Reklama

Reklama

Zombie zaútočily na letiště v Harvardville a uvrhly ho v chaos. Leon S. Kennedy a Claire Redfieldová, kteří před sedmi lety během tragédie v Raccoon City bojovali proti zločinné společnosti Umbrella, jsou zpátky. Podobně jako v předchozích snímcích série Resident Evil, i nyní jsou připraveni utkat se se zlem. Jejich protivníkem je tentokrát ničemný válečník, který poté, co přišel o celou rodinu v Raccoon City, touží po odplatě. Smrtelný G-Virus se začíná šířit a nová zmutovaná monstra se pouští do zběsilého řádění. Dokáže Claire s Leonem zastavit virus dřív, než se bude historie znovu opakovat? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (261)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Animovaný Resident je jedna velká nuda. Dialogy a příběh je opravdu fádní. To co stojí za zmínku jsou známé postavy ze hry a velmi dobré vizuální zpracování. Vizuální zpracování je totiž úchvatné a jediné co vás bude trápit je fakt, že je film dost tmavý. Ano tady taky přichází jeden z velkých negativů filmu. Film se odehrává spoustu času ve tmě a tak největší plus se vlastně stává záporem. Film ocení především fandové, pro ty je to vlastně určené. Protože nový příchozí divák spoustu věcí nepochopí a tak kouzlo tohoto filmu pro něj nebude mít význam. ( 30 procent ) ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Ale jo, líbili se mi Leon a Claire, konečně nezprzněné postavy odpovídající předloze. Příběh byl slabší, ale alespoň se držel zavedené herní klasiky, čemuž nasvědčuje i fakt, že mi celou dobu připadalo, jako bych sledovala meziherní filmečky vyplňující hru pospojované do celku, s tím že ale i ta absence hratelných částí byla výrazně znát. Animace fajn, nejvíc mě pobavilo, že postavy chodí i ve filmu takovým tím robustním stylem, jako je tomu ve hrách :) Jednou to nebylo zlé, podruhé už se na Rozklad ale asi nepodívám, raději si zahraju hru přímo. 50% ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Pro mě se jedná o nejkoukatelnější záležitost ze vešch Resident Evil filmů. Kdysi dávno, když jsem ještě paříval, jsem otočil prní tři díly této ságy a tak mě těší, že tento film z her nejen vychází, ale dokonce na ně přímo navazuje. RE: Degeneration má lepší příběh, než celá americká série s Millou Jovovich, i když to až zase až tak obtížné není. Jsem rád, že zde došlu na G-virus, který byl ve hrách jedna z nejlepších záležitostí. Techické zpracování je již téměř dokonalé, jediné co schází je větší realističnost grimas. Obstojná. mírně nadprůměrná podívaná. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Jako až fanatický fanda herní série Resident Evil bych měl sto důvodů, proč tenhle celovečerní CGI předkrm před fantasticky vypadající herní africkou pětkou poslat do pekel podprůměru. Ale neudělám to, jelikož se mi Rozklad celkově docela zamlouval. Možná je to i otupělostí z faktu, že jakkoliv je božský RE převeden do celovečerní podoby, dokonce i samotným Capcomem, má výsledek s hrami (pra)málo společného. Jen nechápu, proč mi postavy podobou, animací a mimikou mají ještě v roce 2008 připomínat ty z časů GameCube. Capcome, a proč, sakra, skoro všude rveš jako finálního bosse další variace na Tyranta?! ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

In-game grafika je to jediné, co Vás překvapí. Ale jinak se to sentimentálními řečičkami a zbytečnými politickými prupovídkami jen hemží. Tohle prostě není Resident Evil, ten má nabídnout pořádnou akci a ne zbytečně zahozených 90minut při sledování. Resident Evil s minimem akce, ale politika je to, co tu překypuje. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Úplně první – kompletně počítačem generované – celovečerní „Skryté zlo“, jehož děj se odehrává rok po událostech ve hře Biohazard 4 (2005) pro Nintendo GC. (Benjamin-L)
  • Claire Redfieldová, jíž namluvila Alyson Court, si vezme deštník (anglicky umbrella), který má tutéž barevnou kombinaci jako logo společnosti Umbrella – předchůdce farmaceutické WilPharmy. (Benjamin-L)
  • Jediný film série produkovaný firmou Capcom, ktorá je zároveň tvorcom aj hernej série "Resident Evil". Filmové adaptácie majú na svedomí produkčné firmy Screen Gems a Sony Pictures. (beso74)

Reklama

Reklama