, co nám tím chtěl režisér podsunout a já mám radši filmy, které přirozeně plynou a divák si v nich to poselství musí najít sám. Jinak ale Mammoth nemá chybu a k mírně filozoficky zaměřenému večeru se náramně hodí. ()

blixadovan 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. První polovinu filmu jsem měl pocit, že se stane něco, co zásadním způsobem změní vyznění snímku nebo životy protagonistů, dokonce to i místy tak nějak "bublalo" v očekání nějaké kolize...Ty drobné dějové zlomy byly dost dobře předvídatelné a osudy postav nezanechají v divákovi výraznější stopu. Tím nechci říci, že témata odcizení, mateřského pouta a ztráty blízkých lidí nejsou důležitá, pouze toto zpracování bylo poněkud povrchní, nešlo až na dřeň, škoda. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu často zaznívají skladby od elektropopové kapely Ladytron z Liverpoolu. (keebl)
  • Filmovalo sa v Thajsku, USA, na Filipínach a taktiež i vo Švédsku. (MikaelSVK)
  • Názov filmu súvisí s drahým perom, ktoré dostane Leo. Má hodnotu 3 tisíc dolárov a je vyrobené z mamutieho kla. (Very_kuul)

Reklama

Reklama